Še pred kratkim sta Lucija Grad in Kaja Jerina nastopali za tretjeligaško avstrijsko ekipo Feldkirchen, se uvrstili v drugo ligo, dobili ponudbo za igranje na najvišjem nivoju v avstrijski Bundesligi in tukaj so se začeli problemi …


Da v tujini ni vse tako, kot imamo nekateri predstavo, priča zgodba Kaje in Lucije, ki sta po sezoni 2012/13 prestopili v tretjeligaško ekipo Feldkirchen v Avstrijo. V podpis sta dobili pogodbo za eno leto z možnostjo podaljšanja še za pol leta. Vse lepo in prav. V sezoni sta ekipi Feldkirchen pomagali do velike uspeha – uvrstitve Feldkirchna v drugo avstrijsko ligo. Po koncu sezone sta zaradi dobrih iger v omenjenem klubu prejeli ponudbo avstrijskega prvoligaša. Ker je dosedanji klub Kaje in Lucije oddaljen le 20 kilometrov od kluba, ki je ponudil pogodbo omenjenima igralkama, je tudi prisotno rivalstvo. Ampak rivalstvo v takšni meri je predvsem neokusno. Ker sta Lucija in Kaja po preteku pogodbe želeli nastopiti v Bundesligi, to željo sta tudi sporočili dosedanjemu klubu in se zahvalili za vse, je trenutni klub začel povzročati ogromne težave. Vodstvo kluba je začelo prepričevati igralki, da je v pogodbi zapisano, da moreta še oddelati polletno pogodbo, čeprav tega v pogodbi ni jasno zapisano. V pogodbi piše, da je možno podaljšanje še za šest mesecev, zato sta se igralki obrnili na Koroško nogometno zvezo in tudi na NZS. Koroška nogometna zveza je med tem odločila v prid Feldkirchna. Ker igralki po vseh teh zapletih ne želita igrati za Feldkirchen, je Koroška nogometna zveza tudi odločila, da se igralki lahko vrneta v Slovenijo in nadaljujeta karieri tukaj, če ne želita igrati za sedanji klub. In sedaj Feldkirchen igralkami grozi s civilno tožbo, a vprašanje je zakaj in čemu. Kaja in Lucija sta se tudi obrnili na selektorja Roba in Grosa. Gospod Gros jima je zatrdil, da klub nima nobene podlage, da bi ju civilno tožil, zato jima je svetoval, da se preselita nazaj v Slovenijo. Trenutno sta igralki podali registracijske papirje na NZS, da bi lahko zaigrali za ŽNK Jevnico.

Nauk zgodbe je, da igralki opozarjata druge, ki odhajajo v tujino, da naj pred podpisom pogodbe natančno preberejo njeno vsebino. Na žalost sta dekleti naleteli na klub, ki ne spoštuje želja svojih igralk. Kako se bo odvijala zgodba, vam bomo tudi poročali, želimo in pa tudi apeliramo na ljudi, ki delujejo v prid ženskega slovenskega nogometa, da pomagajo Luciji Grad in Kaji Jerina, saj trenutno prestajata pravo nočno moro in potrebujeta podporo. SNPortal ob tem izreka popolno podporo igralkama in jima želi, da se zadeva čimprej reši.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke ostale brez finala

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes ob 19:30 pomerila proti ženski reprezen…