Ženska članska reprezentanca Slovenije se iz gostovanja v Bosni in Hercegovini vrača z zmago. Izbranke selektorja Damirja Roba, ki je v Stanišiće odpeljal oslabljeno zasedbo so z izidom 2:1 premagale domačo reprezentanco, oba zadetka za Slovenijo pa je prispevala Vanja Šiljak.


19-letna članica Velesovega je mrežo domače vratarke Almine Hodžić načela že v 4. minuti, nič kaj bolje pa domačinke niso pričele niti drugega polčasa, ko se je Šiljakova v 3. minuti nadaljevanja med strelke vpisala še drugič na tekmi. Reprezentanca Bosne in Hercegovine je do znižanja izida prišla v 73. minuti, ko je Lucijo Mori, ki se je vrnila po dolgi poškodbi, premagala Eldina Ahmić, a domačinkam kaj več od častnega zadetka do konca srečanja ni uspelo priti. Selektor Damir Rob, ki je v Stanišiće odpeljal oslabljeno zasedbo, je bil po koncu tekme zadovoljen z videnim in je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povedal sledeče: “Za nami je dobra tekma. Dekleta so v težkih razmerah odigrale zelo dobro, disciplinirano in s pravim pristopom. Zmaga je povsem zaslužena.”

Slovenijo sicer že prihodnji mesec čaka nadaljevanje kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2015 v Kanadi, saj 5. aprila najprej gostuje v Rusiji, pet dni kasneje pa še v Nemčiji. Čeprav čakata reprezentanco aprila dve zahtevni nalogi, pa je današnji rezultat dobra spodbuda za dekleta.

BOSNA IN HERCEGOVINA 1:2 SLOVENIJA
Eldina Ahmić (73); Vanja Šiljak (4, 48)
Slovenija: Lucija Mori, Manja Benak, Anisa Rola, Barbara Kralj, Kristina Erman, Anja Milenkovič, Tjaša Tibaut, Urška Žganec, Vanja Šiljak (72 Martina Potrč), Manja Rogan (60 Maruška Sevšek), Larisa Šoronda (87 Katja Nežmah). Selektor: Damir Rob.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …