V nedeljo se s srečanji 15. kroga nadaljuje Slovenska ženska nogometna liga. Po minulem krogu, ki je bil odigran na praznični, a deževni ponedeljek, je razmerje na vrhu lestvice ostalo nespremenjeno, saj prvo mesto ostaja v lasti velenjskega Rudarja, ki tokrat na domačem igrišču gosti novomeško Krko. Pomurje, ki je v ponedeljek napolnilo mrežo Slovenj Gradca, tokrat gostuje v Jevnici, zanimivo pa bo tudi na preostalih dveh obračunih. Slovenjgradčanke gostijo moštvo Ankaran-Hrvatini, medtem ko Mariborčanke gostujejo v Velesovem. Proste so tokrat Radomljanke.


VELESOVO – MARIBOR (nedelja ob 11:00. Glavni sodnik: Žan Habuš)
V Velesovo, po pomembni zmagi v minulem krogu, prihaja Maribor. Igralke Velesovega v svoji igri, predvsem v spomladanskem delu, kažejo velik napredek, čeprav gre še za zelo mlado in neizkušeno ekipo. Sestri Kos sta pomemben člen igre domačink, v napadu pa bo za vrata Sare Lovrec nevarna predvsem Nika Lombar, saj je Vanja Šiljak še zmeraj pod velikim vprašajem. Gostje prihajajo v Velesovo v nekoliko sproščenem vzdušju, saj so v minulem krogu naredile velik korak k uvrstitvi v skupino za prvaka, saj so z 2:1 premagale neposredne tekmice iz Jevnice. Za Maribor bo po odsluženi kazni ponovno lahko zaigrala Saša Peruš, a bo kljub temu gostujoči trener Cipot v obrambni vrsti pogrešal Karmen Ulbin. Namesto nje je na zadnji tekmi proti Jevnici odlično odigrala Martina Anželj, ki je po dolgi odsotnosti ponovno dobila priložnost in jo tudi povsem izkoristila. Mariborčanke tokrat čaka izredno težak dvoboj, saj znajo domačinke vsako manjšo napako izkoristiti v svoj prid. Izrazitega favorita v tokratnem dvoboju ni, saj je domača ekipa kljub porazu v Radomljah v izredno dobri formi, zato se gostje ne smejo preveč sprostiti, če želijo vse tri točke pripeljati domov v Maribor.

Saša Peruš se po odsluženi kazni vrača na zelenice. Foto: Jure Banfi
Saša Peruš se po odsluženi kazni vrača na zelenice. Foto: Jure Banfi

PREŠA SLOVENJ GRADEC – AH MAS TECH (nedelja ob 13:00. Glavni sodnik: Luka Šart)
Slovenjgradčanke, ki so v zadnjem krogu visoko izgubile na gostovanju pri Pomurju, bodo tokrat gostile Primorke, ki so v spomladanski del krenile z zmago v Novem mestu, a v minulem krogu na domačem igrišču morale priznati premoč Velenjčankam. Slovenjgradčanke bodo tudi tokrat računale predvsem na Sanjo Malinić ter Marijano Jevtić, a bo za vrata gostujočega moštva nevarnost prežala tudi preko Nike Preksavec, ki je v letošnji sezoni zabila šest zadetkov. Gostje v Slovenj Gradec prihajajo pod pritiskom, saj tam nimajo izgubiti ničesar. Za vrata domačink bosta nevarni predvsem gostujoči igralki Barbara Kunej ter Petra Pasar, ki sta v letošnjem prvenstvu zabile tudi tri zadetke. Vsekakor bomo na tekmi lahko videli, koliko je poraz Slovenjgradčanke prizadel in kolikšen karakter bodo prikazale na tokratni tekmi, saj bi Primorke ob ponujeni priložnosti znale kaj hitro zapretiti in tekmo obrnile sebi v prid.

