Kot smo že poročali, čaka Pomurke v začetku avgusta kvalifikacijski turnir za Ligo Prvakinj kar pa ne pomeni, da ostali ženski nogometni klubi počivajo. Tokrat vam predstavljamo priprave ženskih klubov, ki so v minuli sezoni končala v ligi za prvaka.


ŽNK Teleing Pomurje:
Dekleta so v soboto odigrala prvo pripravljalno tekmo in sicer proti znamenitemu Ferencvarosu iz madžarske. Tekmo so Pomurke, ki že celi mesec vneto trenirajo, dobile z rezultatom 3:0 in tako v tem srečanju prikazale pravo premoč nad madžarkami. V današnjem dnevu ob 18.00 uri pa igralke Teleing Pomurja čaka ena izmed najtežjih preizkušenj, saj v goste prihaja Zvezda iz Perma (Rusija), ki je v sezoni 2008/09 igrala tudi finale Lige Prvakinj.

ŽNK Maribor:
Mariborčanke so v pripravljalnem obdobju odigrale tekmo proti Sturm Grazu in izgubile le 0:1. Tekmo so odigrale kot super dogodek, saj je Sturm gostoval sloviti PSG. Po sloviti tekmi pa so nastopile tudi dekleta kar je bila odlična promocija za ženski nogomet. Edini zadetek za Sturm je dosegla naša legionarka Anja Milenković. V sredo pa čaka igralke Maribora nova preizkušnja, saj se bodo pomerile proti državnim prvakinjam Teleing Pomurju. Tekma bo odigrana ob 18.00 uri v Beltincih.

ŽNK Radomlje:
V Radomljah so pred sezono malce spremenili svoje moštvo. Novi glavni trener članske ekipe je postal Milomir Mandić, ki je zamenjat Petra Kristana. Prišlo je tudi do nekaj odhodov, saj so klub zapustile Liza Penov, Emina Todorović in Pamela Begić. Kot smo že zapisali na naši strani, pa se je v Radomlje iz Krke preselila Larissa Šoronda. Po zelo težkih poškodbah pa sta se na zelenice vrnile Nina Predanič in Andreja Babič. Dekleta bodo vse do 15.8 trenirale v Radomljah nato pa odhajajo na štiridnevne priprave v Bohinj.
Foto: Rok Zore

ŽNK Rudar Škale:
Velenjčanke so pričele s pripravami v nespremenjeni zasedbi. Treningi seveda potekajo na intenzivni ravni, saj se želijo čim bolje pripraviti na prihajajočo sezono v upanju, da ukradejo skalp ŽNK Teleing Pomurju. Dekleta trenirajo vsak dan dvakrat in se pod vodstvom trenerja Dušan Uršnika in Zvoneta Čosiča pripravljajo na začetek sezone.
Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …