V drugem krogu nas ponovno čakajo zanimiva srečanja, vsekakor pa bo veliko pozornosti posvečeno tekmi med Radomljami in Rudarjem. Primorke tokrat gostujejo pri prvakinjah v Beltincih, čaka nas ponovni dvoboj med Velesovim in Slovenj Gradcem, v Mariboru pa bo tokrat gostovala novomeška Krka. V tem krogu je prosta Jevnica.


Radomlje – Rudar Škale (Radomlje, 1.9.2013 ob 16.30):
Derbi kroga. Obe ekipi sta v prvem krogu zabeležili prvo zmago v novi sezoni, Rudar je doma odpravil Velesovo s 5:0, medtem ko so Radomljanke v gosteh premagale novomeško Krko s 0:3. V Radomlje prihajajo motivirane in razigrane Velenjčanke, željne zmage. Ob Murićevi in Malinićevi prihaja iz ozadja še obetavna Prašnikarjeva, ki je v prvem krogu dosegla dva zadetka in tako prepričala trenerja Dušana Ušnika, da je pripravljena tudi na igranje za člansko moštvo. Tudi prva vratarka Velenja, Tena Horvat bo postavljena pred velik preizkus, ki bo pokazal, če je prava zamenjava za Sonjo Strassnig. Pri domačinkah pa vsekakor veliko moč predstavlja vezna linija, ki je v Krškem delovala odlično. Igralke Kralj, Murovec in Jereb so v Krškem odigrale odlično, veliko pretekle in bile odlične v vseh segmentih igre. Če se v moštvo vrneta še Lara Ivanuša in Larissa Šoronda, njun nastop je trenutno še vprašljiv, bi Radomljanke pridobile še moč v napadu, ki je manjkal v Krškem. Ali bo uspelo Radomljankam obdržati vse tri točke doma, bo jasno v nedeljo ob 16.30.

dsc_1616-jpg
Lahko Barbara Kralj ponovi odlično tekmo? (Foto: Rok Zore)

Velesovo – Slovenj Gradec (Velesovo, 1.9.2013 ob 11.00):
Ekipi sta v letošnji sezoni že pomerili, 18. avgusta sta namreč odigrali predkrog pokala. Vsekakor so Slovenjgradčanke prikazale dobro igro, po polčasu tudi vodile, a so imele igralke Velesovega več sreče pri izvajanju najstrožjih kazni. Dejstvo, da bodo Slovenjgradčanke tudi tokrat nastopile brez prve vratarke, bo predstavljal velik problem pri organizaciji obrambe, obenem pa se v ekipo Velesovega vračajo igralke, ki so manjkale v prvem krogu, še vedmo pa ne bo Vanje Šiljak, zato bo Slovenjgradčankam tokrat zelo težko. Vsekakor pa je v ženskem nogometu težko napovedati favorita, saj se dekleta borijo in dajo vse od sebe. Morda pa tokrat Slovenjgradčanke presenetijo?

dsc_0237-jpg
Bodo igralke Velesovega kos nalogi? (Foto: Ana Kos)

Maribor – Krka (Maribor, 1.9.2013 ob 13.00):
V Maribor tokrat prihaja novomeška Krka, ki je v prvi tekmi proti Radomljam delovala nemočno. Vsekakor bosta pri Krki pod budnim očesom Pija Smukovič in vratarka Nadirashvili, ki je na prvi tekmi branila dobro, kljub temu da je prejela tri zadetke. Tokrat bodo vrata Nadirashvilijeve napadale Mariborčanke, ki si želijo nadaljevati niz zmag. Največja nevarnost za gostujočo vratarko bo predstavljale Anisa Rola, Sara Ketiš, navsezadnje pa tudi iz strani Žive Hanžič in Martine Potrč. Katja Nežmah pa lahko vrata Dolenjk ogrozi iz prekinitev, ki jih izvaja zelo dobro. Mariborčanke so v Ankaranu odigrale dobro tekmo, imele tudi nekaj priložnosti za zadetek, a so se zadovoljile tudi s tremi zadetki. Pri Krki bodo verjetno potrebovali še nekaj časa, da se bo ekipa po vseh kadrovskih spremembah uigrala, saj so igralke na prvi tekmi pokazale raztrgano igro, zato bi znale Mariborčanke, ki slovijo kot agresivna ekipa, kaj hitro kaznovati morebitne napake.

dsc_1431-jpg
Bo Pija Smukovič tokrat razigrala svojo ekipo? (Foto: Rok Zore)

Teleing Pomurje – AH Mas Tech (Beltinci, 1.9.2013 ob 16.30):
V drugem krogu z novo sezono začenjajo tudi v Beltincih, kjer bodo tretje leto zapored branili naslov prvaka. Vsekakor je v tokratnem obračunu favorit Pomurje, prednost Pomurk pa je vsekakor širok kader in kvaliteta posameznic. Pomurke so opravile in obdelale odlične priprave, navsezadnje tudi dobro nastopale na kvalifikacijskem turnirju za Ligo prvakinj in sedaj pričakujejo novinke v ligi. Primorke so na prvi tekmi pokazale, da znajo v obrambi odigrati organizirano, nekaj časa bodo sicer še potrebovale, da izpilijo posamezne segmente igre, se uigrajo, a bo tokratno srečanje vsekakor dober in težak preizkus. Pomurke so samozavestne, nasprotnic ne podcenjujejo, navsezadnje pa so vesele, da se tudi za njih začenja tekmovalni ritem.

img_4056-jpg
Bo Tanji Vrabel ponovno uspelo osvojiti krono za najboljšo strelko lige? (Foto: Jure Banfi)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …