Današnji dan je predvsem v znamenju ženskega nogometa. Ženska članska reprezentanca gostuje na Slovaškem, mladinska reprezentanca pa je z zadnjo tekmo na kvalifikacijskem turnirju zaključila z nastopi. Pred današnjo tekmo so dekleta upala na napredovanje, a se je druga tekma med Italijo in Poljsko končala brez zadetkov in tako je naša mladinska selekcija ostala na tretjem mestu s štirimi točkami.


SLOVENIJA 7:0 ALBANIJA
Strelke: Sevšek (16), Misja (33, 39), L. Kos (45+1, 50), E. Kos (62, 81)

Slovenija: Vamberger, E. Kos, Gomboc, Marič, Marolt, Misja (56 Ulbin), Ketiš (69 Mohorko) Sevšek, L. Kos, Rogan, Šiljak (76 Šoronda).
Albanija: Deda (43 Dinellari), Franja, Kodra, Gjegji, Muco, Doci, Kastrati, Tula, Rrotani, Rama (54 Gruda), Bylykbashi (71 Allaj).

Začetek tekme je pripadel Sloveniji, lahko pa bi zapisali, da je celotna tekma pripadla Slovenkam, saj so naše odigrale odlično, zapirale prostor in Albankam praktično niso dovolile, da bi resneje ogrozile vrata Eve Vamberger. Obrambna linija je delovala čvrsto, dominirali sta Gomboc in E. Kos, slednja pa je rada pobegnila tudi v napad, kar se ji je danes zelo obrestovalo, saj je prispevala tudi dva prekrasna zadetka. Do prvega zadetka so naše reprezentantke pritiskale, širile igro iz boka na bok, pri čemer sta največji delež pri organizaciji igre imeli Sara Ketiš in Manja Rogan, veliko vlogo pa sta odigrali tudi Lucija Kos in Vanja Šiljak v samem napadu, a so Albanke do 16. minute tekme uspešno zaustavljale akcije naših. Takrat je po odbitem strelu do žoge prišla Maruša Sevšek, ki je z nekakšnim “lobom” matirala gostujočo vratarko. Po zadetku pa se je našim dekletom “odprlo”. Akcije so se stopnjevale in drugi zadetek je po imenitni akciji prišel v 33. minuti. Sara Ketiš je z lepo in natančno podajo našla Roganovo, ki je na desni strani našla Vanjo Šiljak, slednja pa je s prefinjeno podajo na nasprotni strani našla Tjašo Misjo, ki je brez težav zatresla mrežo Albank in povišala vodstvo na 2:0. Pritisk Slovenk se je stopnjeval, v 33. minuti je Roganova iz kota podala na bližjo vratnico, žoga pa je po zmedi končala v mreži Albank, med strelke se je še drugič vpisala Tjaša Misja. Ob koncu prvega polčasa se je med strelke vpisala še Lucija Kos, ki je iz roba kazenskega prostora močno ustrelila, gostujoča vratarka pa je le s pogledom žogo pospremila v mrežo.

Začetek drugega polčasa ni prinesel bistvenih razlik, naše so nadzirale igro in še naprej pritiskale na vrata Albank. Je pa skrb vzbujajoč podatek, da se je na tekmi poškodovala Sara Ketiš, čeprav zaenkrat še ni znano kako dolg počitek jo čaka. Na zadetek v drugem polčasu nismo čakali dolgo, za kar je poskrbela Lucija Kos, ki je rutinirano ugnala gostujočo vratarko in povišala vodstvo na 5:0. Le približno deset minut smo morali čakati še na Evelino Kos, ki je z odličnim preigravanjem in dvojno podajo prišla do izvrstne priložnosti za dosego zadetka in kot izkušena velemojstrica rutinirano dosegla svoj prvi zadetek na današnji tekmi in Slovenijo povedla v vodstvo s 6:0. Zadnji zadetek na tekmi je bil dosežen v slogu Milenka Ačimovića, ki je zadel iz sredine igrišča. Nekaj podobnega je uspelo tudi Evelini Kos, ki se je na sredini igrišča odločila za prefinjen strel in tudi zadela za končnih 7:0. Dekleta so po tekmi vidno razočarana odšla v garderobe, saj ostaja grenak priokus, a pred dekleti je še veliko časa, da pokažejo Evropi in svetu česa so zmožna. Mi jim iz srca čestitamo za borbenost, za prikazano igro in za odnos do reprezentančnega dresa.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …