Pri ŽNK Mariboru so v soboto 19.05.2013 gostili prvi festivalni dan »Rada igram nogomet«, ki sodi v sklop aktivnosti naše krovne organizacije pri promocije ženskega nogometa v Sloveniji. Dekleta so se med 10.00 in 12.30 uro spopadle s številnimi igrami, pri katerih so morale uporabiti različne veščine, zraven predstavitve pa so spadali tudi animatorji, ki so pomagali in predstavili nogometno igro skozi, že omenjene, različne aktivnosti.


Akcija Rada igram nogomet je potekala pod sloganom:« Bi tudi ti poskusila igrati nogomet? Vabimo te, da se nam pridružiš. S seboj prinesi športno in opremo in veliko dobre volje! Nogomet bomo igrali tudi v primeru slabega vremena!« in bo javnosti predstavljena preko petih festivalnih dni. Kot smo že omenili, je prav prvi festivalni dan potekal v Mariboru, koordinatorka projekta pa je Petra Mikeln, selektorica naše izbrane vrste do devetnajst let, ki pozdravlja akcijo.

Trenerka mlajše selekcije u-12 let pri Teleing Pomurju, Nuša Ladinek, je bila nad prikazanim navdušena. Prav tako kot trenerka, sta bile tudi igralki Teleing Pomurja Maja in Vanesa navdušeni nad prikazanim in sta v pogovoru za spletno stran NZS dejali:«Tole je bilo super, najbolj smo se zabavale, ko smo igrale. Nogomet imamo rade, igramo ga že štiri leta. Imamo zahtevno trenerko, ki hoče, da se na treningu potrudimo in damo vse od sebe.«

Naslednji festivalni dan, t.i. 2. festivalni dan, bo potekal 05.06.2013  v Kopru. Prav tako bodo festivalni dnevi potekali v Ljubljani (22.6.2013), v Celju(26.10.2013 pred tekmo Slovenija – Nemčija) ter 30.10.2013 pred tekmo Slovenija – Irska (lokacija še ni znana).  Več informacij pa najdete v brošuri nogometne zveze Slovenije, ki jo prilagamo in jo najdete na spodnji povezavi:

http://www.nzs.si/resources/files/pdf/uradna_zlozenka_rada_igram_nogomet.pdf

Omeniti velja, da tudi ŽNK Jevnica organizira 3. igralni dan, vabljena so vsa dekleta od 5. leta dalje. Prireditev bo potekala 09.06.2013 ob 13.00 uri v športnem parku Jevnica. Ob 17.00 sledi tekma zadnjega kroga 1. SŽNL med ŽNK Jevnico in ŽNK Dornavo. Vabljeni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …