Ženska mladinska reprezentanca se je pred tedni, z drugim mestom na kvalifikacijskem turnirju v madžarskem Büku, uvrstila v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo za igralke do 19 let, ki ga bo prihodnje leto gostil Izrael. Slovenke so imena nasprotnic izvedela včeraj.


Mladinke se bodo za preboj med osem najboljših ekip na Stari celini merile v skupini 6, kjer se bodo udarile z vrstnicami iz Nizozemske, ki branijo naslov z letošnjega poletja, Danske in Češke. Naše so bile pred žrebom rangirane v četrti kakovostni boben, zato vsaj na papirju veljajo za najslabše moštvo skupine, a so varovanke selektorice Petre Mikeln že septembra dokazale, da to ne šteje kaj prida. Kvalifikacijski turnir bo potekal med 4. in 9. aprilom prihodnje leto, v Izrael, ki bo gostil prvenstvo, pa pelje prvo mesto, preboj pa si bo zagotovila tudi najboljša drugouvrščena reprezentanca šestih skupin, ki bo imela najboljši izkupiček v tekmah s prvo in tretjo reprezentanco skupine.

Barve Slovenije so na septembrskih kvalifikacijah branile Ana Kosi, Tara Komatar, Melani Jelen, Evelina Kos, Tina Marolt, Špela Zagoršak, Sergeja Kržan, Pija Smukovič, Manja Rebolj, Nina Predanič, Lara Ivanuša, Sara Ketiš, Tina Zadravec, Simona Jelovšek, Vanesa Abraham, Jana Čančala in Nika Lombar.

V švicarskem Nyonu so včeraj izžrebali tudi pare jesenskih kvalifikacij iste starostne skupine, Slovenke se bodo takrat merile z Irsko, Rusijo in Bolgarijo.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

En komentar

  1. Vlado

    22. 11. 2014 na 13:38

    Barve Slovenije je branila tudi Laura Škvorc.

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mlajše selekcije Radomljank v leto 2023 vstopile z jasnim ciljem

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje bo v nogometno pomlad vstopila kot tretj…