Po dvotedenskem reprezentančnem premoru se v nedeljo nadaljuje tudi prva slovenska ženska nogometna liga. V 13. krogu bomo priča zelo zanimivim obračunom, saj se bosta v Velenju spopadla Rudar in Pomurje, v Jevnico prihajajo Radomljanke, Mariborčanke gostujejo pri Slovenjgradčankah, novomeška Krka pa pričakuje Ankaran-Hrvatine. V tokratnem krogu je ženski nogometni klub Velesovo prost.


RUDAR ŠKALE – TELEING POMURJE (Nedelja ob 11:00. Glavni sodnik: Ben Gros)
Tokrat bomo priča pravemu derbiju, saj obe ekipi zasedata prvo mesto prvenstvene lestvice, a z opomba, da imajo Pomurke tekmo manj. V letošnji sezoni sta se ekipi pomerili v četrtem krogu prvenstva in sicer v Beltincih. Pomurke so večinoma časa prevladovale in si zaslužile zmago, a bodo tokrat dekleta iz Velenja še dodatno motivirana. Novo potrditev, da pri Rudarju zadnja leta dobro delajo, so v Velenju dobili pred dnevi, saj sta bili v člansko reprezentanco vpoklicani Tina Marolt ter Zala Gomboc, ki sta gonilni sili velenjskega moštva. Za vrata Pomurk bo nevarnost pretila tudi preko mlade, zelo obetavne, Lare Prašnikar, ki je v letošnji sezoni dosegla že 16 zadetkov. Pri Teleing Pomurju neznank praktično ni, v svojih vrstah imajo trenutno eno najboljših slovenskih igralk, odličen napad ter zelo dobro organizirano obrambo. Tanja Vrabel bo vselej nevarna za Velenjčanke, saj je v letošnji sezoni dosegla že 30 zadetkov, kar jo uvršča na prvo mesto liste strelk. Poleg Vrablove bodo nevarnosti prihajale tako preko hitronoge Tanje Tibaut, Mateje Zver kot tudi Monike Conjar. Iz razdalje bi lahko pravo “bombo” sprožila Manja Rogan, ki si je z odličnimi predstavami v domačem prvenstvu prislužila vpoklic v reprezentanco. Dejstvo, da so Pomurke v letošnjem prvenstvu prejele le tri zadetke, priča o veličini tega moštva, a domača ekipa bo z vsemi močmi ta statistični podatek Pomurkam poizkusila pokvariti. Ali bodo Velenjčanke uspele Pomurke spraviti na kolena bomo videli v nedeljo ob 11.00 uri v Velenju.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

JEVNICA – RADOMLJE (Nedelja ob 16:00. Glavna sodnica: Tanja Subotić)
V Jevnici bomo priča sosedskemu derbiju med domačo Jevnico in Radomljami. Gre tudi za dvoboj četrtouvrščenih ekip, ki sta zbrali po devetnajst točk, a ima Jevnica tekmo manj. Ekipa, ki bi osvojila tri točke v tokratnem dvoboju, bi bila še korak bližje k preboju v “skupino za prvaka”, zato lahko pričakujemo ogorčen boj za vsako sleherno žogo. Ekipi sta se v četrtem krogu letošnje sezone pomerili v Radomljah in prikazali zelo napadalno igro, a so tri točke v takratnem dvoboju odšle v Jevnico, ki je bila s 3:4 boljša od domačink. Domačinke bodo prvo spomladansko zmago poizkusile zabeležiti prav proti Radomljam, saj so na zadnji tekmi v Velesovu, kljub dobremu drugemu polčasu, klonile z 1:0. Veliko dela v obrambnih nalogah bo na plečih Andreje Gaber ter Nastje Kavčič, v napadu pa bi znala proti vratom Čevnikove zapretiti Polona Petrač. Domačinke pa se lahko pohvalijo tudi z izkušnjami Suzane Močnik in Brigite Jevšenak. Radomljanke so spomladanski del začele odlično, saj so na domačem igrišču s 7:2 ugnale prerojene Slovenjgradčanke. Pravo odkritje spomladanskega dela je Katarina Gadnik, ki je na zadnji tekmi dosegla “hattrick” in prikazala odlično formo. Poleg Gadnikove bodo za vrata Vambergerjeve nevarne tudi reprezentantka Barbara Kralj, pa Manca Jereb in tudi Urška Murovec. Borbeno srečanje si lahko v nedeljo ob 16. uri ogledate v Jevnici na glavnem igrišču.

