V četrtem krogu prve ženske slovenske nogometne lige smo lahko videli nekaj razburljivih rezultatov, derbi kroga v Beltincih je pospremilo kar lepo število gledalcev, ki so lahko videli zmago domačega moštva s 5:1. Prav tako smo v četrtem krogu lahko videli prvo zgodovinsko zmago Primork, ki so s 3:0 odpravile nogometašice Krke, Jevnica je bila boljša od Radomelj s 3:4, za najvišjo zmago kroga pa so poskrbele Mariborčanke, ki so ugnale Slovenjgradčanke kar z 9:0.


TELEING POMURJE 5:1 RUDAR ŠKALE
V Beltincih je dobrih 250 gledalcev videlo zanimivo in trdo srečanje, veliko borbenosti, prikrajšani pa niso bili niti za zadetke. Začetek tekme se je začel precej nervozno z raztrgano igro, a so igralke obeh moštev vseeno prišle do nekaj priložnosti. Danes je bila v domačih vratih zelo razpoložena Katarina Puš, ki je z marsikatero obrambo poskrbela, da Velenjčanke niso zadele še kakšnega zadetka več. Po prvem prejetem zadetku so se Pomurke razigrale in do konca polčasa vknjižile še dva zadetka in na odmor odšle s tremi zadetki prednosti. Tudi Velenjčanke so imele v prvem polčasu nekaj priložnosti, najbolj aktivna med njimi pa je bila Sanja Malinič. V drugem polčasu so Velenjčanke zadele prve, po dobrem prostem strelu Sanje Malinič, ki je zadela vratnico, se je žoga odbila do Lare Prašnikar, ki je streljala iz prve in dosegla že svoj sedmi zadetek.  Do konca tekme so Pomurke zadele še dvakrat, predvsem četrti gol Monike Conjar pa je bil vsekakor vrhunski. Sedaj sledi reprezentančni premor, ki bo vsekakor prijal Velenjčankam, da svojo igro analizirajo in jo izboljšajo.
Foto: Jure Banfi 

RADOMLJE 3:4 JEVNICA
V Radomljah smo lahko spremljali sila zanimivo srečanje med dvema ekipama, ki se borita za vstop v “ligo za prvaka”. Vsekakor velja omeniti, da je nedeljsko srečanje zaznamovala sodnica z nekaterimi čudnimi odločitvami, s katerimi je razburjala tako domačine kot tudi gostujoče igralke. Prav zanimivo je bilo spremljati obe vratarki, ki sta bili zelo dobro razpoloženi, da ni padel še kakšen zadetek več. Vsekakor so v prvem polčasu igralke Jevnice poizkušale s kratkimi podajami, si pripravile tudi nekaj priložnosti, pri domačinkah pa je bila najbolj razigrana Lara Ivanuša, ki je s svojimi prodori povzročala velike preglavice gostujoči obrambi. Prvi zadetek je padel po sumljivo dosojeni najstrožji kazni za gostje. Izenačenje je sledilo po izvajanju prostega strela, ko je Urška Murovec z zelo prefinjenim in natančnim strelom poslala žogo v sam levi zgornji kot vrat gostujoče vratarke, kateri je za obrambo zmanjkalo le nekaj centimetrov. Na tekmi je zelo dobro igrala tudi Ines Femec, ki se je tudi dvakrat vpisala med strelke, med drugim je dosegla tudi zadnji in zmagoviti zadetek za Jevnico. Na svojem debitantskem nastopu v letošnji sezoni pa je za Jevnico zadela tudi Kaja Jerina. Za domačinke sta zadeli še Šoronda, svoj drugi zadetek v letošnji sezoni, in Ivanuša, ki je dosegla svoj četrti zadetek v prvenstvu. Radomljanke po četrtem krogu zaostajajo za Jevnico, Pomurjem in Rudarjem, ki imajo po devet točk. V petem krogu pa gostujejo v Velesovem, kjer bodo vsekakor želele odnesti vse tri točke.
Foto:Rok Zore 

AH MAS TECH 3:0 KRKA
Tokrat je premor pršel zelo prav Primorkam, ki so v tretjem krogu bile proste, strnile svoje misli ob dveh težkih tekmah in sedaj nadaljujejo s prvo zmago v prvenstvu. S 3:0 so bile boljše od Krke in se tako na razpredelnici točkovno izenačile z Velesovim. Krka ostaja še brez točke in brez zmage, vsekakor je velik šok za Novomeščanke težka poškodba Pije Smukovič, bodo pa rabile še nekaj časa, da se ob vseh novih okrepitvah uigrajo. Stelke za AH Mas Tech so bile Barbara Kunej in dvakrat Petra Pasar.

MARIBOR 9:0 SLOVENJ GRADEC
Mariborčanke so tokrat, po porazu v derbiju z Rudarjem, povsem nadigrale Slovenjgradčanke, ki bodo morale več sreče iskati proti drugim nasprotnicam. Po polčasu je v Mariboru na semaforju kazalo 3:0, v drugem polčasu pa so Mariborčanke dosegle še šest zadetkov. Na nedeljski tekmi je svoj hattrick dosegla Anisa Rola, ki je s tem vknjižila že svoj sedmi zadetek v letošnji sezoni in se tako zavihtela na drugo mesto, katero si deli z Laro Prašnikar na listi strelk. Med strelke se je vpisala tudi posojena igralka Teleing Pomurja Urška Kozar. Ostale, ki so zadele za Maribor, pa so Saša Peruš, Karmen Ulbin (2x), Dušanka Milošič in Maruša Takač

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke ostale brez finala

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes ob 19:30 pomerila proti ženski reprezen…