Podobno kot deseti krog ženskega državnega prvenstva, tudi enajsti ni bil odigran v celoti. Potem ko je minulo nedeljo odpadla tekma med nogometašicami Pomurja in Jevnica, ki bi morale včeraj na domačem igrišču igrati z Mariborom, a zaradi igrišča, ki je bilo pred dnevi tudi poplavljeno, tekma ni bilo odigrana. Velesovo je na domačem igrišču ugnalo Ankaran-Hrvatini, v lokalnem obračunu s Slovenjgradčankami so se visoke zmage veselile Velenjčanke, najvišje zmage kroga pa so se v obračunu z Ajdovščino veselili pri Radomljah. Proste so bile tokrat igralke Pomurja, ki pa so se vseeno zbrale, saj se je ob koncu jesenskega dela tekmovanja od aktivnega igranja poslovila dolgoletna igralka žuto-plavih, Jasmina Zelko.


VELESOVO 4 : 0 ANKARAN HRVATINI
Strelke: Lombar (37′, 78′), E. Kos (75′), Premk (86′)

Velesovo: Mencinger, E. Kos, Todorović, Rogelj(Kovač 52′), Dim, L. Kos, Slemc, Premk, Smolnikar (Ravnik 70′), Lombar, Rozman (Mikolič 61′).
Ankaran Hrvatini: Germek, Shaqiri, Celin, Udovič (Piciga 76′), Pasar, Oblak, Bužan, Požar, Kunej, Piuca (Pšaker 65′), Lofino.

Gorenjski stroj je končno začel mleti in to kljub temu, da je domači trener Primož Štrajhar v ekipi zaradi poškodb pogrešal Ulo Kozinc, Sandro Murnik in Vanjo Šiljak. V gostujočem moštvu ni bilo v kadru Line Čepak, ki je bila odsotna zaradi osebnih razlogov. Domačinke so prikazale izvrstno igro in borbenost, imele tudi kar nekaj priložnosti, a se Premkova v nekaterih situacijah ni najbolje znašla. Mlada in talentirana napadalka Nika Lombar je odlično nastopila in zabila dva zadetka, po zadetek pa sta prispevali še domača kapetanka Evelina Kos in Lilija Premk. Trdo delo in trud se je končno poplačal Gorenjkam, ki so s pomembno zmago splezale mesto višje in tako prehitele Primorke na šestem mestu. Slednje so do 75. minute garale v obrambi, imele tudi nekaj priložnosti, a so po drugem prejetem zadetku Eveline Kos padle, izgubile koncentracijo, kar je Gorenjkam omogočilo pot še do dveh zadetkov. Pri gostjah se je zagotovo poznala odsotnost prodorne Line Čepak. Z zmago so Gorenjke jesenski del tekmovanja končale na šestem mestu, medtem ko so Primorke splezale mesto navzdol in sicer na sedmo mesto.

SLOVENJ GRADEC 0 : 8 RUDAR ŠKALE
Strelke: Prašnikar (6′, 26′), Praprotnik (19′, 65′), Levačič (35′, 55′, 87′), Nagy (84′)

Slovenj Gradec: Karnjus, Mirtič, Straka, Zupanc, Duronjić, Poberžnik (Kašnik 13′), Bijelić, Ješovnik, Syla (Preksavec 46′), Malinić, Jevtić.
Rudar Škale: Horvat, Berdnik (Zagajšek 46′), Nagy, Gomboc, Bric (Tevž 19′), Levačič, Sevšek, Marolt, Murič (Frankovič 27′), Praprotnik (Lukek 46′), Prašnikar.

V sončnem vremenu so lahko gledalci v Slovenj Gradcu spremljali lokalni derbi med domačim Slovenj Gradcem in gostujočim Rudarjem iz Velenja. Nekoliko presenetljivo so, glede na odlične letošnje predstave Korošic, visoko zmago slavile Velenjčanke in to kar z 0:8. Vesela novica za gostujoči tabor je ta, da je vnovič blestela Anja Levačič, ki je tik pred koncem jesenskega dela očitno našla instinkt za dosego zadetkov. Danes je zabila tri zadetke in tako še nadgradila izkupiček iz minulega zadetka, ko je mrežo Radomelj zatresla dvakrat. Ob Anji sta blesteli še mlada Lara Prašnikar in Maša Praprotnik, ki sta se med strelki vpisali dvakrat, zadetka pa se je veselila tudi madžarska igralca, Barbara Nagy, ki je zadela prvič v letošnji sezoni. Omeniti velja, da je bil to tudi največji poraz Slovenjgradčank v letošnji sezoni. Na Koroškem bodo veseli zimskega premora, saj so v zadnjih treh tekmah nanizali kar tri zaporedne poraze. Kljub vsemu ostajajo Korošice najprijetnejše presenečenje sezone, a so s porazom spolzele na peto mesto prvenstva. Velenjčanke že celotni del jesenskega dela sezone igrajo brez Larisse Šoronde in Ines Pijuković, ki sta ravno v minulih dneh prestali operativni poseg na kolenih, so z zmago utrdile svoje drugo mesto.

Foto: Ana Kos

RADOMLJE 16 : 0 AJDOVŠČINA
Strelke: Čevnik (9′, 57′), Jereb (17′), Boh (31′, 37′, 67′), Kralj (32′, 43′, 52′, 72′), Predanič (35′, 47′, 48′, 66′), Gerojl (82′, 85′)

Radomlje: Obrovac, Čagran, Breznik, Šarlah (Prošek 61′), Kralj, Smukovič, Jereb, Rojc (Jereb M. 66′), Čevnik (Duščak 57′), Predanič (Žejen 74′), Boh (Gerjol 74′).
Ajdovščina: Bric, Jesenko (Slokar 46′), Krašna, Jerkič, Cigoj (Ferjančič 69′), Bras, Močnik (Kompara 78′), J. Raspor, Bajc (Sever 62′), Bratina, L. Raspor (Jesenko 78′).

V Radomljah smo bili priča prvovrstnemu presenečenju, a ne toliko zaradi rezultata, ki je bil pričakovano visoko v korist domačih, temveč zaradi dejstva, da je vratarka Sonja Čevnik tekmo začela v sami konici napada. In dokazala, da ima ob vratarskih sposobnostih tudi izvrsten talent za doseganje zadetkov, saj se je kar dvakrat veselila zadetka. V domačem moštvu smo lahko vnovič videli Nino Predanič, povratnico po lažji poškodbi, ki je bila s štirimi doseženimi zadetki nerešljiva uganka za gostujočo obrambo Ob že omenjenih igralkah sta v domačem taboru blesteli tudi reprezentantka Barbara Kralj, ki je tako kot Predanič zadela štirikrat, in tudi Monika Boh, ki se je razveselila treh zadetkov. Celotno moštvo rumeno-modrih je prikazalo konstantno dobro igro, s katero so domačinke vršile pritisk na gostujoča vrata, v katerih je stala Alenka Bric. Zmaga Radomljank je povsem pričakovana, rumeno-modre pa so si z zmago zagotovile pomembne tri točke pred koncem jesenskega dela. Z zmago, šesto v letošnji sezoni, na zimski premor državnega prvenstva odhajajo na visokem tretjem mestu, Ajdovke pa so s porazom končale na predzadnjem mestu. Zbrale so tri točke in sicer z edino domačo zmago nad Jevnico.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Monika Kastelec okrepila ŽNK Radomlje Medex

Zasedba članske ekipe ŽNK Radomlje Medex je pred nadaljevanjem sezone bogatejša tudi za Mo…