Foto: Rok Zore
Foto: Rok Zore

KRKA – ANKARAN HRVATINI (Nedelja ob 11:00. Glavna sodnica: Aleksandra Česen)
Tekma, ki bo dala marsikateri odgovor. Kako dobro so so Primorke pripravile na nadaljevanje sezone in kakšna je realna forma Novomeščank, ki so v prvem spomladanskem krogu visoko izgubile v Beltincih. Pri domačinkah se vrača prva vratarka Tamar Nadirashvili, ki se je vrnila iz Gruzije. Dejstvo je, da imajo domačinke zelo mlado moštvo, ki iz tekme v tekmo nabira nove izkušnje, a bi lahko rekli, da je Pija Smukovič, poleg Sergeje Kržan, ena bolj izkušenih igralk v svojem moštvu, čeprav šteje vsega 17 let. Izkušnje v Novem mestu predstavljajo hrvaške igralke, a tokrat še niso prikazale igre, ki bi lahko prepričala širšo javnost. Vsekakor bodo v ospredju novomeške igre tri kadetske reprezentantke, Pija Smukovič, Sergeja Kržan in Leona Metelko. Če lahko sodimo po prvi medsebojni tekmi v letošnji sezoni, ki so jo Primorke dobile s 3:0, lahko trdimo, da gostje v Novo mesto prihajajo po novo zmago. Forma Primork je trenutno čista neznanka, a prav to bi lahko slednje izkoristile v Novem mestu, saj so že v jesenskem delu pokazale, da znajo presenetiti. Bodo Dolenjke nova žrtev Primork?

Foto: Rok Zore
Foto: Rok Zore

PREŠA SLOVENJ GRADEC – MARIBOR (Nedelja ob 13:00. Glavni sodnik: Grega Ferlin)
Prerojene Slovenjgradčanke s Sanjo Malinić in Marijano Jevtić pričakujejo zahteven dvoboj, saj v Slovenj Gradec prihaja Maribor. Domačinke so v odličnem prvem polčasu v Radomljah prikazale povsem drugačen obraz, kot smo ga bili vajeni iz jesenskega dela. Očitno sta okrepitvi iz Velenja Slovenjgradčankam dali dodaten zagon in prav podobno lahko pričakujemo tudi na tokratnem dvoboju. Mariborčanke so na težki tekmi proti Velenjčankam morale priznati premoč gostjam z 0:3. Dejstvo je, da ima gostujoči trener Cipot še dodatne skrbi, saj Saša Peruš ostaja doma zaradi prejetega rdečega kartona v minulem krogu. Poleg Saše Peruš bo zaradi poškodbe zagotovo manjkala še Sara Ketiš. Anisa Rola bo s soigralkami vse tri točke želela pripeljati domov, a bo nedeljska tekma tudi pokazatelj, ali so Mariborčanke prebolele poraz proti Velenjčankam. Morda bi tokrat trener Maribora Franc Cipot lahko v svoj kader vpoklical mladi, obetavni igralki, ki kažeta zelo dobre igre v mladinski ligi, in sicer Pijo Kovačič ter Urško Bratušo. So pa lahko v gostujočem taboru veseli dejstva, da prva vratarka Maribora, Sara Lovrec, v spomladanskem delu dobesedno blesti in kaže velik napredek ter odlične predstave. Tudi tokrat bo zagotovo eden izmed adutov gostujočega trenerja.

Foto: ZNK Maribor
Franc Cipot (Foto: ZNK Maribor)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V dvoboju z Olimpijo želijo ponoviti jesensko predstavo

S tekmami 14. kroga se zaključuje redni del Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Članska…