Vikend, ki je pred nami, nam prinaša novo sezono ženskega slovenskega nogometa, ki zna biti še sila zanimiva. V času prestopnega roka so ženski klubi opravili kar nekaj prestopov, odigrali tudi veliko pripravljalnih tekem in sedaj je napočil čas, da se prvoligaški ples začne. V ligi bo nastopalo isto število moštev kot minulo sezono, novinke prihajajo iz Ankarana, medtem, ko so se v Dornavi odločili, da bodo zaključili zgodbo z ženskim nogometom. V prvem krogu bodo počivale igralke Pomurja.


AH Mas Tech – Maribor (Ankaran-Hrvatini. Začetek ob 17.00, 25.08.2013):
Mariborčanke bodo v novo sezono krenile polne optimizma, saj se želijo v tej sezoni dvigniti še nivo višje. Vsekakor optimizem izhaja iz dejstva, da sta Maribor okrepili bivši igralki Dornave Martina Potrč in Katja Nežmah. Sara Ketiš in Anisa Rola sta bogatejši za izkušnjo več, saj sta celotno pripravljalno obdobje trenirali s Pomurkami in tudi igrali v kvalifikacijah za Ligo prvakinj, kar bo Mariborčankam v ključnih trenutkih prišlo še kako prav. V Mariboru se zavedajo, da jih čaka trdo delo v boju za ligo za prvaka, a obenem upajo in si želijo mešati štrene pri vrhu prvenstvene lestvice. Na drugi strani jim bodo stale Primorke, novinke v prvi slovenski ženski nogometni ligi. Tudi na Primorskem niso stali križem rok v poletnem prestopnem roku, saj so pripeljali pet igralk, od tega imajo tri igralke Elena Armilli, Cecilia Colli in Cristina Lofino izkušnje z italijanskim nogometom, saj so nastopale za ekipo Montebello. Vsekakor bo zanimivo videti, kako se bodo Primorke upirale favoriziranemu Mariboru, ki bo nastopil brez Romane Ploj zaradi prejetega rdečega kartona iz lanske sezone. Pri Primorkah pa bosta manjkali Helena Oblak in Lara Pečar, saj okrevata po poškodbi strganih vezi.

Krka – Radomlje (Krško; Stadion Matije Gubca, umetna trava. Začetek ob 17.00, 25.08.2013)
Tokrat bo Larissa Šoronda prvič zaigrala proti svojim bivšim soigralkam iz novomeške Krke, ki bo v novi sezoni tekme igrala v Krškem na umetni travi. V Radomljah so se pred sezono okrepili tudi z novim glavnim trenerjem, s katerim bodo vsekakor želeli ponoviti iste rezultate kot prejšnjo sezono. Prvo ime srečanja bo nedvomno Lara Ivanuša, ki velja za izredno talentirano nogometašico in je med drugim tudi blestela na tekmi reprezentanc do 17 let med Slovenijo in Belgijo. Prav zanimivo bo videti, kako se bodo Radomljanke znašle brez Pamele Begič, ki nadaljuje študij in obenem tudi igranje nogometa v Ameriki. Pri Krki pa si letos želijo poseči malce višje kot prejšnjo sezono, zato so pripeljali kar devet okrepitev iz sosednje Hrvaške Novomeščanke si želijo mešati štrene v zgornjem delu prvenstvene lestvice. Vprašanje je, kako se bodo nove okrepitve ujele v sistem Krke in ali bodo lahko konkurenčne ostalim  nasprotnicam, a na žalost ne bodo mogli računati na eno izmed novih okrepitev, saj Pernille Steensgaard še nima pravice za igranje.

Rudar Škale – Velesovo (Velenje; Mestni stadion Ob Jezeru, umetna trava. Začetek ob 17.00, 25.08.2013):
V Velenju se v novo sezono podajajo malce drugače kot leta poprej. Tokrat bodo Velenjčanke nastopile brez prve vratarke Sonje Strassnig, ki je tako kot Irena Založnik zaključila kariero. Vsekakor so se pa v Velenju vsekakor potrudili in pripeljali ustrezno zamenjavo za odhajajočo Sonjo Strassnig ter se okrepili še z dvema igralkama. Iz Dornave sta prišli Nina Cafuta in Saša Ljubec. Velenjska ekipa ima kvaliteto za sam vrh razpredelnice, a bodo igralke morale to dokazati na igrišču. Tudi nekaj mladih obetavnih igralk so vključili k članski selekciji, bo pa zanimivo videti, ali bo priložnost dobila tudi mlada obetavna napadalka Lara Prašnikar. Na Gorenjskem tokrat zaupajo v svoj lasten kader in na svojo nogometno šolo, iz katere prihaja kar nekaj obetavnih mladih igralk. Res je, da se Gorenjke ne bodo predale do zadnjega žvižga, vendar ima v tem srečanju Rudar kvalitetnejšo moštvo. Igralke Velesovega so se tudi minuli konec tedna uvrstile v naslednji krog pokala Slovenije, ko so v predkrogu pokala na domačem igrišču ugnale nasprotnice iz Slovenj Gradca po izvajanju najstrožjih kazni, kar je vsekakor dobra popotnica za nedeljsko srečanje. Pri Rudarju tokrat ne bodo mogli računati na Anjo Levačič zaradi poškodbe, ki jo je staknila na prvi tekmi spomladanskega dela. Pri klubu iz Gorenjske pa bodo manjkala nekatera dekleta, ki so na maturantskem izletu. Ali bodo igralke Velesovega kos nalogi, pa bo jasno v nedeljo nekoliko po 19. uri.

Slovenj Gradec – Jevnica (Slovenj Gradec; Športni center Vinka Cajnka. Začetek ob 17.00, 25.08.2013):
Slovenjgradčanke tokrat gostijo igralke iz Jevnice, ki bodo najverjetneje nastopile brez Lucije Grad in Kaje Jerina, saj še nista bili registrirani. Prav tako bo zanimivo videti, ali bo Ines Špelič, ki je uspešno nastopala v drugi islandski ligi, tokrat nadaljevala v Jevnici ali drugje. Slovenjgradčanke so v nedeljo odigrale predkrog pokala Slovenije proti Velesovu in nesrečno izgubile po izvajanju najstrožjih kazni, kar pa ne pomeni, da so izgubile motivacijo. Vseeno pa de Slovenjgradčanke lahko pohvalijo z dobro igro v Velesovem, kar vsekakor vpliva na dobro vzdušje v slačilnici. V Slovenj Gradcu v sezono vstopajo samozavestno, si pa želijo izboljšati tudi točkovno bero minule sezone, ko so zbrale le točko. Nastopile bodo v popolni postavi, na razpolago trenerju domačega moštva pa bo tudi okrepitev. Gre za Tjašo Kopušar, ki je pred tem igrala košarko in bila tudi reprezentantka Slovenije. V Jevnici se nadejajo, da bi lahko posegli po ligi za prvaka in ob registraciji Kaje Jerina in Lucije Grad in ob predpostavki, da se v Jevnico vrne Ines Špelič, bi imeli v Jevnici zelo konkurenčno moštvo. Jevnica bo nastopila v popolni postavi, manjkala bo le Eva Vamberger. Ali bodo pričakovanja javnosti igralke Jevnice izpolnile in nadaljevale niz petih zmag iz minulega prvenstva, bo pokazala prihajajoča nedelja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …