Dekliška mladinska reprezentanca Slovenije se je po prejšnjem tednu, ko so izbranke selektorice Petre Mikeln v Avstriji z domačo izbrano vrsto doživele minimalen poraz, danes v Odrancih pomerila z Rusijo, znankami iz jesenskih kvalifikacij za evropsko prvenstvo.


Za razliko od takratnega dvoboja, ki so ga Slovenke v Lendavi dobile s 4:2, je v današnji obračun z Rusinjami krenila pomlajena reprezentanca, ki se že pripravlja na jesenski kvalifikacijski ciklus. Rusija, ki na slovenskih tleh odšteva dneve do elitnega kroga kvalifikacij na Madžarskem, je tekmo dobila z izidom 2:0, a so se Slovenke dostojno upirale starejši zasedbi.

Dvoboj na odlično pripravljeni odranski zelenici ni ponudil veliko priložnosti, več od igre so imeli sicer Rusinje, ki so prvi polčas dobile z minimalno razliko. Po številnih menjavah, ko je Niko Šapek v golu zamenjala Melania Pasar, pa so Rusinje v izdihljajih dvoboja zadele še drugič.

SLOVENIJA WU19 – RUSIJA WU19 0:2

Slovenija: Šapek, Makovec, Bratuša, Vrhovnik, Kumer, Pintarič, Mori, Križaj, Agrež, Pleterski, Golob. Igrale so še: Pasar, Frangež, Vindišar, Čebul, Kepa, Česnik, Živadinović, Čuček, Kavšak. Selektorica: Petra Mikeln.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …