Pri naših severnih sosedih naše legionarke uspešno nastopajo za svoje klube, a se bo spisek naših legionark v avstrijski Bundesligi še povečal. Tokrat vam ponujamo pregled jesenskega dela naših legionark na delu v Avstriji.


Anja Milenkovič in Urška Žganec (SK Sturm Graz)
Obe igralki, ki sta poleti prestopili iz italijanske lige v avstrijsko Bundesligo, sta v Gradcu v dresu Sturma odigrali ključni vlogi. Anja Milenkovič je za graški Sturm v letošnji sezoni nastopila na devetih tekmah in se štirikrat tudi vpisala med strelke in prav na zadnji tekmi jesenskega dela proti mestnemu tekmecu LUV Grazu k zmagi svojega moštva prispevala dva zadetka. Prav tako je odigrala tudi tekmo v avstrijskem pokalu, kjer so s soigralkami na gostovanju pri Hatzendorfu slavile kar z 0:11 in tudi na tej tekmi je Anja prispevala svoj delež in enkrat zatresla mrežo nasprotnic. Ob zelo dobrih predstavah Anje Milenkovič pa tudi Urška Žganec ni kaj dosti zaostajala, saj je v devetih prvenstvenih tekmah zabila tri zadetke in tako kot Anja, je tudi Urška v pokalu proti Hatzendorfu zatresla mrežo nasprotnic. Sturm je na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah ugnal na domačem igrišču Carinthias, v gosteh pa še mestnega tekmeca LUV Graz. Na omenjenih obračunih sta blesteli naši legionarki, ki sta na zadnjih dveh tekmah skupaj dosegli pet zadetkov. Glede na pripravljalno tekmo proti Pomurju, ko sta Urška in Anja dosegli štiri od petih zadetkov Sturma, lahko sklepamo, da bo nadaljevanje sezone v avstrijski Bundesligi še kako zanimivo in tudi uspešno za obe naši legionarki, ki nastopata v črno-belem dresu kluba iz avstrijske Štajerske.

Anja Milenkovič in Urška Žganec
Anja Milenkovič in Urška Žganec

Lucija Mori (Carinthias Soccer Women)
Lucija je tako kot Anja in Urška poleti Italijo zamenjala z Avstrijo in iz Brescie prestopila v celovški Carinthias Soccer Women, kjer je v uvodnih treh krogih prvenstva dobila priložnost med vratnicama, a na žalost na domači tekmi proti LUV Grazu staknila poškodbo kolena. Lucija sicer že trenira po posebnem programu in čakamo na dan, ko bo reprezentančna vratarka, ki je v svoji karieri nosila dres Slovenj Gradca, Pomurja, Stattegga (Avstrija) in že omenjene Brescie, ponovno stopila med vratnice Carinthiasa.  Luciji bo pri sanaciji poškodbe v bodoče veliko lažje, saj so se v Celovcu okrepili s kar tremi igralkami iz slovenske ženske lige. Kaja Eržen, Lara Ivanuša in Lucija Grad bodo dobra opora ob povratku v gol koroškega moštva. Carinthias se po končanem jesenskem delu s tremi točkami nahaja na zadnjem mestu lestvice, a s slovenskimi okrepitvami ciljajo na obstanek v Bundesligi.

Lucija Mori
Lucija Mori

Natalija Golob (DFC Leoben)
27-letna Velenjčanka v drugi avstrijski ligi nastopa uspešno, saj je na šestih odigranih tekmah mrežo nasprotnic zatresla kar osemkrat. V drugem krogu druge avstrijske lige, na gostovanju pri Hornu, je Natalija dosegla  tudi svoj prvi hattrick v letošnji sezoni. Na žalost pa sta Natalijo, podobno kot Lucijo, v jesenskem delu pestili težji poškodbi natrganega rastišča sedne mišice, zaradi česar ni mogla odigrati celotnega jesenskega dela in pri tem izpustila tudi kvalifikacijski ciklus članske reprezentance. Prav zanimivo je pogledati tudi na listo strelk druge avstrijske lige, kjer jo ob Peintingerjevi (DFC Leoben) in Herndlerjevi (Simacek St. Pölten-Spratzern 1b) najdemo na drugem mestu. Vsekakor bi se lahko 27-letna Velenjčanka ob popolni sanaciji poškodbe ob koncu sezone spogledovala tudi s položajem najboljše strelke druge avstrijske lige, kar bi bilo še priznanje več za slovenski ženski nogomet. DFC Leoben se trenutno nahaja na tretjem mestu druge avstrijske lige in ohranja vse možnosti za napredovanje. Za drugouvrščenim Spratzemom zaostaja le točko, medtem ko je prvouvrščena Erlaa zbrala 29 točk.

610x407
Natalija Golob
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke ostale brez finala

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes ob 19:30 pomerila proti ženski reprezen…