Po odlični uvodni tekmi, so se naše reprezentantke do 19 let optimistično pripravljale na včerajšnji obračun s Poljsko, ki je bil odigran v Beltincih. Z zmago bi si naše reprezentantke na veliko odprle vrata za napredovanje, a so bile tokrat Poljakinje premočne. Naša dekleta tako v četrtek čaka še zadnja preizkušnja in sicer proti Albaniji, ob 16. uri v Odrancih. Vsekakor si zaslužijo velik aplavz za borbeno igro, zato vabljeni.


SLOVENIJA 0:4 POLJSKA
Strelke: Pajor (18), Pajor (57), Kos (83 avtogol), Pajor (91)

Slovenija: Vamberger, E. Kos, Ulbin (65 Šoronda), Marič, Sevšek (82 Gregorčič), Lombar, L. Kos, Marolt, Gomboc, Rogan, Šiljak (60 Ketiš).
Poljska: Bugajska, Redzia, Sołtysiak, Kamczyk (87 Jaszek), Zapala (60 Kaletka), Konat, Wroblewska, Zawiślak, Grzywińska, Pajor, Szaj (92 Wiankowska).

Uvodne minute tekme niso pripadle nobeni reprezentanci, gledalci pa so videli predvsem veliko prekrškov. Prvo priložnost so imele Poljakinje, ko je Pajor, ki je bila včeraj nerešljiva uganka, poizkusila s strelom, a je Vambergerjeva uspešno posredovala. Le nekaj minut kasneje pa zadetek za Poljakinje, zadela je Pajor, ki je matirala našo vratarko in povedla Poljakinje v vodstvo. Le nekaj minut kasneje poizkus Karmen Ulbin, a je gostujoča vratarka uspešnejša. V naslednji minuti nova priložnost za Poljakinje in vnovič Vambergerjeva na mestu. V 32. minuti so Poljakinje poizkusile iz prostega strela, a je bila Eva Vamberger še tretjič na mestu. Borbeni prvi polčas se je končal še z dvema poizkusoma Poljakinj, a je razpoložena Vambergerjeva obakrat preprečila veselje gostinj.

Že v samem začetku drugega polčasa so Poljakinje pritisnile in v 47. minuti je imela Wroblewska imenitno priložnost, a je bila včeraj odlična Vambergerjeva znova na mestu. Le nekaj trenutkov kasneje ponovno prosti strel za gostje, znova pa se je izkazala Eva Vamberger, ki je še enkrat več uspešno posredovala. V 50. minuti je drugič poizkušala Karmen Ulbin, a je gostujoča vratarka svojo mrežo ohranila nedotaknjeno. Na drugi strani poizkus Pajorjeve, a Vamberger ponovno na mestu. V 51. minuti ponovni poizkus Pajor in še enkrat več Vambergerjeva, ki je Slovenke držala v igri. Nato pa je sledila 57. minuta, Šiljakova je naredila prekršek nad Wroblewsko, žogo si je namestila Pajor in iz prostega strela matirala Evo za vodstvo Poljakinj z 0:2. Le dve minuti kasneje ponovna obramba Eve Vamberger, po poizkusu Zapale. V 60. minuti je Roganova streljala mimo vrat, v 70. minuti pa je sledil ponovni pritisk Poljakinj, ki pa so bile tokrat neuspešne, saj je Eva Vamberger dobila nov dvoboj s Poljakinjami. V 83. minuti je sledil še zadnji udarec, saj je Kos zadela svoja vrata in na semaforju se je izpisal rezultat 0:3. Le dve minuti je Larissa Šorondo imela priložnost vsaj za častni zadetek, a je bila Bugajska na mestu. Zadnji zadetek pa je dosegla Pajor, potem ko je zadela v sodnikovem podaljšku in tako svojo reprezentanco popeljala na drugo mesto kvalifikacijske skupine 7.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …