Žensko člansko reprezentanco v začetku marca čaka zanimiv mednarodni turnir v Umagu. Slovenke se bodo v sklopu priprav na nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo v hrvaški Istri pomerile z reprezentancami ZDA do 23 let, B ekipo Francije in reprezentanco Poljske do 20 let.


V marcu, ki bo za ženski nogomet še kako zanimiv, bodo za pozornost najprej poskrbele reprezentantke Slovenije. V Umagu jih čaka izredno zahteven turnir proti reprezentancam, ki zasedajo sam svetovni vrh. Slovenke se bodo v uvodu turnirja, v sredo, 2. marca, ob 14. uri, pomerile z reprezentanco ZDA do 23 let. Le dva dni kasneje čaka našo izbrano vrsto tekma proti B reprezentanci Francije. Tekma bo odigrana ob 11. uri, zadnja tekmo turnirja pa bodo izbranke Damirja Roba odigrale 7. marca, prav tako s pričetkom ob 11. uri, in sicer proti reprezentanci Poljske do 20 let.

Selektor Rob je na svoj spisek povabil sledeče igralke: Lucija Mori (Olimpija), Sonja Čevnik (Radomlje), Dominika Čonč (Maribor), Anisa Rola (Maribor), Urška Žganec (Olimpija), Manja Benak (Olimpija), Lara Ivanuša (Olimpija), Barbara Kralj (Radomlje), Kaja Jerina (Radomlje), Lara Prašnikar (Rudar), Zala Gomboc (Rudar), Maruša Sevšek (Rudar), Lucija Kos (Velesovo), Evelina Kos (Velesovo), Špela Kolbl (Pomurje), Tjaša Tibaut (Pomurje), Manja Rogan (Pomurje), Kaja Eržen (LUV Graz), Kristina Erman (Twente), Mateja Zver (St. Pölten). Na čakalni listi so še igralke Eva Vamberger (Neulengbach), Katja Nežmah (LUV Graz), Petra Pasar (Ankaran Hrvatini), Larissa Šoronda (Rudar), Ines Špelič (Olimpija).

Na seznamu v primerjavi z zadnjimi tekmami ni pretiranih sprememb, se je pa v izbrano vrsto vrnila Lara Ivanuša, ki je pred dnevi v dresu Olimpije odigrala prvo srečanje po enoinpolletni odsotnosti. Devetnajstletno igralko smo poprosili tudi za prve vtise po vrnitvi v dres slovenske reprezentance: “Zelo sem vesela, da se po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe vračam v reprezentančno vrsto in da bom imela možnost igrati proti tako kakovostnim reprezentancam. Turnir bo generalka pred aprilsko kvalifikacijsko tekmo. Pričakujem, da se bomo s soigralkami dobro uigrale in pripravile na nadaljevanje kvalifikacij.”

Na spisku tokrat ni Nine Predanič, ki je pred tedni odšla na študij v ZDA, kjer se šolata še Sara Ketiš in Tina Marolt. Do začetka turnirja pa bi se lahko na spisku selektorja Roba znašle še nekatere igralke, zato spisek ni dokončen.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurke dobile tekmice, ki jim bodo stale na poti do Lige prvakinj

V Nyon-u je bil včeraj opravljen še žreb ženskih kvalifikacij za Ligo prvakinj. Slovenijo …