AVSTRIJA
V prvi avstrijski Bundesligi graški Sturm po jesenskem delu sezone zaseda visoko tretje mesto. Prav v dresu črno-belih pa odlično igrata tudi naši legionarki Urška Žganec in Anja Milenkovič. V osmem in devetem krogu je Sturm odigral srečanji proti drugouvrščenemu Neulengbachu in četrtouvrščenemu Sudburgenlandu. V obeh tekmah so dekleta Sturma iztržile remi 0:0 in si prisvojile dve pomembni točki. Že prej omenjeni igralki sta v jesenskem delu prvenstva dosegli po dva zadetka in bili pomemben člen ekipe iz Gradca. Prav tako velja omeniti, da so dekleta Sturm Graza v pokalu prišle vse do polfinala. V četrtfinalu je Sturm premagal Landhaus z 2:1, končni rezultat pa je postavila prav naša reprezentantka Urška Žganec, ki se je med strelke vpisala v 75. minuti.


V zlati sredini prvenstvene lestvice se drži klub LUV Graz, za katerega nastopajo številne Slovenke. Čeprav so Štajerke nizale dobre rezultate, pa so ob koncu jesenskega dela nekoliko popustile in nanizale dva zaporedna poraza. V osmem krogu je bil od LUV-a boljši Landhaus z 1:4, v devetem krogu pa še Neulengbach z 1:3. Kljub temu velja omeniti, da je Natalija Golob v zadnjem krogu jesenskega dela zatresla mrežo Neulengbacha in na tekmi dosegla edini zadetek za svoje moštvo. Poleg Natalije sta pomembno vlogo odigrali tako Anisa Rola kot tudi Katja Nežmah, Martina Potrč pa počasi okreva po izjemno težki poškodbi. LUV Graz je s tekmovanjem v ženskem avstrijskem pokalu zaključil že v osmini finala, potem ko so v mestnem obračunu s 4:1 slavile igralke Sturma.

V drugi avstrijski ligi se Carinthias, klub petih slovenskih legionark, bori za vnovično napredovanje v prvo avstrijsko ligo. Po jesenskem delu s kar 58 doseženimi zadetki zasedajo visoko drugo mesto. Kljub temu je Carinthiasu edini poraz zadala druga ekipa Neulengbacha, ki s točko prednosti zaseda sam vrh druge avstrijske lige. Po jesenskem delu lahko z veseljem tudi sporočimo, da je na listi strelk druge avstrijske lige Kaja Eržen z osmimi doseženimi zadetki na visokem tretjem mestu. Ob tem velja omeniti, da jih je Lucija Grad zabila štiri, z istimi številom zadetkov pa se lahko pohvali tudi obetavna Lara Ivanuša. Ob tem velja omeniti še Nastjo Kavčič, ki se je odlično znašla v Avstriji in tudi reprezentančno vratarko Lucijo Mori, ki uspešno zastopa barve Carinthiasa.

Na tretjem mestu druge avstrijske lige pa najdem drugo moštvo FSK Simacek St. Pölten, klub za katerega nastopa Eva Vamberger, bivša vratarka Jevnice. Eva se lahko pohvali, da vsako priložnost zagrabi z obema rokama in to tudi izkoristi. Napredek je viden, zato bo še naprej zanimivo spremljati razvoj te mlade in obetavne vratarke, ki bi lahko v prihodnosti krojila številko ena v A reprezentanci.

Foto: splet
Foto: SturmTifo.com

ITALIJA
Riviera di Romagna, klub obetavne 21-letne Kristine Erman, v ženski Serie A zaseda sedmo mesto. Kristina je v svojem klubu postala ena standardnih članic prve postave in je odigrala vseh šest tekem. Vsekakor Kristina v svojih nogah skriva velik talent in tega se zaveda tudi klubski strateg Enrico Buonocore. Rivieri di Romagni se je uspelo uvrstiti tudi v tretji krog italijanskega pokala za dekleta. V drugem krogu so bila dekleta kar s 6:0 boljša od Pordenoneja.

Poleg Kristine Erman pa v Italiji nastopata tudi Ines Špelič in Kaja Jerina. Obe igralki nastopata za ekipo Barija, ki trenutno zaseda deseto mesto. Ines kot tudi Kaja sta za omenjeni klub odigrali pet prvenstvenih tekem, Ines pa je na tekmi proti prvouvrščeni Brescii prejela tudi rdeči karton. Bariju se je tako kot Rivieri di Romagna uspelo uvrstiti v tretji krog italijanskega pokala za dekleta. V drugem krogu so bila dekleta Barija z 2:0 boljša od Chietija.

ZDA
Florida se tudi v letošnji sezoni drži zelo dobro. Od zadnjega poročanja je klub oziroma univerza Pamele Begić zabeležila kar šest zmag. Trikrat so dekleta Floride izgubila. Pamela je v v devetih tekmah pustila tudi svoj velik delež, vknjižila zadetek in tudi asistenco. 28. novembra čaka Pamelo in soigralke še zadnja tekma in sicer proti Stanfordu.

Ekipa Skyhawks za katero nastopa tudi Dominika Čonč, med trenerji pa najdemo tudi izvrstno bivšo igralko Krke Jano Horvat. V petih tekmah je UTM Martin zabeležila tri zmage, en poraz in na zadnji tekmi remizirala. Čončeva je pokazala odlično formo tudi v zaključku sezone, ko je v svojo statistiko vknjižila kar dva zadetka in asistenco ter bila ena boljših igralk svojega moštva.

Foto: splet
Foto: splet

MADŽARSKA
Manja Benak odlično nastopa za zeleno-beli Ferencvaroš. Omenjeni klub namreč zaseda visoko drugo mesto prve madžarske lige, Benakova pa je v tekoči sezoni odigrala devet prvenstvenih in dve pokalni tekmi. Prav tako se lahko Manja pohvali s tremi zadetki, dva je dosegla v prvenstvu in enega v pokalu. Ob tem je v statistiko vpisala tudi dva rumena kartona.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Monika Kastelec okrepila ŽNK Radomlje Medex

Zasedba članske ekipe ŽNK Radomlje Medex je pred nadaljevanjem sezone bogatejša tudi za Mo…