Članska ženska reprezentanca Slovenije jutri začenja s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, ki bo čez dve leti na Nizozemskem. Slovenija je bila uvrščena v skupino 1 in sicer z reprezentancami Islandije, Makedonije, Belorusije in Škotske, ki bo v Ajdovščini prva nasprotnica Slovenije.


Nekoliko pomlajena slovenska reprezentanca bo kvalifikacije odprla jutri ob 16. uri. Pričakovanja javnosti so visoka, saj je bila Slovenija izžrebana ob bok reprezentancam, ki so premagljive. Selektor Rob se je tokrat odločil za nekoliko spremenjeno zasedbo in na spisek uvrstil tudi nekatera dekleta, ki igrajo v domačem prvenstvu in so med drugim že dokazala določeno kvaliteto. Kljub temu, da jutri Slovenke gostijo reprezentanco, ki se je v minulem kvalifikacijskem ciklusu za svetovno prvenstvo predstavili v odlični luči, imamo tudi sami dekleta, ki v svojih nogah posedujejo kvaliteto za presenečenje. Tega se zaveda tudi selektor Rob, ki v tej reprezentanci vidi prednost v homogenosti ekipe, kar je poudaril tudi v izjavi za spletno stran krovne organizacije: “Če smo povezani in homogeni ter da vsaka igralka svoj maksimum, potem smo lahko še kako konkurenčni.” Ob tem je za uradno stran NZS razkril tudi nekaj misli o tekmi s Škotsko: “Za uspeh bo potrebno obilo discipline v obrambi, potrebno bo preprečiti poti do našega gola. Morali pa bomo izkoristiti tiste priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Vemo, da jih ne bo veliko, zato bo treba biti zbran,” dodaja Rob, ki jutri ne bo mogel računati na poškodovani Kajo Eržen in Kajo Jerina, Andreja Nikl pa je zaključila reprezentančno kariero.

Andreja Nikl je končala reprezentančno kariero. (Foto: Jure Banfi)
Andreja Nikl je končala reprezentančno kariero. (Foto: Jure Banfi)

Pa reprezentanca Škotske? Škotinje v jutrišnje srečanje ne bodo krenile s podcenjevalnim odnosom, saj se zavedajo prednosti slovenske reprezentance, med drugim tudi na spletni strani zveze omenjajo slovensko uvrstitev v play-off kvalifikacij, ko je morala Slovenija priznati premoč Ukrajini. Za razliko od Slovenk, ki so v premešani zasedbi odigrale tekmo z mladinsko izbrano vrsto, so se Škotinje 15. septembra v prijateljskem obračunu pomerile z Norvežankami in izgubile z 0:4. V golu bo težko premagljiva in izkušena Gemma Fey, ob njej pa bosta stali izkušeni in odlični obrambni igralki Ifeoma Dieke in Jennifer Beattie. Dieke je v svoji karieri med drugim nastopala tudi v ZDA, za Chicago Red Stars in Boston Breakers. Beattie ima dolgoletne izkušnje iz angleške Premier lige, v kateri je nastopala za Arsenal, sedaj pa nosi barve Manchester Cityja. V zvezni vrsti ima selektorica Anna Signeul nekoliko kvalitetnih igralk, vsekakor pa v oči bode Kim Little, ki je v svoji karieri ravno tako igrala za Arsenal, sedaj pa nastopa za ameriški Seattle, v dresu katerega dosega veliko zadetkov, zato bo eno najnevarnejših orožij Škotske. Tudi v napadu imajo Škotinje kvaliteto, kot najbolj učinkovito pa bi lahko izpostavili Jane Ross, ki je na zadnjih desetih reprezentančnih tekmah dosegla kar enajst zadetkov, od tega je na treh tekmah dosegla “hattrick”. Ob Rossovi pa velja omeniti še hitronogo Liso Evans, ki nosi dres Bayerna, za katerega je v letošnji sezoni že zabila zadetek.

Spisek slovenske ženske reprezentance:
Lucija Mori (ŽNK Olimpija), Sonja Čevnik (ŽNK Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Radomlje), Pamela Begić (ŽNK Radomlje), Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale), Maruša Sevšek (ŽNK Rudar Škale), Špela Kolbl (ŽNK Teleing Pomurje), Dominika Čonč (ŽNK Teleing Pomurje), Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje), Petra Pasar (ŽNK Ankaran Hrvatini), Evelina Kos (Velesovo), Manja Benak (LUV Graz), Anisa Rola (LUV Graz), Urška Žganec (LUV Graz), Kristina Erman (Twente), Mateja Zver (FC Simacek), Manja Rogan (ŽNK Teleing Pomurje), Lucija Kos (Velesovo).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…