Članske reprezentantke so odlično pričele s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2015 potekalo v Kanadi. Varovanke selektorja Damirja Roba so v gosteh v slovaškem Sencu odpravile reprezentanco Slovaške, ki je morala priznati poraz po izidu 3:1.


Slovakinje so sicer prevladovale, saj so si pripravile nekaj več nevarnejših napadov in s tem tudi priložnosti. A v 31. minuti so povedle Slovenke, iz kota je podala Mateja Zver, v gneči se je na prvi vratnici borila Anisa Rola, lastno vratarko pa je premagala Rybarova. Naše so do konca prvega dela igre mrežo zatresle še enkrat, v prvi minuti sodnikovega dodatka je Mateja Zver z visoko podajo v prostor v boj poslala Andrejo Nikl. Slednja je izigrala ofsajd zanko domače zadnje vrste in se znašla sama pred vratarko Korenčiova, ki je bila sicer blizu obrambe, a je bil strel Niklove vseeno dovolj natančnen in močan, da je končal v mreži Slovakinj. Domačinke so znižale v 77. minuti, Vojtekova je iz leve strani poslala nevaren predložek, iz drugega plana pa je v kazenski prostor utekla Škorvankova, na katero so slovenske reprezentanke povsem pozabile. Slovakinjo sta sicer v nadaljevanju akcije ovirali Manja Benak in vratarka Sonja Čevnik, a je bil Škorvankova dovolj spretna, da je žogo spravila za črto in znižala na 1:2. Vse slovaške upe pa je minuto pred iztekom rednega dela igre razblinila Mateja Zver, ki je asistirala pri obeh zadetkih. Odlična Prekmurka, ki se je tudi letos znova dokazovala na Islandiji, je do zadetka prišla, potem ko so naše na sredini ukradle žogo, sama pa je bila hitrejša od domače obrambe in se osamljena znašla pred vratarko Korenčiova, ki jo je preigrala in položila na tla, nato pa z rutiniranim strelom po tleh postavila končni izid in Slovenkam zagotovila pomembne tri točke v težki skupini 1, kjer nastopajo še Nemčija, Rusija, Irska in Hrvaška. Naše se bodo 26. oktobra na domačih tleh pomerili prav z dvakratnimi svetovnimi in osemkratnimi evropskimi prvakinjami iz Nemčije.

SLOVAŠKA 1:3 SLOVENIJA
Strelke: Škorvankova (77); Rybarova (31 ag), Nikl (45+1), Zver (89)

Slovaška: Korenčiova, Vojtekova, Haršanyova, Matysova, Fischerova (46 Biroova), Cerovska, Rybarova (46 Lomnicka), Škorvankova, Feckova, Klechova, Bartovičov.
Slovenija: Čevnik, Grad, Rola, Benak, Tibaut, Milenkovič, Žganec, Zver, Čonč (82 Špelič), Nikl, Eržen (93 Jerina).

POSNETEK ZADETKOV

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NLB mladim Radomljankam omogočila druženje z reprezentanti Slovenije

Mlade igralke Ženskega nogometnega kluba Radomlje so se v torek odzvale povabilu Nove Ljub…