Žensko člansko izbrano vrsto Slovenije čaka danes začetek turnirja Istria Cup, ki ga organizatorji prirejajo že četrto leto zapored. Slovenke čaka v hrvaškem Umagu, Poreču ter Dajli pester in zahteven spored preizkušenj, uvodoma se bodo udarile z reprezentanco ZDA do 23 let. Obračun se bo ob 14. uri pričel na igrišču z umetno travnato površino v Dajli.


Selektor Damir Rob je igralke zbral včeraj, ob treh prijateljskih tekmah, polet ZDA WU23 bosta nasproti stali še reprezentanci Francije B in Poljske do 19 let, pa bodo lahko Slovenke enotedensko akcijo izkoristile tudi za trening, ki bo reprezentanci pred aprilskim nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo še kako koristil, kar poudarja tudi selektor Rob. “Pred nami so tri zahtevne preizkušnje in štirje treningi, na katerih pričakujem, da nekatere igralke pred nadaljevanjem kvalifikacij dodatno opozorijo nase in tako povečajo konkurenco znotraj ekipe. Vizija igre obstaja in v samemu načinu igranja ne bo bistvenih sprememb, na tekmah pa bomo poizkušali popraviti določene segmente v igri in pomanjkljivosti, ki jih opažamo in kjer smo lahko boljši. Rezultat je vedno pomemben, na tem turnirju pa ni primaren. Pomembno je, da z dobro igro turnir končamo brez poškodb in dobimo odgovore na zastavljena vprašanja glede določenih igralnih pozicij,” je Prekmurec poudaril za spletno stran Nogometne zveze Slovenije.

Slovenske barve bodo tako zastopale Eva Vamberger (Neulengbach), Sonja Čevnik, Barbara Kralj (obe ŽNK Radomlje), Dominika Čonč, Anisa Rola (obe ŽNK Maribor), Urška Žganec, Manja Benak, Lara Ivanuša (vse ŽNK Olimpija),  Lara Prašnikar, Maruša Sevšek, Larissa Šoronda (vse ŽNK Rudar Škale), Lucija Kos, Evelina Kos (obe Velesovo), Špela Kolbl, Manja Rogan, Tjaša Tibaut (vse ŽNK Pomurje), Kaja Eržen, Katja Nežmah (obe LUV Graz), Kristina Erman (FC Twente) in Mateja Zver (FC St. Pölten).

Kot smo napovedali že ob razkritju prvotnega reprezentančnega seznama, je le-ta doživel nekaj sprememb, saj so morale Lucija Mori, Zala Gomboc in Kaja Jerina žal odpovedati udeležbo, tako pa so priložnost dobile Eva Vamberger, Katja Nežmah in Larissa Šoronda, ki se je v reprezentanco vrnila prvič po poškodbi kolena.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex ugnale Krim, selekcija DU15 boljša od Olimpije

Minuli konec tedna so bile prvič v sezoni 2022/23 aktivne vse tri selekcije ŽNK Radomlje, …