Peti krog Slovenske ženske nogometne lige je ponudil razburljivo srečanje v Radomljah, kjer so obračun z Velenjčankami dobile domačinke. Gorenjke so si priigrale pomembne tri točke na gostovanju v Mariboru, Ankarančanke so slavile proti Krimu, medtem ko so igralke Olimpije zlahka opravile z Ajdovščino, še bolje pa je šlo v obračunu s Krko Pomurkam.


Moje-lece.si Radomlje 1:0 Rudar Škale
Boh (26′)

Derbi kroga je izpolnil pričakovanja javnosti, saj smo v Radomljah spremljali izredno zanimiv obračun med Radomljami in Rudarjem. V domačem taboru so tekmo pričeli brez Kaje Jerine, ki bo z igrišč odsotna nekaj časa, saj so dodatne preiskave pokazale, da ima strgane vezi. To je očitno Radomljanke še dodatno motiviralo, saj so odigrale izredno dobro srečanje, katerega je odločila hitronoga in iznajdljiva Monika Boh. V prvem polčasu smo tako videli priložnosti na obeh straneh. Larisa Žejen je poizkušala z glavo, a je žoga za las zgrešila gol, na drugi strani so Velenjčanke v gneči poizkušale s strelom, a je bila obramba Radomljank zmeraj na mestu. Omeniti velja še dve polpriložnosti Nine Predanič, ki pa je nekoliko nerodno zaustavila žogo, kar je velenjski obrambi uspelo razčistiti. Edini zadetek na tekmi je padel v 26. minuti, ko je Nina Predanič z izjemno podajo našla Moniko Boh, ki ji ni bilo težko zadeti, pa čeprav je bila Jadranka Zilić blizu obrambe. V drugem polčasu so Velenjčanke pritisnile na vrata Sonje Čevnik, ki je bila včeraj ena ključnih igralk Radomelj, domačinke pa so poizkušale s hitrimi protinapadi. Čim se je tekma bližala koncu, tem bolje je bilo na tribuni čutiti nervozo. Na koncu so Radomljanke uspele ohraniti gol prednosti in se veselile treh novih točk. Čestitke pa velja izreči dekletom obeh moštev, saj so v celoti izpolnila pomen derbija.

Moniko Boh, edino strelko srečanja smo po tekmi povprašali za nekaj besed: Pred samo tekmo nismo vedele, kaj pričakovati, ker smo imele dva tedna premora, med drugim pa smo ostale tudi brez Kaje Jerina. Zavedale smo se, da bo tekma težka, da bo potrebna maksimalna zbranost in borba za vsako žogo. Gol smo dosegle z nekaj sreče, ob tem pa imele še dve priložnosti. Najtežje je bilo zadnjih dvajset minut srečanja, ko smo se osredotočile predvsem na to, da ne dobimo zadetka. Posledično smo se še bolj branile, sama igra pa ni bila privlačna za gledalce. Mislim, da smo si po koncu tekme vse oddahnile, saj smo se uspele ubraniti. Zmage smo bile izjemno vesele, saj menim, da smo se na tej tekmi vse borile in delale ena za drugo.”

Foto: Rok Zore

Ankaran – Hrvatini 2:0 Krim
Sarnataro (45′), Pasar (86′)

Krimovke so se tudi tokrat odlično zoperstavile Ankarančankam, z veliko bolj agresivno igro kot so domačinke pričakovale. Tudi tokrat gostujoči trener David Fekonja taktike ni spremenil, zato so igralke Ankarana imele izjemno malo prostora okoli gostujočega kazenskega prostora. Streli so večinoma prihajali iz razdalje, kar pa gostujoči vratarki ni bilo težko obraniti. Prvi zadetek je padel tik ob koncu prvega polčasa, ko se je odlična znašla Alessia Sarnataro. Iz oči v oči ji je najprej gostujoča vratarka Maša Bakač odbila, a je nato žogo Alessia pospravila v mrežo in dosegla pomemben zadetek pred nadaljevanjem tekme. Da je bila izjemno agresivna igra, priča podatek, da je glavni sodnik obema moštvoma pokazal sedem rumenih in rdeč karton. Tako sta v drugem polčasu obe ekipi igrali z igralko manj, domače moštvo zaradi poškodbe Cristine Lofino, gostujoče moštvo pa zaradi rdečega kartona Vesne Kavšek. Drugi zadetek je padel ob koncu tekme in sicer po prekinitvi. Petra Pasar se je odlično znašla v gneči in z glavo zabila za končnih 2:0, s čimer je Ankaranu priigrala pomembne tri točke pred nadaljevanjem prvenstva.

