Včeraj so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali tudi pare Slovenske ženske nogometne lige in Ženskega pokala Slovenije. V državnem prvenstvu bo prvič po sezoni 2011/12 nastopalo parno število ekip, v pokalnem tekmovanju pa po štirih letih zagotovo ne bomo videli finala med Pomurjem in Rudarjem.


Žreb je namreč poskrbel, da se bodo Beltinčanke in Velenjčanke pomerile že v drugem krogu tekmovanja, v nekakšnem četrtfinalu, v katerem bo sicer sodelovalo šest ekip. Lanskim polfinalistkam, ob Rudarju in Pomurju sta to še Maribor in Radomlje, se bodo v drugem krogu pridružile zmagovalke uvodnega kroga, v katerem se bo Olimpija merila z Ajdovščino, Velesovo pa s Krko. Žreb je poskrbel, da se bodo zmagovalke para med Ankaran Hrvatini in Krimom uvrstile neposredno v polfinale. Uvodno dejanje pokalnega tekmovanja bo sicer na sporedu 15. avgusta.

V novi sezoni državnega prvenstva pa bo letos nastopalo kar deset klubov. Potem ko so se v Jevnici in Slovenj Gradcu razpustili člansko in dekliško selekcijo do 17 let, se po enoletnem premoru s članskim moštvo vrača novomeška Krka, kar dve novinki pa prihajata iz prestolnice. Krim s svojimi selekcijami že nekaj let nastopa v mladinskih tekmovanjih, več pozornosti pa je požela novoustanovljena Olimpija, ki je tudi z močno podporo Mestne občine Ljubljana sestavila konkurenčno zasedbo, ki bi se morala kosati za mesta v zgornji polovici razpredelnice.

Prvenstvo se z uvodnim krogom pričenja 23. avgusta, Olimpijo pa že v uvodnem krogu čaka zahtevno gostovanje v Beltincih, pri državnih prvakinjah Pomurkah, Krim pa bo gostoval pri Mariborčankah.

POKAL SLOVENIJE
Pari prvega kroga (15. avgust):
ŽNK ANKARAN HRVATINI – ŽNK KRIM
ŽNK OLIMPIJA – AJDOVŠČINA
VELESOVO – ŽNK KRKA
Pari drugega kroga (2. september):
ZMAGOVALEC DRUGEGA PARA – ZMAGOVALEC TRETJEGA PARA
ŽNK TELEING POMURJE – ŽNK RUDAR ŠKALE
ŽNK RADOMLJE – ŽNK MARIBOR
Prosta ekipa: ZMAGOVALEC PRVEGA PARA

SŽNL
Pari prvega kroga (23. avgust):
ŽNK KRKA – VELESOVO
ŽNK RUDAR ŠKALE – AJDOVŠČINA
ŽNK MARIBOR – ŽNK KRIM
ŽNK RADOMLJE – ŽNK ANKARAN HRVATINI
ŽNK TELEING POMURJE – ŽNK OLIMPIJA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…