Žensko člansko reprezentanco Slovenije v četrtek na Ptuju čaka šesti kvalifikacijski obračun za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Kanada. Ob 17. uri bo v ptujskem Športnem parku nasprotnik slovenskih deklet Hrvaška, s katerimi imajo varovanke selektorja pozitivne izkušnje. Slovenija, ki se s tremi točkami nahaja na petem mestu skupine 1, bi z morebitno zmago skočila pred Slovaško, saj ne gre pričakovati, da bi lahko slednje premagale izbrano vrstno Nemčije.


V sproščenem vzdušju hotela Radin, je prva pred mikrofon stopila igralka Teleing Pomurja Tjaša Tibaut. Nasmejana in samozavestna Prekmurka nam je pojasnila kaj pričakuje od tekme s Hrvaško in se dotaknila tudi zadnjih kvalifikacijskih obračunov z Rusijo in Nemčijo: “Pričakujem dobro igro naše reprezentance, da javnosti pokažemo kar znamo in kar zmoremo, vsekakor pa se nadejam pozitivnega rezultata. V tekmah z Rusijo in Nemčijo smo prikazale, da se lahko merimo tudi z močnejšimi ekipami, v rang katerih spadata Rusija in Nemčija. V obrambi smo dokazale, da lahko pariramo največjim, morda nam malce več organiziranosti manjka še v fazi napada, predvsem pri kreaciji priložnosti. Slednjih ne bi smelo primanjkovati na tekmi s Hrvaško, ki ni na kvalitetnem nivoju že omenjenih reprezentanc Rusije in Nemčije. Če bomo priložnosti izkoristili, lahko mirno trdim, da bomo tekmo tudi dobile,” je za SNPortal povedala 25-letna igralka, ki je v kvalifikacijah za SP 2015 odigrala vseh pet srečanj, in se dotaknila še prednosti slovenske reprezentance: “Pravzaprav menim, da nismo v kakršnikoli prednosti. Motivacije ne bo primanjkovalo tako na naši kot tudi na njihovi strani. Izpostavila bi lahko to, da smo glede na stanje na lestvici lahko morda malce bolj samozavestne…”

Tjaša Tibaut
Tjaša Tibaut

“Rada bi poudarila, da si želimo zmagati in osvojiti pomembne tri točke. Tri točke pa vključujejo tudi dobro pripravo na tekmo, dobro in na visokem nivoju opravljene treninge ter da srečanje odigramo disciplinirano in odločno,” pa je o četrtkovem spopadu z južnimi sosedi povedala kapetanka Anja Milenkovič, ki smo jo povprašali tudi o minulih predstavah v avstrijski Bundesligi, ko je še posebej navdušila v zadnjem krogu pred reprezentančnim premorom, ko je Sturm premagal Union Kleinmünchen, Anja pa je dvakrat zadela v polno, najprej je gostujočo vratarko matirala kar iz kota, drugi zadetek pa dosegla po odlično odmerjenem prostem strelu: “Doseženi zadetki, podaje in odlična forma dajo dodatne vzpodbude. S svojo formo sem zadovoljna, čeprav bi rada poudarila, da je bila tekma zelo pomembne narave, saj smo v zadnjih krogih pokazale nekaj neodločnosti. Kljub temu, da ti doseženi zadetki dajo dodatnega zagona, pa so konec koncev pomembne zmage in kolektivna igra.”

Anja Milenkovič
Anja Milenkovič

Kot kapetanko in eno najizkušenejših igralk reprezentance, smo Anjo povprašali tudi o prednosti slovenske reprezentance: “Naša prednost je zagotovo kolektivna igra, igramo ena za drugo. Nimamo posameznic, ki bi izstopale, zato moramo vedno dati svoj maksimum in delovati kot celota. In prav to mislim, da je v primerjavi s Hrvaško naša največja prednost.”  Anjo smo v nadaljevanju pogovora povprašali tudi o zadnji dveh reprezentančnih tekmah proti Rusiji in Nemčiji: “Proti Nemčiji smo, kljub temu, da smo izgubile, dosegle odličen rezultat in bi rada omenila, da je proti Nemčiji težko pričakovati zmago, saj gre za superiorno reprezentanco. Kar pa se tiče tekme z Rusijo, smo začele odlično, tudi povedle in v prvem polčasu odigrale na solidni ravni, v drugem delu pa so se nam začele ponavljati stare napake, dobili smo zadetke iz prekinitev, kar nas je teplo že v prejšnjih letih. Morda smo se tudi precej pomaknile v obrambo, saj smo v prvem polčasu dokazale, da lahko pariramo Rusinjam, je pa na žalost ostal grenak priokus, a imamo že junija novo tekmo z njimi. A gremo korak za korakom, najprej je na vrsti Hrvaška in še le nato Rusija.”

Kot tretja je besedo dobila še Lucija Grad, ki je kratko, jedrnato in odločno povedala: “Od tekme s Hrvaško pričakujem zmago in tri točke,” in v sproščenem ritmu nadaljevala: “Kar se tiče defenzivnih nalog, bo le teh verjetno znova veliko, tako kot že na vsaki dosedanji tekmi. Sama sem že dolgoletna članica reprezentance in imam kar nekaj izkušenj z igranjem proti Hrvaški, zato lahko samozavestno ponovim, da pričakujem zmago.”

Lucija Grad
Lucija Grad

Lucijo, ki spomladi uspešno igra za beljaški Carinthias, smo malce povprašali o nastopih v avstrijski ligi in o problemih z registracijo: “Sama nisem imela nobenih problemov z registracijo, pravzaprav je vse potekalo v najlepšem redu. Končno smo nanizale tudi dve pomembni zmagi in si priborile pomembnih šest točk v borbi za obstanek,” je o predstavah Carinthiasa povedala izkušena branilka, ki ji v Beljaku družbo delajo še tri Slovenke, Kaja Eržen, Lucija Mori in Lara Ivanuša. Za zaključek smo Lucijo v sproščenem tonu povprašali še o domači Jevnici, barve katere je branila še v jesenskem delu sezone: “Jevnico spremljam, vidim, da jim trenutno ne gre najbolje, a držim pesti. Vrnitve pa v bližnji prihodnosti pa iz moje strani vsekakor ni za pričakovati.”

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V dvoboju z Olimpijo želijo ponoviti jesensko predstavo

S tekmami 14. kroga se zaključuje redni del Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Članska…