V Slovenski ženski nogometni ligi bodo po nedeljskem uvodnem dejanju nove sezone jutri na sporedu še srečanja drugega kroga. Potem ko so Beltinčanke in Velenjčanke pred dobrim tednom na domačem igrišču vpisali visoki zmagi, državne in pokalne prvakinje tokrat gostujejo. Pomurje se bo v obračunu kroga pomerilo z Ankaran Hrvatini, Rudar pa gostuje pri Krki. Olimpija, ki še naprej krepi svoje vrste, znova gostuje, tokrat pri Velesovem, Maribor odhaja v Ajdovščino, Krim pa doma gosti Radomlje.


Drugi krog prvenstva se bo odrpl z dopoldanskima obračunoma  v Velesovem in Ajdovščini. Gorenjke bodo, potem ko so v uvodnem krogu brez težav slavile v Krškem, kjer so s 7:1 ugnale Krko, tokrat pred nekoliko težjo nalogo, saj v goste prihaja ljubljanska Olimpija, ki je v tem tednu v svoje vrste zvabilo še Dejano Boškan, do nedavnega članico Pomurja. Ob tem so iz prestolnice sporočili, da se seznam prihodov še ni zaključil. Če je bil, pa čeprav visok, poraz v Beltincih pričakovan, pa gre jutri v Velesovem pričakovati precej bolj tesen obračun. Podobno kot Ljubljančanke, so tudi Ajdovke v uvodnem krogu sezone doživele nogometno lekcijo. Primorke so bile v Velenju visoko poražene, zdaj pa v prestolnico burje prihajajo Mariborčanek, ki so na domači zelenici z dvema zadetkoma Kaje Horvat ugnale ljubljanski Krim. Štajerke so si sicer pripravile nemalo priložnosti, tudi tokrat pa bodo na krilih obetavnih Pomurk favoritinje za zmago, a so mlade Ajdovke v preteklosti že večkrat dokazale, da se ne predajo kar tako.

Kot že zapisano v uvodu, se najzanimivejša tekma kroga obeta v Ankaranu. Na Obalo prihajajo Beltinčanke, ki so se v prvem krogu poigrale z Olimpijo. V taboru Pomurja tudi tokrat pričakujejo zanesljivo zmago, a bodo čvrste Ankarančanke, ki so se lahko med tednom prvič pohvalile tudi z reprezentantko, dres z državnim grbom si je nadela Petra Pasar, zagotovo zahtevnejši nasprotnik kot debitantke v državnem prvenstvu. Vseeno pa bi bilo vse drugo razen zanesljive zmage državnih prvakinj veliko presenečenje.

Zmage se nadejajo tudi v radomeljskem in velenjskem taboru. Radomljanke, ki so v nedeljo z dvema zadetkoma reprezentantke Barbare Kralj po preobratu ugnale Ankarančanke, bodo gostovale pri mladih Krimovkah, ki pa so se v prvem krogu z veliko mero uigranosti izkazale kot trd nasprotnik. Novomeščanke bodo znova igrale pred domačimi gledalci. Potem ko so Dolenjke Velesovo gostile v Krškem, bo obračun z Rudarjem odigran na domačem Portovalu. Tudi za obračun v dolenjski prestolnici bi lahko zapisali, da bi bilo veliko presenečenje, če se dvoboj ne bi zaključil z visoko zmago Velenjčank, za domača vrata bo še posebej nevarna mlada Lara Prašnikar, ki je Ajdovščini v prvem krogu zabila kar šest zadetkov. Verjetno se ne bi kaj veliko zmotili, če bi tudi pred tekmo v Novem mestu napovedali, da se bo prva strelka lige znova vpisala med strelke.

Pari drugega kroga SŽNL:
VELESOVO – ŽNK OLIMPIJA
AJDOVŠČINA – ŽNK MARIBOR (obe v nedeljo, ob 11:00)
ŽNK ANKARAN HRVATINI – ŽNK TELEING POMURJE BELTINCI
ŽNK KRIM – ŽNK MOJE-LECE.SI RADOMLJE
ŽNK KRKA – ŽNK RUDAR ŠKALE (vse v nedeljo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…