Slovenska futsal selekcija sestavljena iz članskih ekip kluba Extrem in Celja, se je med šestim in desetim oktobrom mudila na zelo zahtevnem turnirju na Nizozemskem, kjer so dekleta prikazala odlično igro in obenem tudi dokazala, da se v Sloveniji igra dober ženski futsal.


Na turnirju je sodelovalo kar 254 ekip, od tega 27 ekip nežnejšega spola, med katerimi je bila tudi ekipa Ipa Ljubljana. Ekipo so sestavljala dekleta članskih ekip ŠD Extrema in ŽNK Celja. Turnir je primarno mišljen za vse zaposlene na Policiji in vojski, vendar se je izkazalo, da temu ni tako. Trenutne zmagovalke turnirja, Francozinje, so med drugim članice vseh večjih ženskih nogometnih klubov v Franciji, ki nastopajo tako v prvi in drugi francoski ligi. Sistem tekmovanja je potekal po sledečem vrstnem redu. Najprej so se dekleta za napredovanje morale uvrstiti iz skupine, v kateri so odigrale sedem tekem po dvanajst minut in sicer brez ustavljanja ure. Napredovanje je dekletom uspelo, kljub vsem težavam in poškodbam, ki so jih doletele. Nato je dekleta čez dva dni čakal še izločilni del tekmovanja, zmagovalke so se uvrstile v nadaljevanje tekmovanja, poraženke so morale zapustiti tekmovanje. Na prvi tekmi izločilnega dela so igralke Ipa Ljubljane najprej z rezultatom 3:0 nadigrale prvo ekipo Nizozemk, nato še njihovo drugo ekipo z rezultatom 2:1 in se jim na ta način nekako “maščevale” za zadane poškodbe v skupinskem delu. Pred finalno tekmo so na njih čakale še izjemno neugodne Madžarke, ki so kasneje osvojile tretje mesto. Še z zadnjo zmago nad madžarsko ekipo se je ekipi uspelo uvrstiti v veliki finale, kjer so se pomerile s favorizirano ekipo Francije. V finalno tekmo so šle precej iztrošene, saj so se izločilni boji igrali po dvajset minut, brez ustavljanja ure, tempo igre pa je bil na zelo visokem nivoju. Skrite želje o finalnem nastopu so se izpolnile predvsem na račun izjemnega ekipnega duha, ki je bil prisoten celoten teden.

Foto: Amadeo
Foto: Amadeo Štante

Omeniti velja, da se v prihajajočih tednih obeta kar pravi festival turnirjev za futsal dekleta. Najprej jih čakajo kar štirje turnirji v Avstriji in kasneje še turnir v Sloveniji. V Sloveniji bo turnir potekal 29. novembra, turnir organizirajo v Voličini, v Slovenskih Goricah.

Ob tem smo imeli priložnost poklepetati z Matejo Zabukovec, ki nosi dres ženskega nogometnega kluba Celje. Klub je tudi aktualni prvak v futsal ligi. Mateja nam je najprej povedala kaj pomeni drugo mesto za slovenski ženski futsal:Mislim, da se ženski futsal razvija v pravo smer. Menim, da je težava le s številom klubov v ženski futsal ligi, ki bi prinesli več konkurence, zanimivosti in kvalitetnejših tekem v slovenski ženski futsal. Še vedno vse nestrpno pričakujemo vzpostavitev ženske futsal reprezentance.” Sama nam zaupa še, kaj osebno za njo predstavlja drugo mesto na tako težkem turnirju: “Z rezultatom na Nizozemskem sem zelo zadovoljna, to je bil res velik uspeh. Biti drugi med 27 ekipami je res odličen dosežek. Naši začetni cilji so bili predvsem uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja, vendar je potem želja po finalu rasla iz tekme v tekmo. Poudariti moram, da je za tak uspeh najbolj zaslužen naš timski duh in povezanost, brez tega nam pač ne bi uspelo.” Ob tem smo jo še povprašali o ciljih v prihajajoči sezoni: “Od prihajajoče sezone sama pričakujem rezultate. Letošnjo sezono sem članica Ženskega nogometnega kluba Celje, sezono prej pa sem nastopala za ŠD Extrem. Moji cilji in želje so velike. Letos bomo nastopale v slovenski futsal ligi in Superpokalu, ki je sestavljen iz štirih turnirjev v Avstriji in enega v Sloveniji, cilji pa so seveda visoki.”

Slovenske barve so zastopale:
Vanja Tanšek, Mateja Vojsk, Tamara Vetrih, Sergeja Kos, Maša Kač, Sarah Henigman, Barbara Lah, Natalija Modic in Mateja Zabukovec. Trenerja: Uroš Ločnikar in Amadeo Štante.

FINALNI NASTOP DEKLET IPA LJUBLJANE

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

En komentar

  1. Prekmurec

    5. 11. 2014 na 17:28

Dodaj odgovor

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …