Po reprezentančnem premoru se nadaljuje tudi domače prvenstvo v prvi ženski nogometni ligi. V petem krogu bo tekma kroga odigrana v Jevnici, kjer gostuje Maribor, v Slovenj Gradec prihaja Teleing Pomurje, Gorenjke gostijo neugodne Radomljanke, v Velenje pa prihaja AH Mas Tech. V tokratnem krogu je Krka tista ekipa, ki je prosta.


JEVNICA – MARIBOR (nedelja ob 16:00):
Po reprezentančnem premoru v Mariboru nimajo vzroka za veselje, saj se je na zadnji reprezentančni tekmi selekcij Slovenije U19 in Albanije U19 poškodovala odlična vezna igralka Sara Ketiš. Za vsaj kanček veselja pa sta poskrbeli Martina Potrč in Katja Nežmah, ki sta se udeležili zbora članske reprezentance in tako pridobili na dodatni samozavesti. Pri domačinkah pa imajo le sladke skrbi. Kaja Jerina, Lucija Grad in Ines Špelič so na reprezentančni akciji trdno trenirale, Lucija je med drugim tudi odlično podala za zadnji zadetek Mateje Zver na Slovaškem. Vsekakor so v Jevnici navdušeni tudi nad vrnitvijo Eve Vamberger med vratnici, saj je bila zaradi poškodbe dlje časa odsotna. Obe ekipi na igrišču dobro delata, gradita igro in prav zanimivo bo videti, kako bodo Mariborčanke, katere je okrepila Urška Kozar (posoja), reagirale na manjkajočo Saro Ketiš.

SLOVENJ GRADEC – TELEING POMURJE (nedelja ob 16:00):
V Slovenj Gradec prihajajo prvakinje minule sezone, ki si letos tako kot leto poprej, želijo ponovne osvojitve naslova državnih prvakinj in zagotovo tudi tokrat dekleta iz Pomurja ne bodo popuščala. V moštvu Pomurja bi znalo priti do rotiranja igralk, a to še ne pomeni, da Pomurke podcenjujejo svoje nasprotnice. Tokrat so v Pomurju imeli kar precej deklet v reprezentanci, tako članski in mladinski, vse pa so se vrnile zdrave in brez poškodb. Slovenjgradčanke v tekmo ne gredo z belo zastavo, vsekakor bodo na igrišču pustile zadnje atome moči. Ali bodo Slovenjgradčanke na čelu s Stašo Čagran kos nalogi?

VELESOVO – RADOMLJE (nedelja ob 11:00):
Tokrat čaka Gorenjke zahtevna tekma proti Radomljankam, ki bodo svojim navijačem želele dokazati, da je bil poraz proti Jevnici v četrtem krogu le slab dan. Gorenjke so imele na reprezentančni akciji štiri igralke, Lucijo Kos, Evelino Kos, Vanjo Šiljak in Niko Lombar. V Velesovem so lahko s prikazano igro svojih reprezentantk zelo zadovoljni, saj so odigrale eno ključnih vlog v igri mladinske reprezentance. V Radomljah sta bili zaradi reprezentance odsotni Barbara Kralj in Larissa Šorondo. Že nekaj časa se s poškodbo sooča Lara Ivanuša, ki bi znala to srečanje celo izpustiti. Vsekakor nas čaka zanimivo srečanje, saj si bosta obe ekipi srčno želeli zmago. Igralke Velesovega naskakujejo drugo zmago v sezoni, v Radomljah pa si želijo obdržati stik z vrhom lestvice, ki jih ohranja v borbi za “ligo za prvaka”.

RUDAR ŠKALE AH MAS TECH (nedelja ob 17:00):
V Velenju pričakujemo zanimivo srečanje, saj v goste prihajajo Primorke, ki so si v četrtem krogu priigrale prvo zmago v prvi slovenski ženski nogometni ligi. Na tokratnem srečanju bo vloga favoritinj pripradla domačinkam, ki si v borbi za prvo mesto ne smejo privoščiti spodrsljaja. Lara Prašnikar bo tudi v petem krogu poizkušala zatresti mrežo nasprotnic, do sedaj ji je to uspelo na vseh štirih tekmah, kar jo uvršča na drugo mesto liste strelk. Velenjčanke so imele tri igralke v mladinski reprezentanci, med katerimi je eno vidnejših vlog odigrala branilka Zala Gomboc. Tudi Maruša Sevšek je solidno zastopala barve slovenske reprezentance, med drugim pa je na zadnji tekmi kot prva zatresla mrežo Albank. Primorke na srečanju nimajo ničesar izgubiti, kar je vsekakor njihova prednost, pred dnevi pa so se okrepile tudi z Cristino Lofino.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maja Zajc znova za ŽNK Radomlje Medex

Maja Zajc se po polletnem igranju za ŽNK Cerklje vrača v staro jato, med rumenosrčne. Vrat…