Po dolgem zimskem premoru  se v nedeljo nadaljuje prva slovenska ženska nogometna liga. Derbi 12. kroga bo odigran v Mariboru, in sicer med domačim Mariborom in gostjam iz Velenja. Pomurke pričakujejo novomeško Krko, v Velesovo odhaja Jevnica, Radomlje pa gostijo Slovenjgradčanke. V tem krogu so dekleta Ankaran Hrvatinov proste.


TELEING POMURJE – KRKA (Nedelja ob 11. uri. Glavni sodnik: Niko Mihelič)
Pomurke so v nedeljo odigrale težko srečanje Pokala Slovenije, ko so na domačem igrišču s 3:0 ugnale Mariborčanke. Tokrat v Beltince prihaja neugodna Krka, ki je v zimski ligi prikazala povsem drugi obraz kot v jesenskem delu. Pri domačih je nekoliko poškodovana Mateja Zver, ki si je na zadnjem pokalnem obračunu poškodovala obe zapestji. Pri gostjah se po težki poškodbi vrača Pija Smukovič, ki velja za pravo organizatorko novomeške obrambe, omeniti pa velja tudi zelo dobro vratarko Nadirashvili. V letošnji sezoni sta se ekipi srečali septembra, ko so Pomurke v Novem Mestu slavile kar z 0:8. Pomurke so v vlogi favoritinj, saj bi z novimi tremi točkami ohranile prvo mesto pred Velenjčankami.

MARIBOR – RUDAR ŠKALE (Nedelja ob 12.30. Glavna sodnica: Tanja Subotić)
Derbi 12. kroga, ki se bo odigral v športnem parku Tabor v Mariboru, bodo domačinke odigrale v nekoliki oslabljeni zasedbi. Na zadnjem polfinalnem obračunu v Beltincih je poškodbo staknila napadalka Živa Hanžič, pod vprašajem pred nedeljskim obračunom pa sta še Jerneja Senekovič in Neja Uršič. Tudi steber obrambe in kapetanka moštva Anisa Rola je v nedeljo staknila lažjo poškodbo kolena, a bo stisnila zobe in odigrala nedeljski obračun z Velenjčankami. Kljub okrnjeni zasedbi domačink pa velja omeniti odlično vratarko v mariborskih vrstah. Sara Lovrec iz tekme v tekmo kaže neverjetni napredek, čemur smo bili priča tudi na sredinem polfinalnem obračunu proti Pomurju, kjer je z neverjetnimi obrambami parala živce domačinkam. Tako kot Mariborčanke so tudi Velenjčanke minuli vikend odigrale polfinalni pokalni obračun proti Jevnici, kjer je s štirimi zadetki blestela Larissa Šoronda. V nedeljo lahko domačinke pričakujejo nevarnost tako preko Šoronde kot tudi preko Prašnikarjeve. Če omenimo še dobro organizirano obrambo, kateri poveljuje Gomboc, čaka Mariborčanke zelo težak dvoboj. Velenjčanke sta nekoliko presenetljivo zapustili Sanja Malinić in Maja Jevtić, ki sta odšle k Slovenj Gradcu, a bo vrzel z odhodom Sanje Malinić zapolnila Lara Prašnikar, ki v svoji krstni sezoni med članicami dobesedno blesti. Gostujoči trener zaradi poškodbe ne more računati na Anjo Levačič ter Viktorijo Živkovič, ob tem pa velja omeniti, da domačinka Sara Ketiš uspešno sanira težko poškodbo, ki jo je staknila na reprezentančni akciji.

VELESOVO – JEVNICA (Nedelja ob 11.00. Glavni sodnik: Andrej Boškič)
Gorenjke tokrat gostijo ranjeno Jevnic, ki je med tednom morala priznati premoč Velenjčankam in to kar z 0:9. Gorenjke se bodo v prvem krogu spomladanskega dela Jevničankam želele oddolžiti za poraz v Jevnici, ko so bile domače igralke boljše z izidom 3:2. Zanimivo bo videti, kako se bo odrezala Vanja Šiljak, ki je v začetku tega meseca zabila svoj prvenec v dresu članske reprezentance. Poleg Vanje bosta za gol Jevnice nevarni tudi Evelina ter Lucija Kos. Gorenjke so medsebojno zelo povezane in prav ekipni duh ter močna volja bi lahko tokrat prevesila tehtnico na stran Velesovega. Pri Jevnici so v polfinalu Pokala Slovenije doživeli težak poraz, ki je povzročil nemir v garderobi ter načel samozavest. Dejstvo je, da igralke Jevnice v Velesovo ne prihajajo z belo zastavo, a brez Špelič, Jerine in Grad bo tokrat v Velesovem zelo zanimivo. Poleg treh odhodov omenjenih igralk v tujino, je pod vprašajem še nastop Andreje Gaber, ki je pri gostujočem moštvu pomemben člen v obrambnih vrstah.

RADOMLJE – SLOVENJ GRADEC (Nedelja ob 13.00. Glavna sodnica: Aleksandra Česen)
Radomljanke si od tokratnega spomladanskega dela obetajo veliko, saj so med zimskim premorom trdo trenirale, a jih tokrat ne čaka lahka naloga. V Radomlje prihaja močni Slovenj Gradec, ki se je okrepil s Sanjo Malinić in Majo Jevtić. Obe igralki bosta skušali ekipo pripeljati do prvih treh točk v letošnji sezoni, a ob izgubi Staše Čagran, ki se je pridružila prav Radomljankam, bo zelo težko. Napetost pred nedeljskim obračunom raste, saj bo Staša debitirala v dresu Radomelj in to prav proti svoji ekipi in nekdanjim soigralkam. Radomljanke bodo preko vezne linije, kjer igrajo odlične Kralj, Murovec in Jereb, poizkušale zapretiti in tudi kontrolirati potek igre. Zanimivo bo videti, kateri igralki bo domači strateg ponudil priložnost v napadu, saj je Šoronda med zimskim prestopnim rokom zapustila vrste Radomelj, po vsej verjetnosti bo priložnost dobila mlada in obetavna Monika Boh. Radomljanke tudi v letošnji sezoni ciljajo na skupino za prvaka, zato bi bilo na tokratni tekmi vse drugo kot zmaga domačink pravo presenečenje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Po visoki zmagi nad Estonijo Slovenke jutri v Novi Gorici pričakujejo Grkinje

Po tem, ko je slovenska ženska nogometna reprezentanca v petek s 6:0 odpravila Estonke, ji…