Zimski prestopni rok je v slovenskem ženskem nogometu bolj živahen kot pa pri moškem nogometu. Danes poročamo o odhodu dveh pomembnih članic velenjskega Rudarja, ki presenetljivo odhajata k sosedom v Slovenj Gradec. Gre za  Marijano Jevtić, ki je prava borka na igrišču, in odlično napadalko Sanjo Malinić, ki je v letošnjem jesenskem delu dosegla že 14 zadetkov.


Sanja, ki je v sezoni 2009/10 prvič nastopila v prvi slovenski ženski nogometni ligi, je v zadnjih dveh sezonah pustila ogromen pečat pri velenjskemu Rudarju. V svoji karieri je igrala še za matični klub Napredak iz Kruševca, Krko in Slovenj Gradec in je v prvi slovenski ženski ligi zbrala 56 nastopov in dosegla tudi neverjetnih 59 zadetkov. Samo v velenjskem Rudarju je na 26 tekmah dosegla 24 zadetkov, zato je njen odhod vsekakor veliko presenečenje, da z Marijano odideta v Slovenj Gradec. Marijana Jevtić pa je v svoji karieri nastopila za Pomurje, bila je dolgoletna članica Slovenj Gradca, nazadnje pa je igrala v Velenju za Rudar Škale. Prvič je debitirala že v sezoni 2004/05, ko je v dresu ŽNK Pomurje Len na 18 tekmah dosegla tudi 5 zadetkov. Jevtićeva je v svoji karieri v prvi slovenski ženski nogometni ligi odigrala kar 132 tekem in dosegla tudi 41 zadetkov.

Vsekakor zelo zanimiva odločitev obeh igralk, v Slovenj Gradcu pa so zelo veseli njunega prihoda, saj bodo z njunima prihodoma pridobili ogromno. Vsekakor bo v nadaljevanju zanimivo spremljati učinkovitost Slovenjgradčank, a po neuradnih informacijah naj bi prišlo tudi do odhodov v slovenjgraški ekipi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …