V Lendavi in Beltincih bomo osmega avgusta spremljali kvalifikacije za Ligo Prvakinj katero organizira ŽNK Teleing Pomurje. Ob končanem žrebu v Nyonu, ki se je odvil včeraj, so občutki mešani. Žreb je Pomurkam dodelil peto kvalifikacijsko skupino v kateri bodo nastopali še poljska  RTP Unia Racibórz, belurska FC Bobruchanka in albanski Ada Velipoje.


Z albankami so se Pomurke že srečale v Črni Gori na turnirju, ki je bil odigran letos. Posebnih kvalitet nimajo, zato v klubu ne pričakujejo, da bi lahko mešale štrene najboljšim. Albanke so sicer nastopile prejšnjo leto prvič v kvalifikacijah za Ligo Prvakinj in izgubile vsa tri srečanja. Nato sta tu dve ekipi, ki sta nekako stalnica v skupinskem delu Lige Prvakinj, to sta belurski FC Bobruchanka in poljska RTP Unia Raciborz. Poljska Unia je v zadnjih štirih sezonah samo enkrat izpustila skupinski del Lige Prvakinj in sicer v sezoni 2011/12. Skupno so igralke Unie odigrale dvanajst tekem v kvalifikacijah in skupinskem delu ter šestkrat zmagale, enkrat odigrale neodločeno in tudi petkrat izgubile. Verjetno ob bok Poljakinjam lahko postavimo tudi belurski Bobruchanek, ki bo verjetno v najboljšem tekmovalnem ritmu pričakal kvalifikacije za Ligo Prvakinj, saj se belorusko prvenstvo konča 20. avgusta. Belorusinje so največji uspeh v Ligi Prvakinj doživele v sezoni 2004/05, ko so prišle do četrtfinala in izpadle. Do sedaj so zbrale 25. nastopov, od tega 12 zmag, 2 neodločeni in 11 porazov.

Vsekakor Pomurke čaka težko delo, vendar pa se ne predajajo, saj želijo nasprotnice pričakati čimbolj pripravljene. Tako so pred dnevi odigrale pripravljalno tekmo z reprezentanco Slovenije do 19 let v kateri so slavile državne prvakinje z 2:6. Velja pa omeniti, da so v Beltince, poleg Sare Ketiš in Anise Role, pripeljali tudi Moniko Conjar, ki je med drugim tudi reprezentanka Hrvaške. Štefan Kozic nam je odkrito povedal: “Dobili smo skupino, ki si je nismo želeli, vsekakor je poljska ekipa po ratingu najtežji možen nasprotnik, vendar pa bomo tako igralke, kot tudi strokovno vodstvo ŽNK Teleing Pomurje Beltinci naredili vse, da nasprotnice iz Poljske, 8. avgusta na lendavskem stadionu, pričakamo 100% pripravljeni. Tudi beloruska ekipa FC Bobruichanka je stalnica v evropski Ligi prvakinj in tudi proti njim, v drugem srečanju, 10. avgusta, nam ne bo lahko, vendar smatram, da sta obe ekipi premagljivi. Za tretjo ekipo v naši skupini Ada Velipoje menim, da najboljšim ne bo mešala štren, se bo pa lepo pomeriti z to ekipo, s katero smo se spoznali na turnirju v Črni gori, februarja letos.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke bodo napadale prvo zmago v skupini

Slovenska ženska reprezentanca bo v petek, 1. decembra igrala peto tekmo v skupinskem delu…