Srečko Katanec, selektor članske izbrane vrste, bo v četrtek obelodanil reprezentančni seznam za tekmi s Švico in Estonijo, že v soboto pa je to storil njegov kolega na selektorskem stolčku ženske reprezentance, ki jo konec septembra čaka pričetek kvalifikacijskega ciklusa za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2017 gostila Nizozemska.


Slovenija se bo v kvalifikacijah merila z Belorusijo, Makedonijo, Islandijo in Škotsko, ki bo 22. septembra v Ajdovščini prvi nasprotnik Slovenije. Kot zadnji test pred začetkom kvalifikacij pa Slovenke čaka pripravljalna tekma s Srbijo, ki bo na sporedu v četrtek, ob 10. uri. Ker obračun v Šabcu ne spada v uradni koledar mednarodne nogometne zveze, bo lahko selektor Damir Rob računal na precej premešano zasedbo, saj bo barve tujih klubov branila zgolj Mateja Zver, medtem ko Katje Nežmah, Urše Žganec, Manje Benak, Anise Rola, Kristine Erman ter poškodovanih Kaje Eržen in Lare Ivanuše ni na seznamu. Na tega je Rob uvrstil osemnajsterico igralk, vabilo so prejele Lucija Mori (ŽNK Olimpija), Sonja Čevnik (ŽNK Radomlje), Petra Pasar (ŽNK Ankaran Hrvatini), Barbara Kralj (ŽNK Radomlje), Maruša Sevšek (ŽNK Rudar Škale), Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale), Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje), Andreja Nikl (ŽNK Teleing Pomurje), Dominika Čonč (ŽNK Teleing Pomurje), Špela Kolbl (ŽNK Teleing Pomurje), Manja Rogan (ŽNK Teleing Pomurje), Ines Špelič (ŽNK Olimpija), Evelina Kos (Velesovo), Špela Rozmarič (ŽNK Teleing Pomurje), Anja Prša (ŽNK Teleing Pomurje), Lucija Kos (Velesovo), Zala Gomboc (ŽNK Rudar Škale) in Mateja Zver (FC Simacek St. Pölten).

Petra Pasar je ena od debitantk, zato smo jo povprašali o občutkih ob reprezentančnem vabilu. “Kaj naj rečem? Sem ponosna in vesela… Priložnost, ki se mi je ponudila, bom skušala maksimalno izkoristiti. Zame sicer ne bo prvič, da bom lahko oblekla dres s slovenskim grbom, saj sem imela to čast že v atletskih vodah, vendar je to zame nov izziv, ki sem ga res z veseljem in ponosom sprejela,” je za SNPortal dejala izkušena kapetanka Ankaran Hrvatinov. Vpoklic Pasarjeve je tako še en dokaz, da tudi na Obali delajo dobro in kakovostno.

Z najštevilčnejšim zastopstvom se lahko tokrat pohvalijo v beltinškem Pomurju, saj bo barve državnih prvakinj zastopalo kar sedem igralk. Poleg nekaterih že standardnih reprezentantk je vabilo tokrat prejela tudi Anja Prša, ki je v dresu članske reprezentance sicer debitirala že v času selektorja Darka Žižka. “Občutki so zelo dobri. Celotno poletje sem se maksimalno pripravljala in trenirala za Ligo prvakinj in tako dobila tudi priložnost, da zaigram za reprezentanco. To jemljem kot priložnost za dokazovanje in na nek način tudi kot nagrado in povračilo za ves trud, ki sem ga vložila,” je za naš portal priznala 21-letna branilka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…