V šestem krogu nas čaka kar nekaj zanimivih srečanj. Tako se bosta v Beltincih srečali ekipi, ki v letošnji sezoni še ne poznata poraza, Rudar bo gostoval v Novem Mestu, kjer bodo Dolenjke skušale presenetiti favoritinje, na Obali pa nas čaka še eno zanimivejših srečanj, saj bodo Primorke želele vknjižiti drugo zmago v letošnjem prvenstvu. V Maribor pa prihaja Velesovo. Radomlje so tokrat proste.


TELEING POMURJE – JEVNICA (nedelja ob 15:30):
Obe ekipi sta v sezono štartali zelo dobro, Pomurje melje vse pred seboj, Jevnica pa s tremi novinkami, Jerino, Grad in Špelič, niza zmage in prav jutrišnja tekma bo dala marsikateri odgovor. Obe ekipi sta v popolni postavi, vsekakor pa so igralke Jevnice tiste, ki so bile po petem krogu bolj izčrpane zaradi stanja igrišča, na katerem so igrale. Favoritinje so vsekakor Pomurke, a bi lahko igralke Jevnice znale presenetiti s trdo obrambo. Najbolj učinkoviti Pomurki sta Kaja Eržen in Tanja Vrabel, iz ozadju pa bodo napadale še Tjaša Tibaut, Monika Conjar, Manja Rogan, Andreja Nikl in druge. Igralke Jevnice bi znale biti nevarne predvsem iz prekinitev, kjer bi lahko Ines Femec pripravljala priložnosti svojim soigralkam.

AH MAS TECH – SLOVENJ GRADEC (nedelja ob 15:30):
Slovenjgradčanke odhajajo še na eno zahtevno gostovanje, tokrat pa bodo verjetno še najbolj motivirane, saj si bodo želele vse tri točke proti novinkam v prvenstvu. Slovenjgradčankam zagotovo ne bo lahko, saj jih čaka zahtevna tekma in to proti ekipi, ki je v letošnji sezoni osvojila tudi tri točke in se okrepila z nekaterimi igralkami iz bližnje Italije. Ambicije na Primorskem imajo, željo tudi in prav zanimivo bo spremljati, kako se bo srečanje odvijalo. Izrazitega favorita na tem srečanju ni, bo pa v odspredju vsekakor igra obeh moštev.

KRKA – RUDAR ŠKALE (nedelja ob 15:30):
Krko v tej sezoni čaka več kot očitno trd boj med zadnjeuvrščenimi ekipami, saj v letošnji sezoni še niso uspele zmagati, za nameček pa je že dlje časa poškodovana Pija Smukovič, ki ima zlomljeno ključnico. Rudar je v tej tekmi absolutni favorit, vsekakor bodo imena kot so Lara Prašnikar, Sanja Malinić, Moira Murić, Zala Gomboc, predstavljala veliko preizkušnjo za domačinke. Rudar je v letošnji sezoni doživel le en sam poraz, ko je izgubil v Beltincih, vsekakor pa so lahko v Velenju zadovoljni s sezono, predvsem pa z mlado obetavno Laro Prašnikar, ki je do sedaj dosegla vsaj zadetek na vsaki tekmi kroga. Vsekakor bo zanimivo spremljati kakšen odpor bodo nudile Novomeščanke in kakšen bo na koncu tekme rezultat na semaforju.

MARIBOR – JEVNICA (nedelja ob 15:30):
Še ena v nizu zanimivih tekem v šestem krogu 1. SŽNL. Mariborčanke v letošnji sezoni igrajo dobro, v šestih krogih pa so izgubile le proti Rudarju. V prejšnjem krogu so Mariborčanke igrale na zelo zahtevnem terenu v Jevnici, kjer je bilo pravzaprav nemogoče igrati. Vsekakor veseli dejstvo, da se Katja Nežmah po prometni nesreči vrača na zelenici, vendar pa tokrat morda ne bo začela v prvi enajsterici. Igralke Velesovega so v prejšnjem krogu odigrale težko tekmo proti Radomljankam, povedle z zadetkom Šiljakove, a so Radomljanke do konca tekme uspele doseči sedem zadetkov in zmagati. Tokrat dajemo prednost Mariborčankam, ki v tej sezoni igrajo lep nogomet, pa tudi pogled na razpredelnici pove, da bodo v tem srečanju Mariborčanke favoritinje. Pri Mariboru je na listi poškodovanih obetavna Sara Ketiš.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke bodo napadale prvo zmago v skupini

Slovenska ženska reprezentanca bo v petek, 1. decembra igrala peto tekmo v skupinskem delu…