Ženska članska reprezentanca Slovenije je dobila prvo prijateljsko tekmo z Albanijo. V Elbasanu, kjer svoje tekme gosti tudi moška izbrana vrsta Albanije, so bile Slovenke boljše z izidom 0:2.


Pomlajena slovenska reprezentanca, v kateri je selektor Rob priložnost ponudil tudi nekaterim debitantkam, med katerimi sta Sara Agrež in Adrijana Mori dobili mesto v začetni enajsterici, je povedla v izdihljajih prvega polčasa. Prodirajoča Tjaša Tibaut je izsilila prekršek na robu kazenskega prostora, najstrožjo kazen pa je v zadetek pretvorila Mateja Zver. Bistričanka je predvsem v drugem polčasu s svojimi značilnimi prodori Albankam povzročala nemalo preglavic, tako je v izdihljajih srečanja pretekla več kot polovico igrišča, pred golom našla Laro Ivanušo, a se slednja ni najbolje znašla.

Že v uvodu drugega polčasa sodniška ekipa ni priznala zadetka Urške Žganec, ki pa se je po dobri uri igre vseeno veselila. Po lepi globinski podaji Lare Ivanuše se je Žgančeva dobro znašla na levi strani kazenskega prostora in s strelom v bližnji kot podvojila slovensko prednost. Nekaj svojih priložnosti so imele ob nezbranosti slovenske obrambe tudi Albanke, med drugim pa je Sonja Čevnik v zaključnih minutah srečanja zaustavila najstrožjo kazen.

Slovenke in Albanke se bodo vnovič udarile v petek dopoldne.

ALBANIJA – SLOVENIJA 0:2 (0:1)
Zver (45′ pen), Žganec (66′)
Slovenija – začetna enajsterica: Čevnik, Eržen, Erman, E. Kos, Agrež, Čonč, Mori, Tibaut, Ivanuša, Zver, Žganec. Selektor: Damir Rob.

Slovenska A reprezentanca je z 2:0 premagala reprezentanco Albanije. Za Slovenke sta zadeli Mateja Zver in Urška Žganec….

Objavil/a Slovenian Women's National Football Team dne 6. junij 2017

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kelenberger: Vsa čast dekletom in vsem, ki so verjeli v to!

Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je tudi na drugem kvalifikacijskem obračunu za u…