Maribor 0:1 Velesovo
L. Kos (55′)

Maribor je včeraj ugledal nov poraz svojih deklet, ki tokrat niso bile kos uigranim in hitrim Gorenjkam. V domačem moštvu bodo do nadaljnjega pogrešali izvrstno Živo Hanžič, ki je odšla na študij v Nemčijo, kar zagotovo predstavlja veliko izgubo. Igralke Velesovega so včeraj vnovič odigrale dobro srečanje in bi lahko bil rezultat kaj hitro večji, če bi bile Gorenjke ob zaključku akcij bolj zbrane. Z zadetkom Lucije Kos v 55. minuti si je gostujoče moštvo priigralo pomembne tri točke, s čimer so si igralke Velesovega pustila na stežaj odprta vrata za mesta, ki vodijo v skupino za prvaka. Mariborčanke po odličnem uvodu v sezono, ko so nanizale tri zaporedne zmage, tonejo po lestvici, a velja omeniti, da so imele vijoličaste dve izredno zahtevni tekmi, pred tekmo z Velesovim še gostovanje v Velenju.

Olimpija 10:0 Ajdovščina
Ćubrilo (11′, 26′, 46′, 60′), Murić (24′, 53′, 55′, 86′), Boškan (41′), Poglajen (63′)

V Ljubljani so se zmajčice vnovič, že drugič v tej sezoni, veselile zmage proti Ajdovkam. Tokrat se je ljubljanskim navijačem predstavila še Jelena Ćubrilo, izvrstna srbska reprezentančna napadalka, ki je že v prvi tekmi dokazala svoje kvalitete, saj se je med strelke vpisala kar štirikrat. Tudi Moira Murić ni zaostajala, saj je ravno tako dosegla štiri zadetke, s čimer sta obe igralki dokazali, da bi v prihodnosti lahko tvorili odličen tandem. Med strelke sta se vpisali še Dejana Boškan in Ana Poglajen. Omeniti velja, da je Dejana v Ljubljani dokazala, da gre za odlično nogometašico, kar se vidi tudi pri njenem osebnem napredku in je tako več kot očitno, da je povsem sanirala poškodbo. Ajdovke so na tekmi poizkušale s hitrimi protinapadi, a je bila obramba Olimpije vselej na mestu.

Teleing Pomurje 18:0 Krka
Strelke: Bradić (10′, 17′, 20′, 34′, 48′, 57′, 68′), Rogan (23′, 67′), Tibaut (35′, 42′, 49′, 62′, 70′, 89′), Conjar (54′, 59′, 60′)

Igralke beltinškega Pomurja so še enkrat več dokazale, da v svojem moštvu premorejo veliko kvalitete, vizije in ambicioznosti. Tudi tokrat ničesar niso prepustile naključju. Dobro so se pripravile tudi na Krko in vse ideje Bojana Jančarja tudi uresničile. Novomeščanke enostavno niso bile kos nalogi, zato bodo svojo prvo zmago iskale v naslednjem krogu proti Olimpiji. Pomurke pa so si z visoko zmago še dodatno okrepile samozavest pred prihajajočim derbijem v Velenju. Na srečanju sta tokrat izstopali Tjaša Tibaut in Biljana Bradić, slednja je bila tudi najboljša strelka srečanja, saj je dosegla kar sedem zadetkov. Pomurke tako po porazu Rudarja v Radomljah same zasedajo vrh prvenstvene razpredelnice in sicer z dvema točkama naskoka pred Radomljami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…