V zadnjem tednu so se pričela državna prvenstva po Evropi. Nas pa je najbolj zanimalo, kako so se odrezale naše legionarke v uvodnem krogu državnih prvenstev. V Avstriji je blestela Natalija Golob, ki je svojo dobro formo iz pripravljalnega obdobja prenesla tudi v prvenstvo. Lucija Mori pa čaka še na papirje.


V Avstriji sta v Bundesligi nastopili Anja Milenkovič ter Urška Žganec in na žalost morali priznati premoč Neulengbacha, ki je sicer tudi državni prvak Avstrije. Igralke Sturma so se v prvem polčasu dobro držale, imele tudi nekaj več posesti žoge (2:0), a so nato v drugem nekoliko popustile in izgubile s 7:0. Za izjavo smo poprosili Anjo Milenkovič, ki nam je v kratkem pogovoru dejala:”Smo mlada ekipa v nastajanju, ki je šele prvič v Bundesligi in ekipa, ki potrebuje več močnih tekem, da bomo potem konstantne skozi celo tekmo. Za nas se dejansko prvenstvo začne z naslednjim krogom, saj so prvakinje za nas trenutno še premočne. Rezultat je slab, ampak smo praktično vse zadetke dobili po individualnih napakah, kljub temu pa smo optimisti. Treniramo in delamo dobro in smo sposobni priti v zgornjo polovico lestvice”. Glede svoje forme pojasni, da je zadovoljna, meni pa, da je prav tako forma Urške Žganec na visokem nivoju. Naša tretja legionarka, s katero smo pred kratkim tudi opravili pogovor, pa ima težave s papirji od prejšnjega kluba in upa, da bodo do prihodnjega kroga vse te težave že preteklost in da bo lahko branila za svoj Carinthians Soccer Women.

V drugi avstrijski ligi pa je zablestela Natalija Golob s soigralko Emino Todorović. Natalija je svojo strelsko formo iz pripravljalnih tekem prenesla tudi v prvenstvo, kjer je zadela za 3:0 in 4:0 ter asistirala za šesti zadetek svoje ekipe. Emina Todorović je prav tako odigrala celotno srečanje in prispevala svoj delež k visoki zmagi nad Feldkirchnom. Tudi naša legionarka, ki redno igra za svoj klub Thor/KA na Islandiji, se je včeraj predstavila v svoji najboljši luči, saj je kar dvakrat asistirala za zmago svoje ekipe nad Vikingurjem s 3:1. Mateja je sicer v tej sezoni odigrala že dvanajst tekem, trikrat tudi zadela in tudi prejela dva rumena kartona. Ines Špelič pa je za svoj klub Sindri, ki nastopa v drugi islandski ligi nastopila že štirikrat in prejela tudi dva rumena kartona.

Bliža pa se tudi prvenstvo v Ameriki, kjer bosta igrali kar dve Slovenki. Dominika Čonk, ki je igrala za ŽNK Maribora, in Pamela Begič, ki je igrala za ŽNK Radomlje. O formi obeh igralk vas bomo tudi v prihodnje obveščali v tedenski rubriki “Naše Legionarke”.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke ostale brez finala

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes ob 19:30 pomerila proti ženski reprezen…