S tekmami dvanajstega kroga se jutri nadaljuje tudi Slovenska ženska nogometna liga, ki pa bo v nadaljevanju sezone štela zgolj devet klubov. Kot smo poročali že včeraj, je novomeška Krka zaradi nezmožnosti zagotovitve finančnih sredstev in zadostnega števila igralk izstopila iz lige. Posledično se pomladanski del sezone za Mariborčanke pričenja šele prihodnji vikend.


Vodilno Pomurje v nedeljo čaka zahtevno gostovanje v Ljubljani. Pomurke, ki gostujejo pri Krimu, so kljub odhodom nekaterih ključnih igralk vseeno velik favorit letošnjega prvenstva, saj še vedno premorejo dovolj kakovosti. V Beltincih dobro delajo tudi z mladimi, zato ne čudi, da v ozadju na priložnost čaka tudi nekaj nadebudnih nogometašic, s katerimi lahko trener Bojan Jančar že zdaj zakrpa vrzeli v ekipi. Monika Conjar in Manja Rogan bosta izredno pomemben dvojec pri ubranitvi naslova, ne smemo pa pozabiti niti Tjaše Tibaut, Andreje Nikl, Špele Kolbl, Anje Prše in ostalih, ki tvorijo izredno močno moštvo. Na drugi strani je gostitelj nedeljskega obračuna izgubil dve pomembni igralki. Tinkara Senica in Sarah Ljubijankić sta odšli v sosednje Radomlje, a so se na Krimu okrepili. Olimpija je Krimovkam posodila Ano Mele, Majo Zajc in Aljo Ferk, ki bodo v novem klubu igrale eno ključnih vlog. Pri Krimu bo v ospredju tudi Nika Babnik, v članskem moštvu pa bi lahko priložnost dobila tudi hitra napadalka Nika Pintarič, ki odlično nastopa v mladinskem pogonu Krima. Tekma bo zagotovo polna borbenosti, kljub vsemu pa bi bilo vse drugo kot zmaga Pomurja izredno veliko presenečenje.

Za Velesovo lahko zapišemo, da je pred pomladanskim delom že v polnem zagonu. Konec prejšnjega tedna so odigrale izredno zahtevno srečanje proti Pomurju. Kljub temu, da so izgubile in ostale brez krstnega pokalnega finala, so Gorenjke prikazale borbeno igro, ki daje upanje pred nadaljevanjem prvenstva. Ekipa Velesovega pred nadaljevanjem ostaja nespremenjena, še zmeraj bosta ključni vlogi nosili sestri Kos, medtem ko bo v napadu štrene nasprotnicam mešala Nika Lombar. Sprememb ni bilo niti v Velenju, pri Rudarju so se med zimskim premorom uspešno pripravljali na pričetek izredno zahtevnega pomladanskega dela. Rdeče-bela ekipa je še za odtenek bolj zrela. Velenjčanke bodo ob čvrsti obrambi izredno nevarne v napadu, kjer napadalni trojec tvorijo Lara Prašnikar, Sanja Malinić in Larissa Šoronda. Ne gre pa izpustiti niti izredno kakovostne zvezne linije ter obrambne vrste na čelu z Zalo Gomboc in Marušo Sevšek. Kaj pričakovati v nedeljo? Ekipi se dobro poznata, zato nas čaka napeto srečanje, v katerem bodo odločale malenkosti. Nespornega favorita ni, pa čeprav se tehtnica nagiba v korist Velenjčank.

Ankaran-Hrvatini, ekipa, ki se je minulo nedeljo prav tako trudila za zgodovinski uspeh kluba. V polfinalnem obračunu so se Primorke spopadle z ekipo Radomelj, a klonile po izvajanju enajstmetrovk. Ob tem pa so na Obali izgubili še kapetanko Petro Pasar. Koliko časa bo slovenska reprezentantka odsotna z igrišč, še ni znano. Ob tem velja omeniti, da se na igrišča počasi, a vztrajno vrača Barbara Kunej, zato je pričakovati, da bo po zapleteni poškodbi na tokratni tekmi odigrala nekaj minut. Ekipa ostaja v praktično identični zasedbi, Peter Kocjančič lahko razpolaga z izkušenimi in kakovostnimi posameznicami, ki lahko dvoboj odločijo v samo nekaj trenutkih, kar je bilo videno že v jesenskem delu. V prvem pomladanskem krogu bo v Ankaranu gostovala močno spremenjena ekipa Olimpije. Zmajčice so v zimskem prestopnem roku izgubile vse tujke, a so se okrepile z reprezentantkami Slovenije, zato bodo v drugem delu prvenstva še kako nevarne. V nedeljo bomo lahko spremljali napadalni nogomet, vprašanje o zmagovalkah pa bi lahko odločila zvezna vrsta. Ankaran je s poškodbo Pasarjeve izgubil veliko na sredini igrišča, kar se je videlo tudi v nedeljskem obračunu. Favorit srečanja bo Olimpija, a bodo morale gostje status potrditi tudi na neugodnem igrišču v Ankaranu.

Ajdovščina bo tudi v nadaljevanje sezone krenila z izredno mlado ekipo, ki pa je letos že presenetila tudi Ankaran. Na domačem igrišču so hčere burje sila neugodne. Zala Kuštrin je po naših informacijah sanirala poškodbo in bo povsem nared za nove izzive, mladinska reprezentantka pa bo zagotovo ena ključnih igralk Ajdovščine. Domači strateg Luka Kompara nima težav s sestavo moštva, saj lahko računa na kup mladih in talentiranih deklet, ki so željne igre, zato bo gostujočemu moštvu v nedeljo težko. Radomlje sta, kot smo že zapisali, v zimskem prestopnem roku okrepili Sarah Ljubijankić in Tinkara Senica. Moštvo trenerja Milomirja Mandića, ki se je pred dnevi veselilo krstne uvrstitve v finale pokalnega tekmovanja, pa počasi pridobiva celotno sliko, saj se po poškodbah v kader vračajo Manca Jereb, Karmen Ulbin in Kaja Jerina, ki so moštvu že pomagale tudi minulo nedeljo. Tokrat bi lahko za moštvo rumenih prvič zaigrala tudi Sarah Ljubijankić. Radomljanke premorejo veliko kakovosti v vsakem aspektu igre, zato so v nedeljskem srečanju nesporni favorit.

Pari 12. kroga SŽNL:
VELESOVO : ŽNK RUDAR ŠKALE (nedelja, ob 11.00)
AJDOVŠČINA : ŽNK MOJE-LECE.SI RADOMLJE (nedelja, ob 11.00)
ŽNK ANKARAN HRVATINI : ŽNK OLIMPIJA (nedelja, ob 13.00)
ŽNK KRIM MDC GROUP : ŽNK TELEING POMURJE (nedelja, ob 15.00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Neverjetno, vse štiri Slovenke izžrebane v isto skupino lige prvakinj

Letošnja sezona lige prvakinj bo potekala brez slovenskega predstavnika, saj se Pomurkam n…