Kakšne posledice je visok poraz v Beltincih pustil pri Korošicah? Foto: Jure Banfi
Kakšne posledice je visok poraz v Beltincih pustil pri Korošicah? Foto: Jure Banfi

JEVNICA – TELEING POMURJE (nedelja ob 16:30. Glavna sodnica: Tanja Subotić)
Igralke Jevnice čaka izjemno težak dvoboj, saj so Pomurke v minulem krogu dokazale, da so ob malce večji zbranosti superiorne. Za delo vratarke Vamberger bodo v gostujoči ekipi poskrbele Tanja Vrabel, Monika Conjar in Tjaša Tibaut, zna pa ob pravi priložnosti zadeti tudi Manja Rogan. Pri gostjah veseli dejstvo, da Staša Špur iz tekme v tekmo kaže čedalje boljše predstave, tako je v 14. krogu prve slovenske ženske nogometne lige zabila tudi prvi “hattrick” v letošnjem prvenstvu. Jevničanke so imele v Mariboru vse niti v svojih rokah, a so na koncu popustile in prejele dva zadetka. S tem so si močno otežile položaj, saj bi ob morebitni zmagi Velesovega, slednji prišli le še na točko zaostanka, če bi bilo Pomurje uspešnejše od domačink. Tokrat se v postavo domačink vrača izkušena Suzana Močnik, ki bo velika okrepitev za domačinke. V osrčju obrambe bosta Nastja Kavčič in Andreja Gaber, ki bosta, kot že nič kolikokrat v letošnji sezoni, imeli zelo zahtevno nalogo. Vsekakor pa bo za gostujoča vrata nevarnost prežala preko Polone Petrač, ki je v letošnjem prvenstvu zabila kar šest zadetkov.

Staša Špur po vrnitvi na igrišča iz tekme v tekmo kaže stopnjuje formo. Foto: Jure Banfi
Staša Špur po vrnitvi na igrišča iz tekme v tekmo stopnjuje formo. Foto: Jure Banfi

RUDAR ŠKALE – KRKA (nedelja ob 16:30. Glavna sodnica: Aleksandra Česen)
Velenjčanke, po ne prav prepričljivi igri v Ankaranu, tokrat pričakujejo Novomeščanke, ki se spopadajo s krizo doseganja zadetkov. V letošnjem prvenstvu so gostje zabile, reci in piši, le dva zadetka, a razlog neučinkovitosti lahko iščemo v prenatrpanem urniku mladih, obetavnih igralk Krke. Kot smo lahko videli, so lahko Novomeščanke v prvem polčasu držale tempo ekipe iz Ankarana in tudi povedle z 1:0, a se je v drugem polčasu pokazala utrujenost nekaterih ključnih igralk Krke. Pija Smukovič, Sergeja Kržan in Leona Metelko so dan pred članskim srečanjem odigrale tudi celotno mladinsko srečanje. Pri Rudarju tokrat ne bo kaznovane Saše Ljubec, ki bo manjkala zaradi števila prejetih rumenih kartonov. V taboru domačih so vsekakor veseli odlične forme Larisse Šoronde, ki ob boku Lare Prašnikar izkoristi vsako ponujeno priložnost in kaznuje vsako napako obrambe nasprotnic. Prav tako bo nevarnost za gostujoča vrata predstavljala tudi Moira Murić, ki v letošnjem letu kaže odlično formo. S tremi točkami bi Velenjčanke ohranile prvo mesto na prvenstveni lestvici in vsi kazalci se nagibajo k zmagi domačink, ki so v tokratnem srečanju izrazite favoritinje.

Moira Murić bo tudi proti Krki eno glavnih orožij Rudarja. Foto: Ana Kos
Moira Murić bo tudi proti Krki eno glavnih orožij Rudarja. Foto: Ana Kos
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V dvoboju z Olimpijo želijo ponoviti jesensko predstavo

S tekmami 14. kroga se zaključuje redni del Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Članska…