Članska ženska reprezentanca se od turnirja v hrvaški Istri poslavlja z zmago. Četa selektorja Damirja Roba je po porazih proti reprezentancama ZDA do 23 let in Franciji B, danes v Umagu ugnala poljsko izbrano vrsto do 20 let.


Slovenke so v obračun z mladimi Poljakinjami krenili z nekoliko spremenjeni enajsterici, saj so Anisa Rola, Urška Žganec in tudi Manja Benak, ki je tekmo s Francijo izpustila zaradi poškodbe, mesto na igrišču prepustila mlajšim dekletom. Tako sta od prve minute zaigrali tudi sestri Lucija in Evelina Kos, v začetni enajsterici, v katero se je po tekmi premora vrnila tudi Barbara Kralj, se je prvič na turnirju znašla tudi Katja Nežmah.

Zadetek za zmago je že v prvem polčasu dosegla Lara Prašnikar. Hčerka Bojana Prašnikarja in napadalka velenjskega Rudarja je tako prekinila strelski post Slovenk, ki so kljub priložnostim proti Američankam in Francozinjam ostale brez doseženega zadetka.

SLOVENIJA 1:0 POLJSKA WU20
Prašnikar
Slovenija: Čevnik, Rogan, L. Kos, E. Kos, Erman, Zver, Čonč, Prašnikar, Kralj, Tibaut, Nežmah. Na klopi: Vamberger, Sevšek, Rola, Benak, Ivanuša, Kolbl, Eržen, Žganec, Šoronda. Selektor: Damir Rob.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov trener v Radomljah

Poglavje 2021/22 je zaprto, v Ženskem nogometnem klubu Radomlje pa že nekaj časa pogleduje…