Jutri bodo dekleta deležna vnovične pozornosti, saj bo odigran že štirinajsti krog prvenstva. Derbi kroga bo tokrat v Velenju, med Rudarjem in Radomljami, Krim gosti vselej neugodne Ankarančanke. Olimpija odhaja v Ajdovščino, Gorenjke pa čaka zahteven obračun proti Mariboru.


ŽNK Rudar Škale : ŽNK Moje-lece.si Radomlje (nedelja, ob 11. uri)
Obračuni Rudarja in Radomelj do sedaj številnih navijačev in ljubiteljev ženskega nogometa niso pustili na cedilu. Gre za tekmo, ki bo lomila prvenstvo. Velenjčanke bi se z zmago približale Pomurju na pet točk, medtem ko bi se Radomljanke s spodrsljajem v Velenju oddaljile od drugega mesta. Ekipi sta se srečali v septembru in sicer v Radomljah. Z golom Monike Boh so domačinke zadale prvi poraz rdeče-belim v jesenskem delu. Velenjčanke so v spomladanskem delu prikazale dobre predstave, med drugim so v dveh tekmah zabile trinajst zadetkov. V Mariboru strelske učinkovitosti niso potrdile, saj so zgrešile tudi nekaj čistih priložnosti. Priložnosti bo v tokratni tekmi izredno malo, saj Radomljanke igrajo čvrsto in borbeno. Že dejstvo, da v jesenskem dvoboju niso prejele zadetka, je dovolj zgovorno, da bo jutri, ob 11. uri, izredno zanimivo in napeto. Se bo Velenjčankam uspelo približati Pomurju?

Na prvem srečanju jeseni je bilo napeto. (Foto: Rok Zore)
Na prvem srečanju jeseni je bilo napeto. (Foto: Rok Zore)

Ajdovščina : ŽNK Olimpija (nedelja, ob 11. uri)
Hčere burje čaka še tretja tekma v pomladanskem delu, ki bo zahtevala popolno zbranost in borbenost. Že tekmi proti Pomurju in Radomljam sta Ajdovkam vzeli veliko energije, tokrat pa jih čaka še tekma proti zmajčicam, ki so lačne zmag. Kljub slabim predstavam Ajdovk v gosteh, pa se lahko na domačem igrišču pohvalijo z izredno homogeno igro in borbenostjo. Ljubljančanke bo vnovič čakal zelo zahteven prvi polčas. Kljub vsemu gostujoča ekipa premore dovolj kvalitete, ključne igralke trenerja Milana Petrovića bodo vnovič Lara Ivanuša, Urška Žganec, Laura Škvorc in Ines Špelič. Ob tem lahko dodamo, da bi Olimpija z zmago in s pomočjo Radomljank skočila tudi na drugo mesto prvenstva, zato bodo z delčkom zanimanja spremljali tudi potek tekme v Velenju.

Lara Ivanuša bo tudi tokrat ena izmed največjih nevarnosti za gol Ajdovščine. (Foto: Rok Zore)
Lara Ivanuša bo tudi tokrat ena izmed največjih nevarnosti za gol Ajdovščine. (Foto: Rok Zore)

Velesovo : ŽNK Maribor (nedelja, ob 15. uri)
Prav tako kot Ajdovke, tudi Gorenjke čaka še tretja izredno zahtevna tekma v nadaljevanju sezone. Po porazu proti Rudarju in točki v Ankaranu, Gorenjke na domačem terenu čakajo vijolice. Mariborčanke spomladanskega dela niso začele najbolje, a si želijo vtis s tekme proti Rudarju popraviti že v Velesovem. Ekipa, ki bo tokrat stala nasproti, bo vsekakor enakovredna. Igralke Velesovega so v Ankaranu prikazale zavzeto igro in prav podobno lahko pričakujemo tudi jutri. Mariborčanke že celotno sezono igrajo nekoliko v “krču”, zato so upravičeno na sedmem mestu. Ekipa na čelu z Dominiko Čonč in Aniso Rolo bo želela popraviti vtis, prvo priložnost za to pa imajo že jutri. Pri domačih bodo Nika Lombar in sestri Kos poizkušale zagreniti nedeljsko popoldne vijolicam, bodo uspešne?

Nika Lombar bo največja nevarnost za vrata Sare Lovrec. (Foto: Rajko Kozinc)
Nika Lombar bo največja nevarnost za vrata Sare Lovrec. (Foto: Rajko Kozinc)

ŽNK Krim MDC Group : ŽNK Ankaran Hrvatini (nedelja, ob 16. uri)
Še zadnje dejanje 14. kroga bo ob 16. uri odigrano na Krimu. V goste k mladi in perspektivni ekipi Krima prihajajo Ankarančanke. Domačinke so proti Olimpiji dokazale, da so sposobne odigrati tekmo na najvišji ravni, igrati disciplinirano in zavzeto. V drugem polčasu je začela padati zbranost in nekaj podobnega lahko pričakujemo tudi jutri. Ankarančanke kljub temu čaka izredno borbeno srečanje, domači obrambi bi lahko povzročala veliko preglavic hitra Nika Pintarič. Ankarančanke so se v minulem krogu predstavile tudi z nekaj novimi okrepitvami, eno glavnih orožij trenerja Petra Kocjančiča bi lahko bila Italijanka Alessia Sarnataro, ki bo domači obrambi s tehničnim znanjem ter hitrostjo zagotovo povzročala veliko preglavic. Čaka nas napeto srečanje, s katero se bo zaključilo nedeljsko popoldne, ki bo obarvano z ženskim nogometom.

Alessia Sarnataro eno glavnih orožij Petra Kocjančiča (Foto: Rok Zore)
Alessia Sarnataro eno glavnih orožij Petra Kocjančiča (Foto: Rok Zore)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex ugnale Krim, selekcija DU15 boljša od Olimpije

Minuli konec tedna so bile prvič v sezoni 2022/23 aktivne vse tri selekcije ŽNK Radomlje, …