V jutrišnjem dnevu nas čaka nadaljevanje prve ženske slovenske nogometne lige, tako kot ponavadi bomo lahko spremljali štiri srečanja. Derbi se bo odigral v Radomljah, kjer gostuje oslabljeni Maribor, branilke naslova, Teleing Pomurje, gostujejo v Velesovem, v Jevnico prihajajo Primorke, Slovenjgradčanke pa bodo pričakale Novomeščanke.


RADOMLJE – MARIBOR (nedelja ob 15.30):
Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem, potem ko so bile v šestem krogu proste. V jutrišnjem dnevu pa jih ne čaka lahka naloga, v goste namreč prihajajo Mariborčanke, ki so željne novih zmag. Pri Radomljankah bo najverjetneje, zaradi poškodbe, manjkala Lara Ivanuša, kljub temu pa se lahko domači trener zanese na zelo dobro vezno linijo z Barbaro Kralj na čelu. Medtem ko domači trener nima toliko skrbi z izbiro igralk pa lahko nasprotno trdimo za gostujočega trenerja. Veliko preglavic in skrbi trenerju Franciju Cipotu povzročajo prav poškodbe. Sari Ketiš je podrobnejši pregled pokazal, da bo iz igrišč odsotna vsaj pol leta zaradi strganih križnih vezi, Martina Potrč je na zadnji tekmi začutila bolečino v gležnju, Katja Nežmah pa se uspešno vrača po prometni nesreči. Mariborčanke se zavedajo, da bodo tokrat morale zelo trdo garati za uspeh, a ob Anisi Roli, Urški Kozar, Živi Hanžič in ostalih, se gostujoči trener ne rabi bati za borbenost svojih igralk.

SLOVENJ GRADEC – KRKA (nedelja ob 15.30):
Slovenjgradčanke in Novomeščanke bodo jutri v Slovenj Gradcu lovile svoje prve tri točke v prvenstvu. Prav Novomeščanke pa se bodo borile, da prekinejo strelski post, saj v letošnjem prvenstvu še niso zadele. Vsekakor čaka obe ekipi zelo težka tekma, edina svetla točka gostinj je bila do sedaj le gruzijska vratarka Nadirashvili. Korošice so prepričane, da je prav ta tekma tista, na kateri lahko s pravim pristopom pridejo do treh točk. Bo Staši Čagran uspelo motivirati svoje soigralke za dosego tega cilja?

VELESOVO – TELEING POMURJE (nedelja ob 11.00):
Nesporne favoritinje srečanja v Velesovem so Pomurke, a se igralke Velesovega vsekakor ne bodo predale. Čeprav se igralke Velesovega nahajajo na sedmem mestu lestvice, pa ne moremo mimo dejstva, da v Velesovem zelo dobro delajo z mladimi, saj imajo v svoji ekipi kar štiri mlade reprezentantke, ki pravzaprav tvorijo tudi okostje začetne enajsterice. Za Pomurke ni potrebno izgubljati besed, vsekakor imajo kvaliteto na vseh položajih, prav zanimivo bo videti, za koliko zadetkov bo pred zasledovalkami pobegnila Tanja Vrabel. Pomurke se želijo na tokratnem srečanju oddolžiti za slabo predstavo v drugem polčasu proti Jevnici, zato zna jutri biti na gorenjskem pravi nogometni praznik.

JEVNICA – AH MAS TECH (nedelja ob 15.30):
Po porazu v Beltincih, bodo igralke Jevnice svojim navijačem želele dokazati, da vsekakor spadajo med favoritinje za igranje v “ligi za prvaka”. V goste tokrat prihajajo Primorke, ki so v preteklem krogu ugnale Slovenjgradčanke, a ob nekaterih odsotnih igralkah zaradi bolezni niso v polni zasedbi. Motivacije pri obeh ekipah ne primanjkuje, saj si obe ekipi želita nove tri točke, a vseeno so izkušnje na strani Jevnice. Ali bo obramba Primork uspela zaustaviti Ines Femec ter soigralke?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …