Dekliška mladinska reprezentanca je včeraj zvečer zaključila elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Po visokih porazih z Nizozemsko in Francijo so se Slovenke s Portugalkami udarile za tretje mesto, ki pa je na koncu kljub remiju zaradi boljše razlike v doseženih in prejetih zadetkih pripadlo nasprotnicam.


Za razliko od minulih dveh dvobojev je bil tokratni precej bolj enakovreden, naša dekleta so si pravzaprav priigrala še večje število priložnosti kot Portugalke, a so slednje dobile prvi polčas. Neuza Besugo je v 24. minuti Saro Nemet premagala s strelom z leve strani kazenskega prostora. Slovenke, ki so si že v prvem polčasu pripravile nekaj izrazitih priložnosti, so v nadaljevanju še bolj pritisnile in bile nagrajene v prvi minuti sodniškega dodatka, ko je napako portugalske obrambe izkoristila Špela Kolbl in Slovenkam priigrala točko.

Z videnim, Slovenke so skupno sprožile 11 strelov, osem v okvir portugalskega gola, je bila zadovoljna tudi selektorica Petra Mikeln: “Danes smo odigrali taktično dobro, prvi polčas sicer malo zadržano, a z izrazitimi priložnostmi, ki pa jih nismo izkoristili. Drugi polčas so dekleta odigrala na visokem nivoju, prevladovala so in zato bila nagrajena proti koncu srečanja. Čestitke dekletom za prikazano in tistim, ki jim je bila to zadnja tekma za to selekcijo, srečno naprej.”

Za večino nosilk igre je bila to tudi zadnja skupna tekma v mladinski izbrani vrste, od katere se poslavljajo Sara Nemet, Ines Krajnc, Špela Rozmarič, Karmen Godina, Tinkara Senica, Zala Kuštrin, Katarina Gadnik, Špela Kolbl, Katja Turk in Nika Babnik.

PORTUGALSKA WU19 – SLOVENIJA WU19 1:1
Neuza Besugo (24′);  Kolbl (91′)
Slovenija: Nemet, Vrhovnik, Rozmarič, Godina, Kuštrin (89′ Kranjc), Godina, Kolbl, Turk (82′ Pleterski), Bratuša (56′ Senica), Babnik, Golob, Gadnik. Selektorica: Petra Mikeln.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…