Jutri, na velikonočni ponedeljek, bodo odigrane tekme 14. kroga prve Slovenske ženske nogometne lige, vsa štiri srečanja se bodo pričela ob 16. uri. K Primorkam prihajajo prvouvrščene Velenjčanke, Beltinčanke gostijo prerojene Slovenjgradčanke, v Mariboru se bosta spopadli ekipi, ki v spomladanskem delu ne kažeta prave forme, v Radomljah pa dvoboj ekip, ki sta v spomladanskem delu v odlični formi.


AH MAS TECH – RUDAR ŠKALE (ponedeljek ob 16. uri, glavna sodnica: Tanja Subotić)
Primorke bodo po prvi spomladanski zmagi v Novem mestu, tokrat na domačem igrišču pričakale samozavestne Velenjčanke, ki se trenutno nahajajo na prvem mestu lestvice. V ponedeljkovi tekmi se bodo Ankarančanke težko uprle velenjskemu napadu, saj bo nevarnost prihajala tako preko Šoronde, kot tudi Prašnikar in vselej odlične Murić. Velenjčanke prvega mesta ne želijo izpustiti iz rok in želijo ohraniti priložnost, da postanejo nove prvakinje, zato bo pritisk na njihovih plečih, kar bi domačinke morda lahko izkoristile tudi v svoj prid. Kljub vsemu, bi bilo kaj takšnega veliko presenečenje, saj so v prvem letošnjem dvoboju Velenjčanke Ankaran Hrvatine premagale z visokih 8:0. Nadaljevanje zmagovalnega niza Velenjčank pričakujemo tudi na Primorskem, gostje pa bi v primeru, da v Ankaranu ne bi osvojile vseh treh točk, zagotovo bile zelo razočarane.

Velenjčanke bodo v Ankaranu branile prvo mesto na lestvici. Foto: Ana Kos
Velenjčanke bodo v Ankaranu branile prvo mesto na lestvici. Foto: Ana Kos

TELEING POMURJE – PREŠA SLOVENJ GRADEC (ponedeljek ob 16. uri, glavni sodnik: Tadej Horvat)
Igralke Pomurja tokrat gostijo prerojene Slovenjgradčanke, ki so v zadnjem krogu presenetile Mariborčanke in vknjižile prvo letošnjo zmago. Tokrat čaka Slovenjgradčanke še težja naloga, saj prihajajo v goste k branilkam naslova državnih prvakinj. Pomurje se trenutno s tremi točkami zaostanka za vodilnim Rudarjem nahaja na drugem mestu lestvice, a imajo Pomurke tudi tekmo manj. Pomurke so v minulem krogu izgubile prav v Velenju, ob boljši realizaciji pa bi lahko svojo jezo po porazu znesle nad Slovenjgradčankami. Pri gostjah bo največjo nevarnost za domačinke predstavljala Sanja Malinić, ki je od prestopa iz Rudarja k Slovenj Gradcu zadela prav v vsakem krogu spomladanskega dela. Favoritinje za nove tri točke vsekakor ostajajo Pomurke, ki se zavedajo, da bi ob morebitnem neuspehu in zmagi Velenjčank, naslov državnega prvaka bil težko dosegljiv.

Se bodo Pomurke po porazu v Velenju znesle nad Slovenjgradčankami? Foto: Jure Banfi
Se bodo Pomurke po porazu v Velenju znesle nad Slovenjgradčankami? Foto: Jure Banfi

MARIBOR – JEVNICA (ponedeljek ob 16. uri, glavna sodnica: Aleksandra Česen)
V Mariboru pričakujemo dvoboj dveh ranjenih ekip, ki v spomladanskem delu nikakor ne najdeta forme iz jesenskega dela. Pri Mariborčankah so težave še večje, saj bosta na tekmi zaradi rdečega kartona manjkali Saša Peruš in ena ključnih igralk v obrambni vrsti domačink, Karmen Ulbin. V Mariboru pričakujemo zelo težak dvoboj, saj se ekipi borita za vstop v “skupino za prvaka”, a imajo Štajerke boljše izhodišče, saj se trenutno nahajajo na četrtem mestu, s točko prednosti pred igralkami Jevnice. S težavami se soočajo tudi na gostujoči strani, saj bo ena ključnih igralk Jevnice, Suzana Močnik, morala počivati zaradi rumenih kartonov. Ekipa Jevnice bo zagotovo pogrešala njene izkušnje, ki bi v takem srečanju prišle še kako prav. Ekipi sta se v letošnji sezoni pomerili enkrat in sicer v Jevnici. Končni rezultat v nemogočih pogojih za igro je bil 2:2.

Mariborčanke so spomladi doživele dva poraza, bodo Anisa Rola in soigralke tokrat uspešnejše? Foto: Rok Zore
Maribor je spomladi doživel dva poraza, bodo Anisa Rola in soigralke tokrat uspešnejše? Foto: Rok Zore

RADOMLJE – VELESOVO (ponedeljek ob 16. uri, glavni sodnik: Božo Kondić)
Ekipi Radomelj in Velesovega v spomladanskem delu še ne poznata poraza. Domačinke igrajo odločno in kažejo povsem drug obraz kot v jesenskem delu, saj so na domačem igrišču s 7:2 premagale Slovenj Gradec, v minulem krogu pa v lokalnem derbiju in na težkem gostovanju za nameček z izidom 0:2 premagale še Jevnico. Izrazitega favorita v tokratnem srečanju ni. Domačinke so po dveh zmagah splezale celo na tretjo mesto lestvice in imajo dve točki prednosti pred Mariborčankami. Gostje, igralke Velesovega, pa s 15 točkami zasedajo šesto mesto, a bi se ob morebitni zmagi in porazu Jevnice, slednjim približale le na točko. Razburljivo srečanje si lahko ob 16. uri ogledate v športnem parku Radomlje.

Barbara Kralj bo tudi tokrat ena ključnih igralk Radomljank. Foto: Rok Zore
Barbara Kralj bo tudi tokrat ena od ključnih igralk Radomljank. Foto: Rok Zore
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Za Slovenke bo kot kaže odločal zadnji krog kvalifikacij

Po odigranem šestem krogu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo se stvari niso spremenile…