V začetku tedna so s pripravami na nadaljevanje sezone pričele tudi Radomljanke, ki bodo po napetem zaključku jesenskega dela sezone, ko so nekaj časa že zasedale drugo mesto, v pomlad krenile s četrte pozicije. Medtem ko so se Beltinčanke že odlepile na varnejšo razliko, Radomlje za Rudarjem zaostajajo tri, za Olimpija pa vsega točko.


Točkovni izkupiček, posledično pa tudi položaj na lestvici bila še boljša, če si Radomljanke v jesenskem delu sezone ne bi privoščile tudi nekaj spodrsljajev. Še vedno boli remi s Krimom z uvoda sezone ter poraz v Ankaranu v zaključku jeseni. Kljub vsemu pa se lahko Radomljanke pohvalijo s skalpom Rudarja, za zmago v Radomljah pa so se morale pošteno potruditi tudi Pomurke, srečanje se je končalo z izidom 2:3 v korist Beltinčank. Slednje bodo tako kot tudi Radomljanke v nadaljevanje sezone krenile že 13. marca, ko bosta na sporedu polfinalni tekmi Pokala Slovenije. Ples kroglic je radomeljski zasedbi za nasprotnice namenil že omenjene Ankarančanke, ki so se do polfinalne vstopnice prebile z zmago v prvem krogu, v katerem so ugnale Krim. V radomeljskem taboru ne skrivajo, da je osrednji cilj nadaljevanja sezone prav uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja, v katerem četa trenerja Milomirja Mandića še ni zaigrala.

Kapetanka Manca Jereb se po poškodbi počasi vrača na igrišča. (Foto: Rok Zore)
Kapetanka Manca Jereb se po poškodbi počasi vrača na igrišča. (Foto: Rok Zore)

Pri lovu na zgodovinski dosežek se bo lahko Mandić zanašal tudi na pomoč Petra Kristna, trenerja kadetskega moštva, ki pa bo v bodoče opravljal tudi vlogo pomočnika pri članski ekipi. K članski selekciji so bile priključene tudi najperspektivnejše igralke ekipe do 17 let, spodbudno pa je tudi dejstvo, da se na nogometne zelenice počasi vrača tudi trojica igralk, ki je izpustila večji del jeseni. Karmen Ulbin, ki se je v Radomlje poleti preselila iz Maribora, zaradi poškodbe tekom poletnih priprav v rumenem dresu sploh še ni zaigrala, podobno pa velja tudi za Kajo Jerino, ki je v prvenstvu odigrala zgolj dve tekmi. Mlado moštvo pa je v drugi polovici jeseni pogrešalo tudi kapetanko Manco Jereb. Vrnitev za prvoligaške razmere že precej izkušene trojke bo izrednega pomena tudi zaradi odhoda Nine Predanič, ki se je, kot smo že poročali, odpravila na študij v ZDA, v domovino pa se bo vrnila sredi maja, nekaj dni pred morebitno finalno tekmo Pokala Slovenija.

“Zelo si želim v ZDA, predvsem zaradi sebe, seveda pa je lepo videti nov svet. Maturo sem že naredila v Sloveniji, želim pa študirati v ZDA. Želim oditi v tujino, ne bom vse življenje v Sloveniji. Moj cilj je uspešna nogometna kariera, v tujini ni lahko uspeti. Tudi v Nemčiji morajo igralke poleg nogometa hoditi v službo, le tiste najboljše se profesionalno ukvarjajo z nogometom,” je v pogovoru za klubsko spletno stran delček svoje ambicioznosti razkrila s trinajstimi zadetki jeseni daleč najučinkovitejša strelka kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Neverjetno, vse štiri Slovenke izžrebane v isto skupino lige prvakinj

Letošnja sezona lige prvakinj bo potekala brez slovenskega predstavnika, saj se Pomurkam n…