Marko Klinc, predsednik ženskega nogometnega kluba Krke, Tanja Lekić, nekdanja kapetanka ŽNK Krka in nekdanja selektorka ženske reprezentance, in Herman Arlič, predsednik ženskega nogometnega kluba Rudar Škale, so v torek prejeli prav posebno priznanje predsednika Nogometne zveze Slovenije, Aleksandra Čeferina.


Na Brdu pri Kranju se je odvijala skupščina Nogometne zveze Slovenije, kjer so podelili prav posebna priznanja za delovanje in napredek v ženskem slovenskem nogometu. Marko Klinc in Tanja Lekić sta prejela medalji krovne organizacije, naziv častnega člana NZS pa je ob Vojislavu Simeunoviću in Karlu Emeršiču pripadel še predsedniku ženske ekipe Rudarja Hermanu Arliču.

Foto: Peter Klinc
Foto: Peter Klinc

Tanja Lekić je nekdanja igralka in kapetanka ženskega nogometnega kluba Krka, ki je svojo kariero zaključila leta 2007. Kasneje je na selektorskem stolčku zamenjala Zorana Cirkvenčiča. Marko Klinc, je podobno kot Tanja Lekić, v slovenskem ženskem nogometu prisoten že več kot desetletje, saj je od leta 2002 predsednik ženskega nogometnega kluba Krka, s katero je kar osemkrat osvojil tudi naslov državnih prvakinj in pet pokalnih naslovov.

Aleksander Čeferin in Herman Arlič (Foto: Peter Klinc)
Aleksander Čeferin in Herman Arlič (Foto: Peter Klinc)

Herman Arlič pa že trideset let bdi nad ženskim nogometnim klubom Rudarja. V klubu je prisoten od prvih dni, leta 1993 je bil eden ključnih mož pri oblikovanju državnega prvenstva za članice, obenem pa se lahko pohvali tudi z nazivom predsednika Komisije za ženski nogomet. Rudar Škale je pod njegovim vodstvom postal prvak v sezoni 1999/00 in 2001/02. Igralke Rudarja pa so leta 2001 in 2002 osvojile tudi pokalno tekmovanje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…