Ženski nogometni klub Krka, ki je doslej zbral največ prvenstvenih lovorik v samostojni Sloveniji, se je z današnjim dnem okrepil kar z enajstimi igralkami. Potem, ko je vrste novomeške Krke zapustila Larissa Šoronda in se preselila v Radomlje, so Dolenjci zavihali rokave in se močno okrepili. No, tudi v Velenju niso sedeli križem rok.


Iz današnjega registracijskega zapisnika je razvidno, da se je ženski nogometni klub Krka, ki bo prihajajočo sezono igral v Krškem, močno okrepil. Iz sosednje Hrvaške so pripeljali kar devet igralk in med deveterico lahko najdemo tudi nogometašico iz Danske. Pernille Steengaard že sedmo leto živi v Zagrebu, kjer uspešno zaključuje študij na zagrebški univerzi. Že med študijem je velika ljubiteljica nogometa kot prostovoljka delovala v prvem ženskem klubu Ilovac iz Karlovca, v katerem je tudi igrala. Ostale igralke, ki so bile danes registrirane za ŽNK Krko, pa so Ivana Bene, Ivana Colarić, Nataša Čiča, Iva Holjević, Ines Maček, Sanja Paladinić, Petra Petrunić, Dunja Polenčič, Lucija Sakoman in Nikolina Severinski. Vse naštete igralke so igrale za hrvaški ŽNK Tuškani.

Pri Rudarju iz Velenja pa so se medtem okrepili z dvema bivšima igralkama Dornave, in sicer z Nino Cafuto ter Sašo Ljubec. Nina Cafuta je v minuli sezoni za ŽNK Dornavo zbrala devetnajst nastopov in dosegla tudi dva zadetka. V preteklosti je igrala še za ŽNK Maribor in ŽNK Ljudski Vrt Ptuj. Največji uspeh pa dosegla v sezoni 2008/09, ko je za Maribor dosegla kar dvanajst zadetkov, vmes je prejela vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije. Saša Ljubec pa je lani za propadli klub iz Dornave odigrala osemnajst tekem in dosegla sedem zadetkov. V svoji karieri je najprej igrala za ŽNK Maribor, potem bila članica ŽNK Pomurje, dve sezoni je igrala za Davidov Hram Sobota in nazadnje v Dornave.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke bodo napadale prvo zmago v skupini

Slovenska ženska reprezentanca bo v petek, 1. decembra igrala peto tekmo v skupinskem delu…