V Avstriji je poleg poškodovanih, Natalije Golob in Lucije Mori, tokrat poškodbo staknila še Anja Milenković, v Ameriki je Pamela Begić, ki je v vrhunski formi, morala z igrišča zaradi pretresa možganov, Mateja Zver pa je v Ligi Prvakinj na prvi domači tekmi morala priznati premoč Rusinjam.


V Avstriji je na domači tekmi med graškim Sturmom in FSK Simacekom Anja Milenković zaradi poškodbe predčasno končala z obračunom, a po prvih informacijah gre sklepati, da ne gre za hujšo poškodbo. Urška Žganec je odigrala celotno srečanje. Drugoligaški klub DFC Leoben, za katerega igrata Natalija Golob in Emina Todorović, je na domačem terenu premagal Landhaus 1B z 2:1 in s tem ohranil prvo mesto. Natalija Golob uspešno okreva po poškodbi in se bo najverjetneje kmalu vrnila na zelenico, prav tako pa velja podobno trditi za Lucijo Mori.

Na Islandiji pa je v sredo potekala tekma Lige Prvakinj med islandskim Thor/KA in rusko Zoryo. Na tekmi smo imeli tudi Slovenci svojo predstavnico. Mateja Zver je izjemno asistirala svojim igralkam z izvajanjem prostih strelov, a na žalost igralke Thor/Ka niso izkoristile odličnih podaj Slovenke. Kljub temu je v 88. minuti prav Mateja podala iz kota, po katerem so igralke Thor/KA znižale rezultat na 1:2.

Tokrat je Florida, naše Pamele Begić, odigrala tri srečanja, prav na vseh srečanjih pa je Pamela začela v prvi enajsterici. Na prvi tekmi proti Missouriju, je bila Pamela zelo aktivna, sprožila tudi pet nevarnih strelov, a je skupaj z igralkami morala priznati premoč nasprotnicam, ki so slavile z 0:1. Na drugi tekmi proti South Carolini je Pamela odigrala 100 minut, a so morale tudi tokrat igralke Floride priznati premoč nasprotnicam, tokrat je bilo 1:2. Na zadnji odigrani tekmi proti Auburnu pa je Pamela Begić dosegla prvi zadetek na tekmi, a na žalost doživela pretres možganov. Njena ekipa je zmagala s 3:0.

Dominika Čonč je za svojo univerzo odigrala srečanje proti Jacksonville State in se veselila zmage z 1:3. Sama je na tekmi zapretila z enim nevarnim strelom, a ji je vratarka preprečila veselje. Vsekakor pa veseli, da je univerza, za katero igra naša Jana Hrovat, na zadnjih dveh tekmah vknjižila dve pomembni zmagi. Pri obeh zmagah je Jana Hrovat začela v prvi enajsterici in odigrala eno ključnih vlog v obrambni liniji svoje univerze.

Smo pa pred časom pridobili še eno legionarko. Manja Benak je pred mesecem dni podpisala za madžarski Ferencvaros in 30. septembra odigrala prvo uradno tekmo za omenjeni klub. Tekma proti Femini se je končala z 2:2, Manja Benak pa je na igrišču ostala vseh 90 minut. Manja je s svojim prvim nastopom za Ferencvaros vstopila tudi v zgodovino madžarske ekipe, saj je kot prva tujka v zgodovini ženske ekipe Ferencvarosa nosila zeleni dres.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …