Slovenke se iz madžarskega Sombatelija vračajo s porazom, saj so morale po izidu 2:1 priznati premoč domači izbrani vrsti. Prijateljski obračun z vzhodnimi sosedami je bil odigran v sklopu priprav na začetek jesenskega ciklusa priprav na evropsko prvenstvo.


Precejšnja vročina, obračun se je pričel že ob 15. uri, ni bila ravno po godu obeh moštev, srečanje pa so bolje odprle Madžarke, saj so z zadetkom Lille Szabo povedle v 18. minuti. 1:0 je bil tudi izid prvega polčasa. Slovenke, ki so nastopile v precej oslabljeni zasedbi, pa so v drugem polčasu prevzele kontrolo nad dogajanjem na igrišču in premoč kronale z izenačenjem v 73. minuti. Zadetka se je po strelu v daljši kot madžarskih vrat veselila Kristina Erman. Vseeno pa se Madžarke niso predale, saj so v 84. minuti preko Sylive Szeitl prišle do novega vodstva in kot se je izkazalo kasneje, tudi do zmage.

Foto: NZS
Foto: NZS

“Glede na to, da je bila to zadnja tekma sezone, sem se počutila odlično. Svoje naloge sem skozi tekmo opravila z odliko, še vedno pa se pojavljajo napake, vendar se iz teh učimo. Z ekipo sem zares zadovoljna, dekleta so napredovala na tehničnem in fizičnem področju. Če bomo trenirala kot doslej ali še bolje, bo napredek še večji,” je za naš portal dejala strelka zadetka Kristina Erman. Nekdanjo članico Krke, Jevnice, Rudarja in Pomurja, ki zadnje leto in pol igra v Italiji, v naslednjih tednih čaka iskanje novega kluba.

MADŽARSKA 2:1 SLOVENIJA
Szabo (18′), Szeitl (84′); Erman (73′)
Slovenija: Mori, Erman, Rola, Benak, Kralj, Kos (46′ Nežmah), Prašnikar, Zver, Žganec (85′ Hanžič), Eržen (70′ Sevšek), Jerina (46′ Kolbl)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…