Na velikonočni ponedeljek bodo dekleta odigrala tekme trinajstega kroga državnega prvenstva. Še posebej vroče bo v Ankaranu in Ljubljani, kjer bo na sporedu mestni derbi. V gosteh k prenovljenemu Mariboru prihajajo Velenjčanke, medtem ko bodo v Beltincih gostili dekleta Ajdovščine.


ŽNK ANKARAN HRVATINI : VELESOVO (ponedeljek, ob 11.00)
Ob tekmi v Ljubljani bo izjemno zanimiv obračun odigran tudi v Ankaranu. Dvoboj Ankaran Hrvatinov in Velesovega ljubiteljev ženskega nogometa ne bi smel pustiti na cedilu. Moštvi sta v letošnji sezoni žeposkrbeli za zanimiva srečanja in nekaj podobnega lahko pričakujemo tudi v Ankaranu. Kljub vsem težavam, s katerimi se soočajo na Obali, so Primorke v izredno dobri formi. Petra Pasar in Barbara Kunej sta še pod velikim vprašajem za nastop, medtem ko v gostujočem moštvu pretiranih težav s sestavo ekipe nimajo. Forma je na strani Ankarančank, ki pa tako kot Gorenjke lovijo prvo zmago v pomladanskem delu sezone. Tekma bo toliko bolj napeta že zaradi dejstva, ker bi Ankaran z zmago s petega mesta izrinil prav Velesovo. V domačem taboru bo obrambno vrsto vodila Kaltrina Shaqiri, zanimivo pa bo videti, kako bo domači trener Peter Kocjančič razporedil in pripravil ekipo. V gostujočem moštvu bosta ekipo vodili izkušeni sestri Kos, velika nevarnost za vrata Sindi Germek pa bo tudi najboljša strelka moštva Nika Lombar.

Na velikonočni ponedeljek bomo v Ankaranu priča veliki borbi. (Foto: Rajko Kozinc)
Na velikonočni ponedeljek bomo v Ankaranu priča veliki borbi. (Foto: Rajko Kozinc)

ŽNK OLIMPIJA : ŽNK KRIM MDC GROUP (ponedeljek, ob 11.00)
Derbi kroga bo v prazničnem ponedeljeku odigran v Jami za Bežigradom, na igrišču z umetno travnato povšino. Zmajčice čaka nova težka preizkušnja za naskok drugega mesta. V Ankaranu so dekleta Olimpije prikazale izredno napadalno igro, podobno igro pa lahko pričakujemo v ponedeljek. Lara Ivanuša in Urška Žganec bosta glavna aduta trenerja Milana Petrovića. Ekipi sestavljeni iz vrhunskih igralk bo nasproti stala mlada, a izredno borbena ekipa Krima. Krimovke so v minulem krogu prikazale borbeno igro proti Pomurkam, nič kaj drugačnega pa ne gre pričakovati niti v ponedeljek. V taboru Krima premorejo kader z nekaj izredno talentiranimi nogometašicami, ki bodo favorizirani Olimpiji povzročale velike preglavice. Motiva pa zagotovo ne bi smelo manjkati Ani Mele, Maji Zajc in Alji Ferk.

David Fekonja, trener Krima, bo tudi tokrat pripravil dekleta na veliko srečanje. (Foto: Jure Banfi)
David Fekonja, trener Krima, bo dekleta pripravil na veliko srečanje. (Foto: Jure Banfi)

ŽNK MARIBOR : ŽNK RUDAR ŠKALE (ponedeljek, ob 11.00)
Še ena v nizu zanimivih tekem velikonočnega ponedeljka. Vijolice, ki so bile v prvem krogu nadaljevanja sezone proste, se bodo domačim navijačem prvič predstavile s prenovljenim moštvom, tekmec pa bo več kot primeren za merjenje kakovosti na novo sestavljene mariborske zasedbe, saj na Tabor prihaja velenjski Rudar. Domači trener Boštjan Kamenšak bo tako končno uvidel, če so v zimskem prestopnem roku z mariborsko ekipo naredili korak naprej. V domačem moštvu se ne bodo soočali s primanjkljajem igralskega kadra, po nekaj letih se bosta v vijoličastem dresu predstavili tudi povratnici Dominika Čonč in Anisa Rola. Velenjčanke so pomladanski del sezone odprle z visoko zmago v Velesovem, kjer je reprezentantka Maruša Sevšek zabila nekaj neverjetnih zadetkov. Velenjskega stratega Dušana Uršnika pred gostovanjem v Mariboru veseli predvsem dobra strelska forma svojega moštva, ki pa bo v ponedeljek pred izredno zahtevno nalogo.

Dominika Čonč bo vnovič oblekla vijoličasti dres (Foto: Jure Banfi)
Dominika Čonč in Anisa Rola bosta vnovič oblekli vijoličasti dres. (Foto: Jure Banfi)

ŽNK TELEING POMURJE: AJDOVŠČINA (ponedeljek, ob 13.00)
Zadnje srečanje kroga bo odigrano v Beltincih, kjer bo na sporedu tekma, v kateri je nesporni favorit srečanja že znan. To bo seveda domače moštvo Bojana Jančarja, ki pa bo v drugem krogu pomladanskega dela sezone skušalo izboljšati igro napram srečanju v Ljubljani. Tako navijači kot vodstvo in tudi same igralke niso bile zadovoljne s svojo predstavo proti Krimu, zato bodo tokrat dodatno motivirane. Ajdovščina v Beltince prihaja neobremenjena in predvsem v želji predstavljati ajdovski ženski nogomet v dobri luči. Za mlade hčere burje bo to še ena v vrsti tekem, ki bo prinesla prepotrebne izkušnje. Vse drugo kot nove tri točke Pomurja, bi bilo veliko presenečenje, zato lahko zapišemo, da bo Pomurje tudi po trinajstem krogu prvenstva ostalo trdno zasidrano na prvem mestu.

Eno glavnih orožji trenerja Bojana Jančarja bo Monika Conjar (Foto: Jure Banfi)
Eno glavnih orožji trenerja Bojana Jančarja bo Monika Conjar (Foto: Jure Banfi)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Danes bodo tekmice dobile še Pomurke

Izmed slovenskih klubov, ki bodo v letošnji sezoni predstavljali naše barve na mednarodnem…