Po včerajšnji reprezentančni tekmi deklet, ko so z dvema zadetkoma Vanje Šiljak slavile nad Bosno in Hercegovino, so za naš portal misli strnile kapetanka Anja Milenkovič, strelka dveh zadetkov Vanja Šiljak, selektor Damir Rob ter Kristina Erman.


Kapetanka slovenske izbrane Anja Milenkovič nam je nekaj več povedala o poteku srečanja: “Tekme proti Bosni in Hercegovini so vedno zelo težke in izenačene, tudi včerajšnje srečanje ni bila izjema. Tekma, ki je bila odigrana v težkih pogojih, je služila kot priprava na nadaljevanje kvalifikacij. Priložnost so tokrat dobile tudi nekatere mlajše igralke in se pokazale v dobri luči.  Vsekakor pa smo lahko bolj zadovoljni z igro v prvem polčasu, saj so v drugem polčasu nasprotnice prevzele pobudo, bi pa kljub temu poudarila, da je zmaga povsem zaslužena in vsekakor lepa popotnica pred nadaljevanjem kvalifikacijskega ciklusa.”

Po zmagi z izidom 2:1 zadovoljstva ni skrival niti selektor Damir Rob, ki je bil zadovoljen z videnim v Stanišićih: “Za nami je preizkušnja pred nadaljevanjem kvalifikacijam za Svetovno prvenstvo v Kanadi, ki so jo dekleta opravila z odliko. Hitro smo povedli in vseskozi kontrolirali potek dogajanja na igrišču. Zmagali smo povsem upravičeno, kljub težkim pogojem za igro, zaradi česar si vse igralke zaslužijo pohvale za prikazano.”

Za sliko se zahvaljujemo selektorju članske ženske reprezentance Damir Rob
Za fotografijo se zahvaljujemo selektorju članske ženske reprezentance Damirju Robu

Vanja Šiljak, igralka Velesovega, včerajšnja junakinja ter strelka dveh zadetkov, nam je malce več povedala o občutkih po prvih dveh zadetkih v dresu članske reprezentance: “V zelo kratkem času smo se odlično pripravile na reprezentanco Bosne in Hercegovine. Tekmec nam je bil dobro znan, saj z njimi že več let igramo prijateljske tekme, tako v reprezentanci do 19 let, kot tudi članski konkurenci, zato večjih taktičnih presenečenj ni bilo za pričakovati. Kljub odsotnosti nekaterih izkušenejših igralk, smo igralke dale svoj maksimum. Z borbeno igro smo v samem začetku tekme hitro prišle do vodilnega zadetka, ki sem ga dosegla po uspešni globinski podaji Tjaše Tibaut. Polčas se je končal z rezultatom 0:1 v našo korist, drugi polčas pa smo pričele še bolj motivirano, z dodatno željo po zadetku. Po odlično odigrani akciji in izpadu obrambnih igralk reprezentance Bosne in Hercegovine, sem po drugi asistenci Tjaše Tibaut dosegla še drugi zadetek. Igrišče je bilo težko, saj je cel dan deževalo, po vodstvu z 0:2 smo v zadnjem delu tekme prejele zadetek, kljub vsemu pa smo ostale zbrane vse do zadnjega sodniškega žvižga in tekmo mirno pripeljale do konca ter tako vknjižile zmago z 1:2 Vsekakor sem vesela svojih prvih dveh zadetkov za člansko reprezentanco, teh občutkov se ne da opisati, zasluge za to pa gredo celotni ekipi in skupnemu trdemu delu.”

In kot zadnja nam je misli o tekmi, nadaljevanju kvalifikacij za SP ter o sami igri strnila še nogometašica Kristina Erman: “Zelo sem zadovoljna z zmago in z našo igro, saj vemo, da smo na gostovanje odšli z okrnjeno zasedb. Vsekakor nas je agresivnost pripeljala do pomembne zmage pred nadaljevanjem kvalifikacijskega ciklusa. Rada bi opomnila, da stanje na igrišču ni bilo idealno, saj je bilo težko igrati na tako razmočenemu terenu, a se je na koncu tekma končala v našo korist. Vemo, da se sezona v Sloveniji, kot tudi v Avstriji še ni začela, a sem bila prepričana, da punce med zimskim premorom trdo garajo v svojih klubih. Absolutno moramo nadaljevati v takšnem ritmu, vemo tudi, da nas čaka še ogromno trdega dela pred nadaljevanjem kvalifikacij, saj odhajamo v goste k Rusiji in Nemčiji. To so reprezentance za katere je znano, da so favoritinje, vendar se bomo potrudile in dale vse od sebe na obeh tekmah. Z mojo igro na včerajšnji tekmi sem zadovoljna. Vidi se napredek predvsem v samozavesti in kondicijski pripravi, se pa zavedam, da je pred menoj še ogromno dela in prav včerajšnja tekma je bila le potrditev, da sem na pravi poti. V Italiji se je sezona začela že januarja, tako da sem pravzaprav že v tekmovalnem ritmu, tekme so naporne in treningi odlični. Kot pravijo se s trdim delom daleč pride, zato moramo pridno trenirati do začetka kvalifikacij in upati, da ne pride do novih, težkih poškodb.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke bodo napadale prvo zmago v skupini

Slovenska ženska reprezentanca bo v petek, 1. decembra igrala peto tekmo v skupinskem delu…