V soboto je bil pred bučnim celjskim občinstvom odigran sedmi turnir Ženske futsal lige, ki je tokrat postregel tudi z nekaterimi presenečenji. Celjanke so klonile proti ekipo Slovenskih goric, Extremovke doživele dva tesna poraza.


Že v uvodni tekmi turnirja med Extremom in Cerkvenjakom je prišlo do velikega števila zanimivih dvobojev. Po dokaj izenačenem prvem polčasu, ko je na obeh straneh padel po zadetek, se je dogajanje v začetku drugega polčasa povsem razvnelo. Anita Fekonja in Simona Poharič, igralki Cerkvenjaka, sta bili v uvodni tekmi zelo razigrani. V roku dveh minut so Extremovke prejele kar tri zadetke, z zadetkom v zadnji minuti pa le ublažile poraz z 2:4. Ob tem naj omenimo, da bi Extremovke ob morebitni zmagi lahko ujele igralke Cerkvenjaka, a so slednje z zmago utrdile tretje mesto na lestvici.

Točno opoldne nas je čakal derbi kroga med Slovenskimi goricami in domačim Celjem. V izjemno zanimivem dvoboju smo lahko v uvodnih minutah videli dva zadetka v mreži Celjank. V šesti in osmi minuti sta za gostujočo ekipo zadeli Tina Paliska in Nika Bratović. Uvod drugega polčasa je prinesel hitro znižanje vodstva Slovenskih goric, ko je Sergeja Kos v 16. minuti prvič v sobotnem srečanju zatresla mrežo Slovenskih goric. Po prejetem zadetku so igralke Slovenskih goric zaigrale še bolj odločno in tako v roku dveh minut dosegle kar tri zadetke. Celjanke so sicer pred domačim občinstvom rezultat želele znižati, kar jim je sicer uspelo v 27. in 28. minuti, a je že minuto kasneje Tuševa postavila končni rezultat 6:3 za Slovenske gorice. Z zmago so dekleta Slovenskih goric Celjankam zadala prvi poraz v letošnji sezoni.

V naslednji tekmi so se Celjanke, po bolečem prvem porazu v letošnji sezoni, zbrale in prikazale odlično predstavo ter se svojim navijačem oddolžile za poraz proti Slovenskim goricam. Z visokih 12:2 so bile domačinke boljše od Cerkvenjaka, za katere je odlično nastopala predvsem Anita Fekonja, saj je na turnirju dosegla tri zadetke. V zadnji tekmi sedmega kroga pa sta se pomerili še ekipi Slovenskih goric in Extrema. Dekleta Slovenskih goric so po uvodni zmagi nad Celjankami nastopila zelo samozavestno. Kljub izenačenemu prvemu polčasu, ko je bil rezultat na semaforju 1:1, so Valentina Tuš in soigralke v nadaljevanju zbrale dovolj moči in Extremovkam zabile štiri zadetke ter srečanje obrnile sebi v prid.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mlajše selekcije Radomljank v leto 2023 vstopile z jasnim ciljem

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje bo v nogometno pomlad vstopila kot tretj…