V osmem krogu SŽNL pričakujemo zelo zanimive obračune, naziv obračuna kroga pa tokrat pripada tekmi med vodilnima moštvoma lige, Radomljami in Teleing Pomurjem. Zanimivo bo tudi v Velesovem, kjer gostujejo Mariborčanke, v Ankaran odhajajo Velenjčanke, visoko leteče Korošice pa pričakujejo zadnjeuvrščeno Jevnico. Ajdovščina je tokrat prosta.


VELESOVO – MARIBOR (Nedelja ob 11.00 uri. Glavni sodnik: Jure Jamnik)
Gorenjke v svojem domačem kraju gostijo Štajerke. Zanimiv obračun, ki je pomemben tako za domačinke, kot tudi za “vijolice”. Obe ekipi sta v minulem krogu izgubili, a so s formo vsekakor lahko bolj zadovoljni v domačem taboru, saj so na gostovanju pri Pomurju igralke Velesovega odigrale fenomenalen prvi polčas. Na nekaj podobnega se Primož Štajhar nadeja tudi tokrat. Dekleta želi še dodatno motivirati, širši javnosti so namreč dokazala, da se lahko kosajo tudi z močnejšim nasprotnikom. Mariborčanke tudi v osmem krogu čaka ena izmed težjih tekem. V minulem krogu so na domačem terenu klonile proti Ankaran-Hrvatinom z 0:1. Igralke Maribora v letošnji sezoni kažejo predstave po sistemu “toplo-hladno”, le v samem uvodu sezone so Štajerke nanizale dve zaporedni zmagi. V domačem taboru je vzdušje nekoliko bolj sproščeno, same igralke pa želijo črpati energijo in inspiracijo iz tekme proti Pomurkam. Gostujoče igralke bodo zato pred zelo težko nalogo, saj se igralke odlično poznajo med seboj, zato nas v nedeljo zagotovo čaka zanimivo srečanje.

Gorenjske so v minulem krogu Pomurkam povzročile precej preglavic, lahko Štajerkam ukradejo tudi točke? (Foto: Rok Zore)
Gorenjke so v minulem krogu Pomurkam povzročile precej preglavic, lahko Štajerkam ukradejo tudi točke? (Foto: Rok Zore)

RADOMLJE – TELEING POMURJE (Nedelja ob 11.00 uri. Glavni sodnik: Ben Gros)
Derbi kroga, ki bo ponudil marsikateri odgovor. Pomurje se vrača po porazu na Sardiniji in izpadu iz Lige Prvakinj, Radomljanke pa so z zmago proti Jevnici najavile dvig forme. Uvod sezone je bil za domačinke povsem fantastičen, a je kasneje sledil malenkosten padec forme, a se slednja spet stopnjuje, kar so Radomljanke dokazale že proti Jevnici. Pomurje v tokratnem srečanju ostaja velik favorit, saj ima zelo kvalitetno moštvo, a bodo domačinke tiste, ki bodo tokrat zagotovo nekoliko bolj spočite, morad tudi energične. Ob morebitnem zmagi, bi Pomurke zbežale na šest točk prednosti, kar bi bilo dejansko v nadaljevanju sezone že zelo težko uloviti. Bojan Jančar, gostujoči trener, bi morda lahko tokrat ponudil malce več odmora predvsem Mateji Zver in Tanji Vrabel, ki sta v minulem krogu proti Velesovu reševali nastalo situacijo z vstopom v igro sredi drugega polčasa. Obramba Radomelj bo tokrat zagotovo na zahtevnem preizkusu, pa čeprav se lahko Radomljanke pohvalijo z najboljšo obrambo lige, le-ta je prejela vsega tri zadetke. Kot zanimivost še dodajmo, da so Pomurke v letošnjem prvenstvu prejele štiri zadetke, zato pa so jih dosegle že 98, daleč največ v ligi.

Koliko posledic je pri Pomurkah pustil sredin spopad v Ligi prvakinj? (Foto: Jure Banfi)
Koliko posledic je pri Pomurkah pustil sredin spopad v Ligi prvakinj? (Foto: Jure Banfi)

ANKARAN HRVATINI – RUDAR ŠKALE (Nedelja ob 15.00 uri. Glavni sodnik: Danijel Jerman)
Na Primorsko prihajajo igralke velenjskega Rudarja, ki bodo tokrat v vlogi favorita. Kljub temu velja omeniti, da Primork ne gre kar tako odpisati, saj so to dokazale že v minuli sezoni, dobre predstave pa ponavljajo tudi letos. Ob zmagi nad Mariborčankami so v domačem taboru pridobili še dodatno samozavest in dokaz, da letos lahko presenetijo marsikatero ekipo, ki računa na skupino za prvaka. Ekipa iz Ankarana je v letošnji sezoni polovično uspešna, saj ima na svojem kontu tri zmage in tudi tri poraze, ob morebitni zmagi nad Rudarjem, pa bi se pridružile celo zgornjemu delu lestvice. Rudar je po začetnem spodrsljaju v Radomljah, ob vmesnem porazu s Pomurkami, zabeležil kar štiri zaporedne zmage, tudi proti nasprotnicam, ki računajo na zgornji del lestvice. Velenjčanke vselej presenečajo z dobro voljo in ob tem velja poudariti, da tako v domačem, kot tudi gostujočem moštvu, vlada odlično vzdušje v ekipi, zato lahko pričakujemo kvalitetno srečanje z veliko priložnostmi.

Foto: Ana Kos
Velenjčanke bodo skušale v Ankaranu slaviti še petič v zadnjih šestih tekmah. (Foto: Ana Kos)

SLOVENJ GRADEC – JEVNICA (Nedelja ob 15.00 uri. Glavni sodnik: Grega Ferlin)
Na Koroško prihajajo mlado moštvo Jevnice, ki bo tudi tokrat računalo predvsem na hitre protinapade. Domačinke se nadejajo novih treh točk in so v nedeljskem obračunu tudi izrazite favoritinje. Tokrat velja omeniti domačo kapetanko Evo Mirtič, ki v letošnji sezoni dobesedno blesti z zadetki. Med drugim pa je Anita Straka v Radomljah prikazala odlično igro v fazi obrambe. V gostujočem taboru večjih skrbi nimajo, saj so pred sezoni jasno dali vedeti, da moštvo pilijo za prihodnost. Nika Koprivnikar je ena izmed tistih Jevničank, od katerih gostujoči trener pričakuje veliko. Med drugim je Ksenija Marolt do sedaj prikazala dobro igro, s svojo tehniko pa zna tudi zadržati žogo v svojih nogah. V fazi branjenja so Jevničanke v Velesovem prikazale dober odpor, a je predvsem drugi polčas tisti, ko modro-črne izgubljajo osredotočenost, kar je pri mladosti in neizkušenosti moštva povsem razumljivo. Sanja Malinić, igralka Slovenj Gradca, bi se lahko z nekaj doseženimi zadetki znova povzpela na ligaški listi strelk.

Letos odlične Slovenjgradčanke bodo v tekmo z Jevnico krenili v vlogi velikih favoritinj. (Foto: Ana Kos)
Letos odlične Slovenjgradčanke bodo v tekmo z Jevnico krenili v vlogi velikih favoritinj. (Foto: Ana Kos)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…