Tudi tokrat so Novomeščanke ostale praznih rok kljub temu, da so že v uvodnih minutah tekme zadele in bile v prednosti. Igralke Velesovega so se z zmago zavihtele na končno tretje mesto v ligi za obstanek in prehitele Novomeščanke, ki so s porazom padle na četrto mesto. Pri domačinkah je bila najbolj učinkovita Nika Lombar, ki je mrežo Krke zatresla kar dvakrat.


1. SŽNL – 21. krog. Glavni sodnik: Tibor Tumo
Velesovo, NC Velesovo, 40 gledalcev

VELESOVO KAMEN JERIČ 4:1 ŽNK KRKA
Strelke: Nika Lombra (19), Lucija Kos (48), Nika Lombar (54), Vanja Šiljak (63); Larissa Šoronda (9)

Velesovo: Kovač, Rogelj, Kos, Pikon, Benčina, Mazreku, Slemc, Kos, Lombar, Kozinc (Mitrović), Bešter (Šiljak).
Krka: Zilić, Šoronda (Kastelec), Plut, Kuhar (Retel), Colarič, Jelovšek, Kržan (Golob), Škvorc, Mujanović, Horvat, Marolt (Metelko).

V prvem polčasu so prve mrežo zatresle Novomeščanke, ko je Larissa Šoronda matirala domačo vratarko in povedla gostujočo ekipo v vodstvo. Vendar pa vodstvo Novomeščank ni dolgo trajalo, saj je že v 19. minuti tekme rezultat izenačile Nika Lombar in tako sta ekipi na odmor odšli z izenačenim rezultatom 1:1. Začetek drugega polčasa je prinesel zadetek. V 48. minuti je bila natančna Lucija Kos in tako popeljala svoje moštvo v vodstvo z 2:1. Po zadetku je bilo občutiti, kot da bi domačinke dobile še dodatni zagon, saj so v roku desetih minut še dvakrat matirale Jadranko Zilić. V 54. minuti je bila ponovno uspešna Nika Lombar, le devet minut kasneje, v 63. minuti, pa je piko na i postavila Vanja Šiljak in postavila končni rezultat 4:1. V letošnji sezoni je bila to druga zmaga igralk Velesovega nad Novomeščankami, prvo tekmo so sicer Gorenjke izgubile s 5:2, a so se kasneje v 17. krogu maščevale in na domačem igrišču premagale Krko z 1:0.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …