Dekliška kadetska reprezentanca jutri vstopa v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki v začetku aprila čaka tudi mladinsko dekliško selekcijo. Izbranke selektorice Petre Mikeln se bodo prav tako odpravile na Nizozemsko, v boje z domačinkami, Francozinjami in Portugalkami podajajo z dobro popotnico.


Mlade Slovenke so namreč uspešno zaključile mednarodni turnir v ruskem Sočiju, saj so danes dobile tekmo za tretje mesto. Nasproti Slovenije je znova stala reprezentanca Irana, ki je v skupinskem delu turnirja slavila minimalno zmago, v polfinalu pa izgubila z Rusijo. Tokrat so Iranke potegnile krajšo, saj so se zmage in končnega tretjega mesta veselila naša dekleta.

Iransko mrežo so zatresle Špela Kolbl, Isabella Pleterski in kapetanka Urška Bratuša. “Odigrali smo dobro tekmo, bili smo čvrsti in agresivni. Razvili smo igro po tleh, bili dinamični in nevarni. Dekletom čestitam za prikazano,” je za spletno stran NZS dejala selektorica Petra Mikeln.

Turnir so dobile gostiteljice. Redni del dvoboja med Rusijo in Belorusijo, ki je bila v petek z 2:0 boljša od Slovenije, se je končal brez zadetkov, o zmagovalkah pa so odločali streli z bele točke.

SLOVENIJA WU19 – IRAN WU19 3:0
Kolbl, Pleterski, Bratuša

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Evrogol Mateje Zver dovolj le za točko

V ligi prvakinj so nogometašice St. Pöltna zapravile priložnost, da zmanjšajo zaostanek za…